Connect with us

Hír

Byron Leftwich lesz a Jaguars főedzője?

A legnagyobb insiderek még nem hozták le a hírt, de a Jaguarshoz közeli források (például Demetrius Harvey) arról számolnak be, hogy a a Jacksonville megtalálta új főedzőjét, aki a Buccaneers támadókoordinátora, Byron Leftwich lesz.

UPDATE: Adam Schefter és Ian Rapoport információi szerint egyelőre még nem adtak ajánlatot Leftwich-nek, de továbbra is a favoritok közt van.

Leftwich-nek van kötődése új csapatához, hiszen irányítóként épp a Jags választotta ki a 2003-as NFL draft első körének 7. pickjével. Négy évet húzott le Jacksonville-ben, 24-20-as mérleget produkált, majd elvesztette a kezdőt David Garrarddal szemben, így továbbállt a Falconshoz, a Steelershöz, majd a Buccaneershez, Ben Roethlisberger cseréjeként Super Bowlt is nyert.

A Steelers edzői stábjában pedig ott volt egy bizonyos Bruce Arians, aki később a mentora is lett, a Cardinalsnál karolta fel Leftwichet, aki gyakornokból QB edző lett, majd Arians visszavonulása és később Mike McCoy kirúgása után ideiglenes támadókoordinátor is, hogy aztán teljes munkaidős OC legyen Tampában 2019-ben, mikor Arians újra edzősködni kezdett. A Buccaneers az ő játékhívásaival nyerte meg tavaly a Super Bowlt, idén pedig a második legtöbb pontot és yardot szerezte a csapat a ligában.

Most pedig újabb fokot lépett a ranglétrán és megszerezte a Jaguars főedzői posztját. Ő lesz a csapat harmadik HC-ja három éven belül és a csapat történetének első fekete főedzője. Nem lesz egyszerű dolga, hiszen az a feladata, hogy felvirágoztassa a franchise-t, amely az utóbbi 14 évben mindössze egyszer ért el pozitív mérleget. A tavalyi 1/1-es Trevor Lawrence-szel kell majd foglalkoznia, akiből szintén ki kell hoznia a maximumot a csalódást keltő újonc éve után.

A kinevelés miatt a Buccaneers kapni fog 2022-re és 2023-ra is egy-egy harmadik körös kompenzációs picket a tavaly bevezetett, kisebbségek előlépését segítő szabály értelmében. Bruce Arians azt is elmondta nemrég, hogy ha Leftwichet kinevezik, akkor visszaveszi a játékhívásokat.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!