Játékos Portré

Az örök Főnix – A G.O.A.T. útja III. rész

Published on

Tom Brady a 2007-es szezon után vált igazi sztárrá, a Peyton Manninggel folytatott rivalizálása is ekkor vált legendássá. A sikerek ugyanakkor elkerülték – kilenc éven keresztül nem nyerte meg a Super Bowlt, ami a játékosok 99 százalékánál teljesen szokványos állapot, de az esetében ez már-már felfoghatatlan volt. Meg kellett újulnia, áldozatokat kellett hoznia, egy új Bradyvé kellett válnia – nem volt egyszerű, a botrányok sem kerülték el, de végül sikerült neki. Mint a Főnix, évről évre képes volt újjászületni és barátjához, Peyton Manninghez hasonlóan az abszolút mércévé válni. Teljesen alárendelte magát a sportnak és a sikernek, így karrierje utolsó harmada minden képzeletet felülmúlt – olyat vitt véghez, amihez foghatót talán soha többé nem látunk.

Tom Brady és a Manning-család – A G.O.A.T. útja II. rész

Brady 22 évet húzott le a ligában, és mint a Gyűrűk Ura (a sors iróniája), ez is három részre osztható. Karrierje első hét évében egy korrekt teljesítményt nyújtó irányító volt, aki leginkább egy nagyon hasznos láncszem volt a gépezetben. 2007-ben ez megváltozott: ő került a középpontba, a Patriots egy volt vele és a defense oldaláról átkerült a hangsúly a támadósorra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy 2010-ben kapott egy 4 éves, 72 millió dolláros szerződést, ami a liga valaha volt legjobban fizetett játékosává tette.

Persze nem lehet azt mondani, hogy a 2013-as idény végéig tartó hét éves periódus alatt ne lett volna jó a Patriots, sőt! Ugyanakkor a minőséget elsősorban Brady játéka, nem pedig úgy általában a csapat és a rendszer ereje szolgáltatta, és ahogy Peyton Manning (vagy Aaron Rodgers) karrierje megmutatja, egyszemélyes hadseregként nagyon nehéz bajnokságokat nyerni. Ezt idővel a Patriots irányítója is belátta és úgy döntött, hogy alárendeli magát a csapat és a siker oldalán.

Ahogy az öreg Peyton csinálta

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group