Connect with us

NCAA

Szuperoffense-ek a gigadefense-ek ellen az NCAA negyedik fordulójában

A picit unalmasabb harmadik forduló után egy sokkal izgalmasabbnak ígérkező negyedik következik, ahol egyrészt több találkozó is lesz, ahol két kiemeltet láthatunk egymás ellen, másrészt pedig az ország legjobb védelmei találkoznak az ország legjobb támadósoraival.

Maryland Terrapins @ Michigan Wolverines (4.) – Szombat 18:00

Talán az ország idény előtt két leginkább alulértékelt csapatát láthatjuk Ann Arborben összecsapni, ugyanis a Michigant a tavalyi elődöntős részvétel után mégsem várta szinte senki újra a legjobb négybe, miközben a Maryland meg sem fordult a rangsoros beszélgetésekben, pedig az egyik legdinamikusabb offense volt a tavalyi szezonban. Az első három forduló után mindkét gárda finoman rákoppintott a szakértők orrára.

Kiket figyeljünk és hol dőlhet el a mérkőzés?

[ppp_patron_only level=”1400″ silent=”no”]

Taulia Tagovailoa ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta. Az egyik legtöbb big time throw, az egyik legnagyobb átlagos passzmélység és kiváló teljesítmény. Az eddigi három forduló után 895 yardot passzolt a fiatal Tagovailoa, ami a 19. legtöbb  ligában (ha kivesszük a néhány több meccset játszó QB-t, akkor 15.) mindezt úgy, hogy 10,2 yardos playenkénti átlaggal rendelkezik, ami pedig top10-es teljesítmény. A Maryland irányítója nem csak statisztikákban, de fejben is hatalmas fejlődésen ment keresztül, jó nézni a játékát.

Munkáját elsősorban Rakim Jarrett segíti, a fiatal elkapó 11 elkapásból eddig 196 yardot gyűjtött össze és Dontay Demus sérülése után abszolút elsőszámú elkapóvá lépett elő. De rajta kívül egyébként Jeshaun Jones, Jacob Copeland elkapók és Corey Dyches tight end is legalább hét elkapást és 100 yardot jegyzett. Mellesleg a futójátékot sem kell félteni, az egész offense egy híján 500 yardot átlagol meccsenként, ami a 19. legjobb.

Igazi csemegének ígérkezik ennek az offene-nek a találkozása a Michigan védelmével, amely egyelőre úgy tűnik, hogy annak ellenére sem akar lassítani, hogy elvesztette a védelmi koordinátorát és a legjobb játékosai egy részét a drafton. Jim Harbaugh legénysége három forduló után 5,7 yardot engedett játékonként (4. legkevesebb) és 194 yardot meccsenként (3. legkevesebb). Egyelőre egy rossz szava nem lehet senkinek erre az egységre még a gyenge sorsolás ellenére sem.

Kris Jenkins, Mike Morris és Jaylen Harrell hárman együtt hét sacket jegyeztek eddig, folyamatosan nyomás alatt tartják az ellenfelek irányítóit, de különösen a futást veszik el teljesen az ellenfelektől. A secondaryből pedig DJ Turnert lehet kiemelni, aki nagyot éretten játszik és ott van a pálya minden pontján.

Ez a mérkőzés mindkét csapatnak fontos lesz és kapunk egy reality checket, hogy hol is tartanak a gárdák, a Michigan védelem – Maryland offense párharc pedig alighanem a forduló csemegéje lehet.

Clemson Tigers (5.) @ Wake Forest Demon Deacons (21.) – Szombat 18:00 (Aréna 4)

Egy hatalmas ACC rangadót is rendeznek a héten, két kiemelt csapat találkozik, akár az ACC döntő párosításáról is dönthet ez a mérkőzés.

Kiket figyeljünk és hol dőlhet el a mérkőzés?

Nagyon érdekes folyamatok zajlottak le a Wake Forestnél, ugyanis a kezdő irányító Sam Hartman az első fordulóban nem állt rendelkezésre, mert kisebb orvosi gondjai voltak, de azóta visszatért és úgy tűnik, hogy semmit sem hanyatlott a formája. A csapat vele 37 és 45 pontot tett fel, ami még akkor is figyelemre méltó, ha tudjuk, hogy az ellenfeleik gyengék voltak.

Sam Hartman: Wake Forest QB (medical) cleared to return

A Clemson védelem azonban már teljesen más kávéház lesz. A Tigers ugyanis átlagban csak 14 pontot és 314 yardot engedett meccsenként és alapvetően is az egyik legfélelmetesebb védelemnek tartották őket a szakértők.

A front7-ben például kis túlzással négy darab első kört érő játékos lehet. Bryan Breese, Tyler Davis, Myles Murphy a védőfalban riogat, míg mögöttük Trenton Simpson vezényli a linebacker sort. Hartmanék nem feltétlenül folytathatjuk az eddigi hosszú, mély passzos játékukat, mert a támadófal addig nem tudja blokkolni ezt a félelmetes egységet.

A túloldali csata is érdekes játszmát hozhat, mert a Demon Deacons védelme is ott folytatja, ahol abbahagyta, azaz egy átjáróház. A “félelmetes” Vanderbilt, Liberty kettős például 61 pontot tett fel együtt, ami nem néz ki jól. Ellenben egyelőre Clemson offense sem meggyőző. Nem olyan tragikus mint tavaly, de messze van a jótól. D. J. Uiagalelei a Power 5 irányítók között az egyik legtöbb labdaeladást ígérő átadással rendelkezik és nincs ritmusa a passzjátékoknak. Az egyetlen biztató pont az a sophomore futó Will Shipley, aki olyan mintha egy túlmozgásos gyerek lenne egy gyermekkórusban, annyira feltűnő, mennyivel dinamikusabb mint társai.

Florida Gators (20.) @ Tennessee Volunteers (11.) – Szombat 21:30

Két, akár első körbe várható irányító (bár szerintem egyikük sem az reálisan) csatáját hozhatja a Florida vendégjátéka Tennessee-ben, ami nem csak a két QB szemszögéből fontos, de aki itt győz, az nagy lépést tehet, hogy a két SEC nagyágyú mögötti harmadik erőnek nevezzük.

A hazaiaknál továbbra is hasít Josh Heupel vezetőedző (aki pont most kapott hosszabbítást) up-tempo támadósora, olyannyira hogy 553,7 yardos átlagával a harmadik az országban a csapat, amelyből 371,2-t a passzjáték hoz (5. legtöbb). Hendoon Hooker, ahogy már korábban említettem egy jó jelölt lehet, hogy a jövő évi drafton top5 irányító között emlegessük, egyre biztatóbb a teljesítménye.

A vendégeknél pedig Anthony Richardson továbbra is folytatja a felemás játékát, a wow pillanatokat váltják a fejcsóválós megmozdulások. Vannak, akiknek ez tetszik és továbbra is elsőkörös QB-nak tarják Richardsont, mert olyan fizikai skilljei vannak, amiket nem lehet pótolni, én viszont továbbra is óvatos vagyok vele, mert játékolvasási dolgokban nem feltétlen látszik javulás.

A mérkőzés esélyesének pont ezért a hazai, magasabban kiemelt csapatot tartom, mert nehezen nézem ki a vendégektől, hogy tudják majd tartani a tempót.

Arkansas Razorbacks (10.) @ Texas A&M Aggies (23.) Vasárnap 01:00

Két brutális fronttal rendelkező csapat találkozik ezen az SEC rangadón, ahol várhatóan nem a támadófalak fognak dominálni. A vendégek egyenesen vezetik a sack listát 17 egységgel, ami hárommal több mint bármelyik másik csapaté, így nem nagy állítás azt mondani, hogy azon múlhat a mérkőzés, hogy a Texas támadófala mennyi időt tud adni a frissen a kezdőbe kerülő Max Johnsonnak.

Should Max Johnson Be Texas A&M's Favorite To Win QB1 This Spring? - Sports Illustrated Texas A&M Aggies News, Analysis and More

Azonban az Aggies sem marad el a labda ezen oldalán, ugyanis ők a kilencedik legkevesebb pontot engedték, mindössze 8,7 yardot kaptak átlagban. Múlt héten például azt a Miamit lehetetlenítették el, ami előtte Tyler Van Dyke vezetésével nagyon magabiztos volt.

Aki szereti a brusztolós erőfocit, ahol az irányítók többet ülnek a földön, mint passzolnak, annak ezt a találkozót ajánlom.

Wisconsin Badgers @ Ohio State Buckeyes (3.) – Vasárnap 01:30

A Michigan – Maryland lemásolása lehet a másik Big10 rangadó, ahol a liga legjobb offense-e találkozik a liga majdnem legjobb védelmével. C.J. Stroudék annak ellenére vezetik átlagosan szerzett yardokban a ligát (565,3 yarddal), hogy az első forduló első félidőjében nagyon nehezen pörögtek fel. Azóta azonban ahogy azt vártuk egy megállíthatatlan gépezetté alakultak, akik még azt is elbírják, hogy Smith-Njigba sérülésből lábadozik. Van helyette azonban egy Marvin Harrison Jr., aki 342 elkapott yardjával a hatodik a releváns listán és öt szerzett hatpontosa is holtversenyben a második. Illetve mellé a két másodéves közül Emeka Ebuka lépett fel, aki 324 elkapott yardjával a kilencedik ugyanezen a listán.

A Wisconsin ezzel szemben továbbra is a védőfoci fellegvára, a nyolcadik legkevesebb pontot átlagolják ellenük, nyolc egységet kapnak átlagosan, de ez a meccs most várhatóan messze löki őket ezen a listán. A védelem vezére az a Nick Herbig, aki már tavaly is a harmadik legtöbb negatív yardos szerelést szerezte a ligában, de idén a sackeket is elkezdte halmozni. Három meccs után négy sacket süllyesztett már el, ami a hatodik legtöbb. Nehéz elképzelni, hogy bárki le tudja rontani a Buckeyest, de ők talán képesek lehetnek erre.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!