Connect with us

Összefoglaló

A Bills simán kiütötte a címvédőt a nyitómeccsen

Két elit csapat meccsével kezdődött a 2022-es alapszakasz és mindkettő csapat (de legalábbis mindkettő támadósor) ugyanott folytatta, ahol tavaly abbahagyta. A címvédő Rams offense pont úgy szenvedett, mint a Super Bowlon Odell Beckham kiesése után és elkövette az összes hibát, amit csak a döntőn elkövetett, miközben a Bills a Chiefs elleni divíziókörös lehengerlő formáját hozta. Meg is lett az eredménye.

A mérkőzést a Bills kezdte és nagyon sima TD-vel meg is szerezte a vezetést. Ezt követően a Rams sokáig nem találta a ritmust, az első három drive punt-punt-interception sormintával ért végett. Eközben viszont a vendégek is szerencsétlenkedtek, aminek három turnover lett a vége, és mivel időközben a Los Angeles-i támadósor is felébredt, a félidő végén már Staffordék támadhattak a vezetésért – ami végül nem jött össze, így 10-10-es állással mehettek pihenni a csapatok.

A szünet egyértelműen a Billsnek tett jót. Az első félidős hibákon sikerült túllendülni, nem omlott össze a csapat, ráadásul Josh Allen lábait is elkezdték használni, amivel aztán végképp nem tudott mit kezdeni a Rams védelme. Eközben Staffordék teljesen elakadtak, a Von Miller vezette vendég defense brutálisan dominált, így a negyedik negyed közepére már 31-10-zel vezetett a Bills. Innentől kezdve teljesen érdektelenné vált a meccs, már csak a fantasy tulajdonosok izgulhattak. Tanulságok.

  • Sean McVay még mindig nem érti

Úgy tűnik, a Super Bowl győzelmet McVay úgy értelmezte, hogy van létjogosultsága egy futásblokkoláshoz alkalmatlan támadófallal és skill játékosokkal folyamatosan futójátékot hívni. Ennek az lett az eredménye, hogy az amúgy is langyos támadósor rendre 3&hosszúkat volt kénytelen megoldani, ami nem is sikerült. Ezen a meccsen a Bills volt a jobb, sokkal jobban is akarták a győzelmet (kb. mint tavaly a Rams a Bucs elleni alapszakaszmeccsen), és valószínűleg akkor sem jön össze a győzelem, ha jó a playcalling. Ezzel együtt McVaynek nagyon gyorsan ki kell találnia valamit, mert a támadórendszere egyre egyoldalúbb és egyre könnyebben kiismerhető. (Egyébként ez volt az első eset, amikor McVay nem győzelemmel kezdte az idényt.)

  • Brian Daboll egyelőre nem hiányzik

A Bills támadósora ugyanúgy néz ki, mint tavaly: passz, passz, passz. Ugyan most volt relatíve sok futójáték, de ez leginkább annak volt köszönhető, hogy a Rams védelme ezt engedi és egyébként is minden téren nagyon alulteljesített. Persze még így is Josh Allen volt a csapat legjobb futója, ami előrevetíti, hogy a földön mire számíthatunk a Billstől: nyögvenyelésre és Allen mágiára. Ami nem baj, hisz ezért is van a QB a toplisták elején, viszont valaki elmondhatná neki, hogy 31-10-nél 1&10-re ne menjen bele a darálóba, mert bármekkora szörnyeteg is, előbb-utóbb összetörik.

A passzjátékkal kapcsolatban is jött az, amire számítottunk. A támadófal korrekt, de tartva Aaron Donaldtól a rövid és gyors játékok kerültek előtérbe, amivel szintén jól tudott haladni a Bills. Továbbra is Stefon Diggs viszi a prímet (8 elkapás, 122 yard, TD), de Gabriel Davis is megfelel egyelőre az emelkedett elvárásoknak, négy elkapásból 88 yardot és egy TD-t tett a közösbe. Egyedül a turnoverek miatt lehetnek szomorúak a csapatnál, mert bár Allen két INT-jéből az egyik nem az övé volt, de emellett még két fumble-t is sikerült összehozni, ami egy kevésbé rossz napot kifogó topcsapat ellen nem fog még egyszer beleférni.

A Bills offense összességében lehengerlőnek néz ki, és tényleg félelmetes, hogy még ennyi hibával is ilyen simán tudtak nyerni. Ráadásul Josh Allen úgy tűnik abszolút megtanult játszani a visszaálló védelmek ellen és nagyon könnyedén szedi szét őket rövid passzokkal is.

  • Super Bowl hangover

A Ramsnek konkrétan semmi nem jött össze. A támadófal hulladék volt a találkozón, mert nemcsak hogy futáshoz nem tudott blokkolni, de sackből is hetet engedett. A playcalling sem volt jó, de erre és a nyomásra rátett még egy lapáttal Stafford pocsék formája is (most nem jött be a no look), a három INT-jéből kettő egyértelműen az övé volt.

Cooper Kupp jól játszott, 13 elkapásból 128 yardja és egy gyönyörű TD-je volt, de rajta kívül senki nem volt értékelhető. Tyler Higbee-nek minimum 2-3 csúnya dropja volt, Tutu Atwell teljesen használhatatlan, és ami még rosszabb, hogy Allen Robinson is csak dísznek volt a pályán – bárkit állítottak rá, az levette a pályáról. Hogy ennek köze van ahhoz, hogy Stafford a könyöke miatt nem tudott eleget gyakorolni és nem alakult ki még a kémia, vagy egyszerűen tényleg ennyire megkopott a játéka, az nem egyértelmű, a helyzet ugyanakkor tragikus. Nagyon hiányzik egyelőre Odell Beckham és Robert Woods is – előbbivel a passzjáték, utóbbival a futójáték lehetne jobb.

Természetesen a védelem is rosszul teljesített. Jalen Ramsey a rájátszásformáját hozta: rendre elkésett mindenkiről és két TD-t is engedett, de még így is örülhet, mert Diggsnek volt egy elejtett TD-je is. Leonard Floyd teljesen láthatatlan, Bobby Wagner nagyon lassúnak tűnik egyelőre, Aaron Donaldnak pedig ugyan volt egy sackje, de őt a gyors passzokkal ki tudta venni a Bills. Mindez egyébként Raheem Morris lelkén is szárad, aki semmit nem tudott rendszerszinten kezdeni a rövid passzos játékkal vagy épp Allen megiramodásaival (ráadásul nem először jön elő ez a probléma).

  • Tényleg csak Von Miller kellett

Most bánhatja igazán a Rams, hogy nem sikerült elég sokat ajánlani Von Millernek. A veterán edge rusher teljesen új szintre emelte a Bills védelmét, ami rendszerszinten is sokkal hatékonyabbnak tűnik, bár mondjuk a Rams ellen minden futás elleni védelem elitnek tűnik. A pass rush viszont érezhetően jobb lett, folyamatosan érkezett a nyomás kívülről és belülről is, Miller pedig egymaga négy tackle-t, két sacket és három negatív yardos szerelést jegyzett. Tre White visszatérésével a passz elleni védelem még jobb lehet, de a futás elleni védekezés lesz az igazi kérdés a következő hetekben.

Összegzés

A Bills erőt demonstrált és megmutatta, miért várja mindenki a Super Bowlba a csapatot 15-16 győzelmes alapszakasz után. Nincs olyan gárda jelenleg, ami ellen ne esélyesként indulnának, a sokkal kevésbé éles és felkészült Ramsnek összességében esélye sem volt. A következő fordulóban ráadásul jön a Titans, így a futás elleni védelem kérdésére is választ kaphatunk.

A címvédő esetében viszont ez ennél már csak jobb lehet. Staffordnak minden évben van 2-3 teljesen homály meccse és a tavalyi ciklus alapján még hátra van egy gyengébb meccs, illetve már látom magam előtt, ahogy Les Snead épp szerződést kínál Odell Beckhamnek (aki egyébként ott volt a Rams oldalvonalánál) és dobálja be a top 100-as pickeket egy jó veterán pass rusherért (mondjuk Robert Quinnért). Akárhogy is lesz, a következő fordulóban a Falcons ellen lehet majd rendbe tenni a megtépázott önbizalmat.

Buffalo Bills @ Los Angeles Rams 31-10

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!