Connect with us

Hír

A szerződése miatt (is) ültették le Matt Ryant

A Colts a héten irányítócserére szánta el magát (a nyilatkozatok alapján felsőbb, tulajdonosi utasításra) és leültette a padra az idén megszerzett Matt Ryant a tavalyi hatodik körös Sam Ehlinger kedvéért. Ryan ugyan egy kisebb vállsérüléssel küzd, de ettől függetlenül is lecserélik, hiszen Ehlinger cseréje Nick Foles lesz, és az elmondottak alapján ez idén nem fog változni. Ryant gyakorlatilag biztosan nem látjuk már játszani 2022-ben, amihez a szerződése is hozzájárult.

Ryan igazából egy meccsen kívül nem játszott jól idén, így arról könnyű volt döntést hozni, hogy jövőre nem ő lesz a csapat irányítója. És amint ez a döntés megszületett, érdemes volt őt leültetni szerződéses okokból. A veterán irányítónak a jövő évi alapfizetéséből $12 millió teljesen garantált, ezzel nem tud mit csinálni a Colts, mindenképp ki kell fizetni. Azonban ezen felül van még $7,2 millió alapfizetése egy egy $10 milliós roster bónusza, ami sérülés esetére garantált. Ezeket egy tavaszi kivágással meg lehet spórolni, azonban ha Ryan addig megsérülne és nem tudna átmenni a fizikai felmérőkön a ligaév harmadik napjáig (március közepe), akkor ezt a $17,2 milliót is ki kellene fizetni a számára.

Tehát a Colts $17,2 milliót kockáztatott volna azzal, ha idén tovább játszatja Ryant, ennek pedig ilyen gyenge játék mellett nem volt értelme. Így pedig a 37 éves QB-t idén nem fogjuk már a pályán látni, hacsak el nem cserélik jövő keddig, de meglepő lenne, ha bárki bármit adna a mutatott játékát és a szerződését figyelembe véve. Esetleg kivághatják még a szezon során bármikor, ez pénzügyileg nem oszt, nem szoroz, de ez sem túl valószínű.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!