Connect with us

Minden ami NFL

Breakout players 2022 – AFC South

Az AFC South-szal folytatjuk a Breakout player sorozatunkat. A liga legrosszabb divíziójából az álomcsapatot sem volt egyszerű összerakni, és nem túlzás azt állítani, hogy nagy villantás előtt álló tehetségből sincs túl sok.

Houston Texans

Ki lehet breakout játékos?

Houstonban jelenleg nem igazán az a kérdés, ki lehet breakout játékos, hanem hogy van-e olyan kezdő, aki más csapatban is megállná a helyét (az újoncokat nem számolva, akik nálam nem lehetnek breakout jelöltek, nem sok ilyen akad). Nagyon rosszul áll tehetségből a gárda, így jobb híján Davis Mills lett a jelöltem.

A tavalyi harmadik körös újonc irányító összességében egész korrekt teljesítményt tett le az asztalra, legalábbis a többi újonchoz és az elvárásokhoz képest. Persze rengeteg hibája volt és borzasztó inkonzisztensen játszott, de a rendszer és a támadósor minősége sem segítette. Utóbbi kettő most sem lesz sokkal jobb, de mivel dedikáltan ő lesz a kezdő és van már tapasztalata is, reális esély van arra, hogy elsüljön a keze (még ha fogadni azért nem is fogadnék rá).

Breakout players 2022

Tavaly a négy legjobb meccsén (Titans, Jaguars, Rams, Patriots) összesen 1177 yardot dobott és 10-1-es TD-INT arányt ért el. Igaz, a négy legrosszabb találkozóján 3-8-as TD-INT aránya volt és csak egyszer lépte át a 200 passzolt yardos határt, a maradék meccseken pedig a két véglet között teljesített. Ha a buta újonchibákat lefölözi, Laremy Tunsil visszatér a korábbi formájához és az újonc John Metchie is jól ugrik be, akkor nem tartok lehetetlennek egy 4000 yard körüli szezont 25 TD-vel és 10-12 INT-vel. Nem ájulnánk el tőle, de ezzel hosszú időre bebetonozná a helyét az NFL-ben egy low end kezdőként/prémium csereként – nem sok, de jelenleg nagyobb esélyt látok erre Mills esetében, mint Zach Wilsonnál vagy Justin Fieldsnél.

Ki lehetne még?

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Jonathan Greenard a csapat harmadik körös játékosa volt 2020-ban és újoncként nem sok értékelhetőt csinált. Tavaly viszont 12 meccsen lépett pályára, mindegyiken kezdőként, amelyeken 27-szer gyakorolt nyomást és nyolcszor sackelte az ellenfelek irányítóját. Akár már ezt is nevezhetnénk breakoutnak, de 414 snap után ez túlzás lenne, viszont idén tényleg berobbanhat a köztudatba. Futás ellen nem igazán jó, inkább szituációs edge-ként lehet elképzelni, de nem lepne meg, ha tanulna pár trükköt a veterán Jerry Hughes-tól és tovább fejlesztve a pass rush skillsetjét, amivel bőven 10+ sackes szezont produkálna.

Indianapolis Colts

Ki lehet breakout játékos?

Kwity Paye-t sokan a 2021-es class legjobb pass rusherének tartották és ugyan nem dominálta agyon a ligát újoncként, de 28 tackle, 39 nyomásgyakorlás és öt sack nem néz ki rosszul 638 snapen. Ahogy tehát várni lehetett, pass rush-ban már az első évében képes volt jó teljesítményt nyújtani, futás ellen viszont még mindig gyenge és nem is nagyon lehetett látni a fejlődés jeleit. Ugyanakkor a potenciál adott, másodévesként ebben is javulhat, de az igazán nagyot nyilván a pass rush teljesítménye szólhat: 10+ sack, 60-70 nyomásgyakorlás, és senkit nem fog érdekelni, hogy futás ellen nem a legjobb.

Ki lehetne még?

Ez nagyon bold lesz és még egy ilyen gyenge forintot sem tennék rá, de úgy döntöttem, hogy osztozok a Colts menedzsment határtalan optimizmusában és bemondom Parris Campbellt.

Ha még életemben nem hallottam volna róla és csak annyi információm lenne, amennyit Frank Reichéktől kaptam, akkor azt hihetném, hogy valami mini Calvin Johnson, csak azok a fránya sérülések. Ez utóbbi egyébként abszolút igaz, ugyanis a korábbi második körös elkapó az elmúlt három évben mindössze 436 snapen tudott pályára lépni, 50-szer vették célba, amiből 34 elkapás, 360 yard és két TD jött össze. Nesze, semmi.

Breakout players 2022

Ehhez képest kvázi megváltóként tekintenek rá és rá is hivatkozva nem igazol top veteránokat a csapat a piacról, hiába lenne rá pénz. Nemrég például olyan cikket is olvastam, hogy “egészségesen Campbell a csapat legveszélyesebb fegyvere“, ami minimum vicces, mert még nem volt annyit összesen a pályán, hogy véleményt mondhassunk róla. A hurráoptimisták szerint egy új TY Hilton lehet belőle, aki agyondominál mindenkit a mély passzoknál és persze, miért ne? Ha véletlenül a pályán tud maradni és összeszokik Matt Ryannel, akkor az alap tehetsége alapján és a nem túl erős konkurencia mellett benne lehet egy 1000 yardos szezon. Pont jókor, hogy jövőre vagy franchise taget kapjon vagy 10+ milliós szerződést.

Jacksonville Jaguars

Ki lehet breakout játékos?

Húha. A szerződéseket látva Foyesade Oluokunt vagy Christian Kirköt mondtam volna, mert egyikük sem 15-18 millió dolláros játékos (nagyon nem), de hátha idén villantanak és bebizonyítják, hogy megérdemelték a nagy pénzt. Ám ez leginkább csak a Jaguars heppje és papíron nekik már megvolt a breakout, így maradt Trevor Lawrence.

A mocsárból nehéz kitűnni – Trevor Lawrence különös újonc éve

Lawrence-szel kapcsolatban alapvetően nem értettünk egyet Danival, és bár igaza van, hogy mutatott ígéretes dolgokat, de szerintem sokkal több érthetetlen és védhetetlen hibája volt, mint ahogy látja. Ezzel együtt a tehetsége adott, kapott egy Kirköt és egy Zay Jonest az öreg Marvin Jones mellé, így papíron még elkapója is lesz, Doug Pederson pedig híres arról, hogy QB-barát rendszereket kreál, így ha most nem jön legalább 4500 yard és 25+ TD, akkor nagyon csalódott lesz nagyon sok ember.

Ki lehet még?

Mivel az újoncokat nem lehet/akarom bevonni a játékba, illetve 15 milliós játékosokat eléggé abszurd lenne (pedig akár Cam Robinsont is lehetne mondani, mert tőle is kellene egy breakout év ahhoz, hogy 17 milliós játékosnak tartsuk), így nagyon korlátozottak a lehetőségek. Mondhatnám a 2019-ben második körös Jawaan Taylort, de három vállalhatatlan szezon után nem lenne túl hiteles, így konkrétan két játékos maradt a listán: a tavalyi első körös futó Travis Etienne és a harmadik körös Andre Cisco. Kettőjük közül előbbiben láttam a nagyobb potenciált, ráadásul könnyebb helyzetben is van: egy 1000-1200 yardos szezon egyáltalán nem elképzelhetetlen egy Pederson-rendszerben, ráadásul még a levegőben is sok labdát kaphat. A fantasy tulajdonosok egyik kedvence lesz.

Tennessee Titans

Ki lehet breakout játékos?

A Titansnek nincs szerencséje az első körösökkel. Caleb Farley óriási tehetségként érkezet tavaly, de az 1/22-es mindössze 60 snapet töltött a pályán sérülések miatt. Ráadásul ez nem is meglepő, mert már az egyetemen is vaskos kórtörténetet hozott össze, így jogosan lehet aggódni. Ezzel együtt a tehetsége adott ahhoz, hogy top szélső corner legyen (egészségesen a tavalyi class legjobb cornere is lehetett volna, pedig ott volt Patrick Surtain és Jaycee Horn is), a Titans rendszere sem rossz, így már csak a testén múlik a dolog.

Ki lehet még?

Első nekifutásra a 2020-ban második körös Kristian Fultont akartam mondani, aki ugyan még messze van a jótól, de évről évre fejlődik és tavaly már csak 75,3-as passer ratinget és 50 százalékos elkapási arányt engedett az ellenfelek irányítóinak. Alapvetően neki vannak jobb esélyei arra, hogy idén breakout éve legyen, mivel nagyobb valószínűséggel tud lehúzni egy alapszakaszt, de nem akartam két cornert írni és Farley-t jobb játékosnak tartom. Így jött a képbe Dilon Radunz.

A támadófalember Farley-hez hasonlóan tavaly került a ligába, csak a második körben, ráadásul ő 124 snapen is pályán tudott lenni. Ennyiből nyilván nem lehet megmondani, hogy mire lehet elég, de jó eséllyel ő lesz a kezdő RT a csapatban. A csapat OL-képzése elég jó, így bőven van esélye berobbanni, pláne akkor, ha beteszik guardba, ahol ellensúlyozni lehet a kisebb méretei okozta hiányosságokat.

[/ppp_patron_only]

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x