Hír

Caleb Williams nem biztos, hogy profinak áll, ha nem tetszik neki az 1/1-es csapat

Published on

Időről időre előjön az a felvetés, hogy vajon a legnagyobb egyetemi sztárok, az 1/1 legnagyobb várományosai akarnak-e az 1/1-es csapatban játszani és húznak-e egy “Eli Manninget”, tehát azt mondják, hogy nem hajlandóak XY csapatnál játszani, úgyhogy ne draftolják őket (vagy azonnal cseréljék el őket). A kisebb Manning fivér óta erre nem volt példa, azóta leginkább csak elméleti szinten jött elő a kérdés. Ez most újra megtörtént, és talán most van gyakorlati esélye is.

Jelenleg majdnem minden szakértő úgy gondolja, hogy a USC irányítója, Caleb Williams lesz az elsőnek kiválasztott játékos – sokan Patrick Mahomeshoz hasonlítják a játékstílusát. Most ő és édesapja nyilatkoztak a GQ magazinnak arról, hogy lehet marad még egy évet az egyetemen, ha nem tetszik neki az 1/1-re draftoló csapat – ami egyébként a legnagyobb eséllyel a Cardinals lenne.

“Mindig kiválaszthattam, hogy melyik csapatban akarok játszani. De most a karrierem következő fejezetébe lépve furcsa ez a bizonytalanság. Semmit sem tudok, semmit sem tudok befolyásolni.”

– mondta az irányító. Édesapja, Carl viszont tudja, hogy valójában valamennyire azért tudja kontrollálni a dolgokat.

“Az a furcsa az NFL draft kapcsán, hogy szinte jobb lenne, ha nem is draftolnák, mint hogy kivigyék elsőként. A rendszer teljesen visszafelé van. Ebben a rendszerben a lehető legrosszabb helyre kerülsz, a legrosszabb csapatba, a legrosszabb szervezetbe. Úgyhogy ez egyben ajándék és átok is.”

Williamsék leginkább arról beszéltek, hogy még egy évre visszatérjen a fiú az egyetemre, amivel persze nem garantálnák, hogy egy jobb lehetőségbe pottyannak bele, de legalább kétszer próbálkozhatnak vele. Ennél viszont jobban járnának, ha tényleg húznának egy “Eli Manninget” (vagy “John Elwayt”) és megmondanák, hogy nem akarnak az 1/1-esnél játszani és nem is fognak aláírni velük szerződést.

Ez persze egyáltalán nem lenne szimpatikus a szurkolóknál és rengeteg kritikát kapna Williams. Viszont gondolkodhat úgy, hogy bevállalja ezt a nagy gyűlöletáradatot, hiszen kritikus fontosságú egy fiatal irányítónál, hogy milyen csapathoz, és még inkább milyen szervezethez kerül.

Már megint jobb a jövő évi irányító class?

3 Comments

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group