Connect with us

Playbook

FK! Playbook: A Mesh koncepció

A Mesh koncepció az egyszerűsége és sokoldalúsága miatt egy nagyon kedvelt elem a csapatok playbookjában a foci minden szintjén. Alapja, hogy két játékos középen a line of scrimmage-től nem messze keresztezi egymás útvonalát, azonban e köré még sok mindent fel lehet húzni és több variációt ki lehet erre alakítani. Most megnézzük ennek a játéknak a működését, előnyeit, használhatóságát és változatait.

A Mesh koncepció az Air Raid rendszer egyik alapköve, az eredete LaVell Edwardshoz köthető, aki ezt a rendszert elterjesztette a BYU-n (1972 és 2000 közt volt ott főedző). Másik nagynevű edző Mike Leach (Washington State), aki finomította, tökéletesítette a koncepciót, ő szintén Air Raid mágus. Azonban nem csak Air Raid rendszerekben használható a Mesh, sőt, bármilyen playbookba könnyen beilleszthető.

A Mesh koncepció

A játék alapja tehát, hogy két elkapó keresztezi egymás útvonalát gyakorlatilag a center előtt pár yarddal. Ez a találkozási pont az úgynevezett Mesh point, innen a koncepció neve. Mivel ez még csak két jogosult elkapót von be a felrajzolt játékba, így sok mindennel párosítható, és sok olyan útvonal van, ami jól kiegészíti a két keresztező route-ot.

Íme egy Mesh design az 1999-es Oklahoma Sooners playbookjából, amikor Leach volt a támadókoordinátora a csapatnak (via Inside The Pylon):

Mesh koncepció

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!