Connect with us

Minden ami NFL

Mit tanultunk a Wild Card körből?

Nem ez volt minden idők legizgalmasabb Wild Card fordulója, de minden meccs tartogatott valami érdekességet, rekordot vagy tanulságot. Most összeszedtük nektek egy csokorba a legfontosabbakat, amik a jövő szempontjából is meghatározóak lesznek.

Josh Allen belépett a legszűkebb elitbe

Josh Allen a Patriots elleni Wild Card siker alatt 308 yardot passzolt 5 touchdown mellett és emellé futott 66 yardot is, amellyel négy first downt harcolt ki. Tette mindezt úgy, hogy 84%-os pontossággal passzolt, de a kiigazított pontossága 91,7% volt. Ez a legjobb mutató, amit valaha egy irányító a playoffban produkált és a 94,8-as értékelés is a legjobb, amit a ProFootballFocus egy irányítónak adott a szezonban. Gyakorlatilag hibátlan.

Be kell látnunk, hogy szintet lépett és igaz, hogy vannak gyengébb mérkőzései, de a legjobb irányítók között van összességében. Az egész szezont tekintve a hetedik legtöbb passzolt yard, a negyedik legtöbb touchdown és a második legtöbb big time throw kapcsolódik a nevéhez.

 

Ami igazán nagyszerűvé és különlegesség teszi a passzjátékát, hogy a karerejének köszönhetően gyakorlatilag nincs lehetetlen dobás a számára. Az NFL NextGenStats mutatója szerint a harmadik legtöbb pontos labdát dobta contested elkapásoknál, amit elsősorban az segít, hogy erős vállainak köszönhetően gyors lézereket tud dobni. Ezen kívül természetesen a mély labdáknál is az elitbe tartozik, neki van a harmadik legtöbb 20+ yardos próbálkozása, ebből neki a legtöbb sikeres átadása és a második legtöbb yardja is. Valamint az is ritka, hogy valaki futtából az egyik hashmarkról a másik irányba kicsavarodva ilyen pontos labdákat osztogasson. A Patriots ellen mind a három passzra volt példa, elég csak a Sandersnek dobott TD-re, a Diggsnek dobott közel 50 yardos átadásra vagy Isaiah McKinzie-nek hajított labdájára gondolni a második drive-ban.

Emellett ő az az irányító a ligában (Lamar Jackson mellett), akire a legnehezebb készülni. A Patriots több esetben is készült Josh Allen futásaira, de szinte tehetetlen volt őket kivédeni. Olyan fizikai paraméterei vannak, hogy nem lehet csak úgy félgőzzel szerelni. Neki van a legtöbb yardja a nem futók között, messze neki van a legtöbb kontakt utáni yardja és a legtöbb legalább 10 yardos futása is.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!