Connect with us

Minden ami NFL

A trade határidő nyertesei és vesztesei

Soha nem látott izgalmakat hozott a trade határidő napja, 10 cserét is lebonyolítottak a csapatok, ami duplája az eddigi rekordnak. Most elhoztuk a nap nyerteseit és veszteseit, nem csak csapat, de játékos és szurkolói oldalról is. 

Nyertes: Justin Fields

A Bears végre elkezd hinni Justin Fieldsben? Az utóbbi két hétben végre egy rá szabott gameplant láthattunk a Maciktól (meg is hálálta a QB karrierje talán két legjobb meccsével), most pedig hoztak is neki egy fegyvert Chase Claypool személyében, ráadásul nem is olcsón. Eddig a csapat új vezetősége nem mutatta ki, hogy hisz a másodéves irányítóban, hiszen a liga talán legrosszabb kisegítő személyzetét tette köré a holtszezonban, azonban most kicsit mintha megváltozott volna valami.

Ugyan a Bears szerintem túlfizetett ebben a cserében, de Fields ettől még mindenképp örülhet, egyrészt hogy érezhet egy kis bizalmat az irányába, másrészt hogy lett egy második használható fegyvere is a passzjátékban. Darnell Mooney egy jó kis elkapó, de egyedül azért sokra nem megy, most legalább lesz két olyan WR, akire figyelnie kell a védelmeknek.

Claypoolnak kiváló a felépítése és gyors is, go útvonalaknál és contested elkapásoknál hasznos játékos, ezek mind jól jönnek majd Fieldsnek. Amiért azt mondom, hogy túlfizetés volt, az az, hogy egy elég inkonzisztens, ráadásul egydimenziós játékosnak tartom, aki nem tud igazán elszakadni és az offense struktúráján belül azért sok mindent nem tud csinálni. És ugyan elvileg még másfél évig olcsó, de a holtszezonban minden bizonnyal nagy pénzt fog követelni. Ráadásul olyan hangok is vannak, hogy nem a legegyszerűbb természetű játékos az öltözőben, bár ezt nyilván innen a dolgozószobámból nem tudom megállapítani azon kívül, hogy mit mondanak az insiderek.

Annyi pozitívum persze van a Bears oldaláról is, hogy a jövő évi szabadügynök piacon nem lesznek jó elkapók, a rengeteg pénzüket így ott nehéz lett volna jól elkölteni Fields megsegítésére. És Claypool tényleg előrelépést jelent az eddigi felhozatalhoz képest, még azt is látom, hogy Fields mellé jól illik majd a stílusával mélységi elkapóként és improvizációs játékoknál, szóval az irányító mindenképp nyert, még ha a csapat szerintem túl is fizetett.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Kiemelt kép: SBNation

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!