Connect with us

Hír

Denver Broncos: Eladva!

Eladásra kerül a Denver Broncos! A napokban beérkeztek a második körös ajánlatok is, most pedig kiderült, hogy ki veszi meg a csapatot. A Broncos és a Walton-Penner család ugyanis közösen jelentette be, hogy elindították az adásvételi szerződés folyamatát. Mike Klis információi szerint pedig 4,65 milliárd dollár a vételár, ami a valaha volt legtöbb egy amerikai sportcsapat esetében.

A Broncost megvevő csoport vezetője az a Rob Walton, aki a Walmart láncot alapító Sam Walton fia. Ezzel ő lesz a liga leggazdagabb tulajdonosa, ugyanis márciusban 62 milliárd dollárra becsülték a vagyonát, ezzel a 18. leggazdagabb ember a világon. Az elsődleges tulajdonosi körben ott lesz még lánya és az ő férje. Csatlakozik a tulajdonosi körhöz Mellody Hobson is, aki a Starbucks elnöke és az Ariel Investments társ-CEO-ja. Ő kipipálja Roger Goodell azon célját is, hogy növelje a kisebbségi tulajdonosok számát a ligában. Hobson férje egyébként a Star Wars atyja, George Lucas.

Az eladás persze még nem hivatalos, hiszen jóvá kell hagynia az NFL tulajdonosi körének (24 szavazat szükséges) és a liga pénzügyi bizottságának is, de minden bizonnyal ez csak formalitás.

A Broncost éveken át egy tröszt vezette, mivel a 2019-ben elhunyt Pat Bowlen gyermekei nem tudtak megegyezni, hogy ki vegye át a csapat vezetését. Végül arra jutottak, hogy eladják a franchise-t, ami most valósulhat meg.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!