Connect with us

Minden ami NFL

Lehet-e kétszer is csodát tenni? – a Brian Daboll kinevezés

Indokolatlanul sokáig tartott, de végre New Yorkban is belátták, hogy Dave Gettleman kőkorszaki filozófiája és Joe Judge Patriots way-e semmire sem jó, így John Maráék 180 fokos fordulatot vettek és szó szerint ráálltak a Bills way-re. Persze ez sem garancia a sikerre, nagyon ritkán sülnek el ezek a másolások, de ha valakiben, akkor Brian Dabollban azért lehet bízni.

Dave Gettleman 2018 óta rontotta a levegőt New York kék felén, és neki köszönheti azt a Giants, hogy van egy Saquon Barkley-ja és Daniel Jonesa, miközben lehetne akár egy Josh Allenje és Jonah Williamse vagy TJ Hockensonja (és ez csak a jéghegy csúcsa). Illetve ő nevezte ki Joe Judge-ot a csapat élére, aki speciális egység koordinátorként szinte semmihez sem tudott hozzászólni, viszont cserébe a koordinátori kinevezéseket is elrontotta (Jason Garrett!!), aminek természetesen két katasztrofális idény lett a vége.

Ugyanakkor nem a sikertelenség volt a legrosszabb az elmúlt 2-4 évben, hanem az, hogy nem tudtunk meg semmit. Az, hogy Barkley sérült volt vagy sem, az nem túl releváns, nem egy futón múlik a franchise jövője. Viszont Jonesról jó lett volna három év alatt kideríteni, hogy jó-e valamire, de mivel a liga legrosszabb támadókoordinátorai rajzolták fel neki a játékokat az NFL egyik legrosszabb támadófala mögött, így nem jelenthetjük ki egyértelműen, hogy ő volt a fék. Josh Allen is borzalmasan nézett ki Buffalóban karrierje első két évében, aztán látjuk, mi lett belőle – és most itt van az az ember, akinek a Bills a következő 15-20 évnyi, jó eséllyel elég sikeres korszakot köszönheti.

A Bills way

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!