Connect with us

Szabadügynök

FA-kitekintő – NFC North

Az elmúlt évektől eltérően kicsit más formában, nem csapatonként jön szabadügynök-piaci kitekintő sorozatunk, hanem csoportonként hozzuk el nektek, hogy milyen mozgások várhatóak. Kicsit tényszerűbben, főleg a nagyobb nevekre koncentrálva, de mégis minden fontosra kitérve. Ezúttal a tavaly meglepetésekkel tarkított NFC North következik.

Chicago Bears

A Bears 2022-es offseasonje az ideit készítette elő. Kirakták szinte az összes nagy szerződésű játékost, amivel értelemszerűen a tehetség jelentős része is távozott a rosterről, ami egy 1/1-es cetliben manifesztálódott. Idén viszont megkezdődhet a ráncfelvarrás, amire a pénz nem lesz akadály.

Cap helyzet és rugalmasság

A Bears rendelkezik toronymagasan a legtöbb cap space-szel a ligában, kis híján annyi helyük van a plafon alatt, mint a második és harmadik legnagyobb cap space-ű csapatnak együtt. Teszik mindezt úgy, hogy a ~22 milliós dead capjük a negyedik legtöbb a mezőnyben. Jelenleg 88 millió dollár van a kasszában, és ha akarják, akkor ez tovább növelhető az alábbiakkal.

  • Eddie Jackson, S, $7,52 millió
  • Cody Whitehair, G, $5,8 millió
  • Justin Jones, DL, $4,9 millió
  • Lucas Patrick, C, $3,9 millió
  • Cairo Santos, K, $3 millió
  • Jalyn Holmes, DL, $1,08 millió
  • Michael Ojemudia, CB, $1,2 millió

Akit a fentiek közül kizárnék, az Santos és Patrick. Előbbi egy megbízható rúgó volt 2022-ben, utóbbi pedig mire megnézték volna centerként, akkor megsérült a szezon hátralévő részére, és szerintem tennének még egy próbát vele. Akit viszont biztos kitennék, az Whitehair, akinek erősen megkopott a karrierje, és messze nem ér ennyit a teljesítménye. Holmes semmit nem játszott tavaly még csak a special teamben sem, aligha fájna a hiánya, ahogy a szezon vége előtt claimelt Ojemudia elküldése sem feltétlen okozna könnyeket.

És akkor jöhet a dilemmázás Jacksonon és Joneson. A safety évek óta meghatározó tagja a védelemnek, most ráadásul nem is játszik rosszul, viszont az utóbbi két szezont nem tudta végigjátszani sérülés miatt, 29 éves, és tele van a piac jó és fiatal safetyvel, akire szívesebben költeném ezt a pénzt. Jones a legtöbb snapet töltötte a védőfalban tavaly, és nem tett hozzá különösebben ahhoz, hogy ne a Bears védelme legyen a liga egyik legrosszabbja, és ez a poszt is bővelkedik idén lehetőségekkel a piacon, így hozzá sem ragaszkodnék.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!