Connect with us

Minden ami NFL

FK! All-Pro 2021 – Defense és Special Team

Folytatódik a díjátadó/szezonértékelő hét! A hivatalos All-Pro listára még várni kell, de mi már most kiosztottunk az FK! All-Pro címeket a szezon legjobbjainak: a támadókat már bemutattuk, most pedig jönnek a védők és a special teamerek. 

FK! All-Pro 2021 – Offense

Hét szerkesztő (alatriste, balentin, chester, katonadani, leonidasz, löfli, renningan) állított listát, első- és második csapatosat egyaránt. Az első csapatos voksok két pontot, a második csapatosak egy pontot értek, így alakult ki az összesítés. A kerettagok mellett feltüntettük, kik kaptak még szavazatot.

Edge rusher: TJ Watt (PIT), Myles Garrett (CLE)

Csere: Nick Bosa (SF), Maxx Crosby (LV)
Szavazatot kapott még: Trey Hendrickson (CIN)

A díjátadós cikkünkben Chester nagyon alaposan megindokolta, miért lett nálunk TJ Watt az év védője, így én most csak annyit mondok: 22,5 sack 15 meccsen. Myles Garrettet sem kell különösebben magyarázni: a 16 sackje és a 78 generált nyomása a harmadik legtöbb, a 28 százalékos pass rush win rate-je (az esetek hány százalékában verte meg a falembert 2,5 másodperc alatt) a legjobb volt az egész ligában, futás ellen is remekül teljesített.

FK! Honors 2021

Crosby helye is teljesen megérdemelt a listán, mindössze két szerkesztőnél nem fért be a top 4-be. A Raiders pass rushere vezette a ligát nyomásgyakorlásokban (101), hússzal jegyzett többet, mint a második Rashan Gary (igaz, a top 10-ben lévőknél 50-180 pass rush snappel többje is volt és sorsolása is könnyű volt). A nagy játékok ugyanakkor elmaradtak, a nyolc sackre nem sokan kapják fel a fejüket, viszont ezt kompenzálandó futás ellen top 5-ös teljesítményt hozott. A Raiders sztárjához hasonlóan Nick Bosa is hat második csapatos szavazatot kapott. A 15,5 sackje és a 75 nyomásgyakorlása is a 4. legtöbb volt, a pass rush win rate-je a hatodik legmagasabb (23), bár ő futás ellen nem annyira jó.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Rajtuk kívül még Trey Hendrickson kapott két szavazatot, aki a Bengalsban megmutatta, hogy a 2020-as breakout év nem egyszeri fellángolás volt: 14 sack és 75 nyomás került a neve mellé, egyedül a futás elleni teljesítményébe lehet belekötni, bár abba nagyon, illetve a 25 százalékos elrontott szerelési arányon is javítani kellene.

Belső védőfalember: Aaron Donald (LAR), Cameron Heyward (PIT)

Csere: Chris Jones (KC), Jonathan Allen (WAS)
Szavazatot kapott még: Jeffery Simmons (TEN), Leonard Williams (NYG), Vernon Hargrave (PHI), Kenny Clark (GB)

Aaron Donald még mindig a liga legjobb játékosa. A 26 százalékos pass rush win rate-je öt százalékkal jobb, mint bárki másé a poszton, a 86 nyomásgyakorlása is 19-cel előzi a másodikat, a 12,5 sackje a kilencedik legtöbb, de futás ellen sincs nála jobb (a 49 stopja szintén az első), és messze őt duplázzák a legtöbbet a ligában. Ő a GOAT a posztján. Mellette a szintén elit szinten teljesítő Heyward kapott helyet, ő volt ugyanis Donald mellett az egyetlen idén, aki a játék minden aspektusában képes volt elit teljesítményre.

Mivel több egyszerre futás és passz ellen is elit iDL nem volt, így természetesen azok kaptak több szavazatot, akik villogtak a pass rush-ban. Allen és Jones a második és a harmadik helyet foglalják el a nyomásgyakorlás listáján 67-tel és 65-tel, ráadásul a top 5-ből csak nekik van 500-nál kevesebb pass rush snapjük. Emellett jegyezzük meg, hogy Allen mindössze a tackle-jei 1,9 százalékát hibázza el, ami félelmetes, és ha kicsit jobban érezné, merre bóklásznak a futók, akkor az első csapatra is bőven lenne esélye.

Linebackerek: Micah Parsons (DAL), Darius Leonard (IND)

Cserék: DeVondre Campbell (GB), Demario Davis (NO), Lavonte David (TB)
Szavazatot kapott még: Bobby Wagner (SEA)

Parsons lett nálunk az év újonc védője és ha Wattnak nincs rekordszezonja, úgy akár még az év védője címre is lett volna esélye. A liga leghatékonyabb pass rushere, linebackerként se nagyon lehet belekötni a játékába, kérdés nélkül lett első csapatos mindannyiunknál. A másik kezdő posztért viszont nagy volt a küzdelem, mindössze egy pont döntött Campbell és Leonard között.

Mind a két védő zseniálisan teljesített a játék minden aspektusában. Campbell inkább coverage-ben volt jó, míg Leonard a futásokat állította meg jobban, de ezek elenyésző különbségek és mindkét játékos mellett lehetett érvelni. Előbbi 146 tackle-t csinált és mindössze négy elrontott szerelése volt, két TD mellett két INT-t jegyzett és csak 6,8 yardot átlagoltak mellette elkapásonként. A Colts kiválósága hat fumble-t harcolt ki, a felé szálló labdák 69,7 százalékából lett elkapás, és bár 11,8 yardot átlagoltak mellette, négy INT-t és négy leütött passzt jegyzett.

Az utolsó pozícióért Demario Davis és Lavonte David versenyzett, mindketten 3 voksot kaptak, így holtversenyben mindketten bekerültek a keretbe. Davis egyetlen TD-t sem engedett és az irányítók is csak 78,7-es ratinget értek el mellette, ami a legalább a snapek 50 százalékán pályán lévő LB-k közül a második legjobb. Elképesztően magas és konzisztens szinten teljesített, egyedül a nagy játékok hiányoztak tőle, ugyanis sem fumble-t nem harcolt ki, sem INT-t nem szerzett. David esetében az volt a legszembetűnőbb, mekkorát esett vissza a Buccaneers futás elleni védelme (meg úgy overall a védelme), miután megsérült.

Cornerbackek: Jalen Ramsey (LAR), AJ Terrell (ATL), JC Jackson (NE)

Csere: Darius Slay (PHI), Casey Hayward (LV), Chidobe Awuzie (CIN), Trevon Diggs (DAL)
Szavazatot kapott még: Tavierre Thomas (HOU), Marshon Lattimore (NO), Jamel Dean (TB), Kenny Moore (IND)

Ramsey és Terrell mindenkinél első csapatos lett és nem véletlenül. Előbbi minden téren elit, a nála sokkal nagyobb futókat és tight endeket is kérdés nélkül leütközi, a levegőben pedig szinte verhetetlen. Ugyan a statisztikái nem néznek ki annyira jól, legalábbis ami a három engedett TD-t, 595 yardot és 63,4 százalékos passzpontosságot illeti, de ez csak azért van, mert rengeteget van a slotban, ahol sokkal nehezebb megakadályozni az elkapást, de ez ne tévesszen meg senkit – ennél jobban nehéz játszani.

A másik két kezdőnél már nemcsak a mutatott játék, hanem a statisztikák is rendben vannak. AJ Terrell 47,5-ös, míg JC Jackson 47,8-as passer ratinget engedett az ellenfelek irányítóinak, ami a két legjobb a cornerek között. Előbbi 43,9 százalékos, míg utóbbi 51 százalékos passzpontosságot engedélyezett az idényben, hat TD mellett pedig 11 INT és 25 leütött passz került a nevük mellé. Sőt, Terrell esetében ezek a statisztikák még csak vissza sem adják, mennyire lockdown volt egész szezonban, pedig a Falcons védelmében sok támogatást nem kapott a társaktól.

A rengeteg név ellenére a cseresorban sem volt igazán kérdés, Slay és Hayward is simán került be a keretbe, az utolsó helyen pedig itt is holtverseny lett Awuzie és az interceptionkirály Diggs között. Haywardról már korábban (lásd a lentebb linkelt cikk) is értekeztünk, abszolút a régi formájában tündököl. Igaz ez Slayre is, aki az Eaglesben hozza a korábbi lionsös formáját, Awuzie és Diggs viszont friss eresztés.

A 2021-es piac legjobb igazolásai

A Bengals cornere karrierévet tart: mindössze 57 százalékos pontossággal, 9,8 yardos átlaggal és 74,8-as passer ratinggel dobálnak felé, három engedett TD mellett két INT és 10 leütött passz került a neve mellé. Diggs pedig vezeti a ligát a 11 interceptionjével, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni, bár az 1016 engedett yard (a második legtöbb 862) és az öt engedett TD azért nem néz ki jól.

Safetyk: Kevin Byard (TEN), Jordan Poyer (BUF)

Csere: Micah Hyde (BUF), Antoine Winfield Jr. (TB)
Szavazatot kapott még: Derwin James (LAC), Budda Baker (ARZ), Justin Simmons (DEN), Adrian Phillips (NE), Marcus Williams (NO)

Jordan Poyer idén mindössze 61 yardot engedett TD nélkül, miközben volt öt INT-je és öt leütött passza – aki célba vette, annak 15,1-es passer ratingje lett, ami valami elképesztően brutális. Futás ellen vannak csak problémái, de ez nem gond, ugyanis Byard a játék ezen aspektusában is elit, miközben coverage-ben az övé volt idén a legjobb PFF-értékelés a ligában.

A Bills másik cornere is helyet kapott a keretben, ami nem meglepő azok után, hogy Poyer mellett ő is szerzett öt INT-t és csak 78,8-as passer ratinget engedett a QB-knak. Antoine Winfield Jr. meg (egyelőre) a szegény ember Poyere, aki a játék minden elemében kiemelkedő – ugyan csak két INT-t jegyzett, de nem engedett TD-t, illetve volt két kiharcolt fumble-je is.

Speciális egység: Justin Tucker (K, BAL), AJ Cole (P, LV), Kene Nwangwu (KR, MIN), Jakeem Grant (PR, CHI), Ashton Dulin (ST, IND)

Cserék: Evan McPherson (K, Bengals), Bryan Anger (P, DAL), Braxton Berrios (KR, NYJ), Devin Duvernay (PR, BAL), JT Gray (ST, NO)
Szavazatot kapott: Jake Elliott (K, PHI), Chris Boswell (K, PIT), Andre Roberts (KR, ) Diontae Spencer (PR)

Tucker idén is teljesen más szintet képviselt: 32/32 extrát értékesített, 37 mezőnygólból 35-öt vágott be, ráadásul volt egy rekordot és győzelmet jelentő 66 yardos rúgása is. A cseréje is az AFC North-ból került ki, mégpedig az újonc McPherson, aki 48-ból 46 extrát és 33-ból 28 FG-t lőtt a póznák közé.

A legjobb punter szerintünk AJ Cole volt, akinek volt idén egy 71 yardos rúgása (leghosszabb a ligában), a legjobb volt az átlaga, a hang time-ja is top3-as és a puntjainak fele (32) a 20 yardoson belül ért földet. A Cowboys sem panaszkodhat Anger miatt, aki hasonlóan jól teljesített, például a puntjait átlagban csak 6,5 yardra tudták visszahordani.

Idén mindössze kilenc kirúgást hordtak vissza, egyedül Kene Nwangwu szerzett két kickoff TD-t is és a 32,2 yardos átlaga is a legjobb. A cseréje Berrios lett, aki a második legjobb átlaggal rendelkezik (30,4 yard) és neki is lett egy visszahordott TD-je. Puntot már nehezebb volt visszahordani, mindössze két játékosnak sikerült: közülük az egyik Grant volt, aki ezzel kiérdemelte a kezdőt, míg a cseréje az a Duvernay, akinek az átlag 13,8 yardja a legjobb volt az NFL-ben.

Végezetül említsük meg Ashton Dulint és JT Gayt, akik vezették a ligát ST tackle-ökben: előbbi 17, utóbbi 16 szerelést mutatott be és mindketten csak két tackle-t hibáztak el.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!