Connect with us

Összefoglaló

Újra lecsapott a Packers új mumusa, kiütéssel nyert a Lions

A Lions sorozatban negyedik meccsét nyerte meg a Packers ellen, Dan Campbell lassan történelmi magasságokba kerül a csoportriválissal szemben. Ezzel a Detroit négy forduló után átvette a vezetést az NFC North élén, amire jó ideje nem volt már példa.

A meccsről önmagában nem sok mindent lehet elmondani, nagyon egyoldalú lett a rangadó. A Packers offense teljesen bealudt az első félidőben, mindössze három pontot tudott feltenni a táblára, azt is csak azért, mert Jared Goff az első drive-ban eladta a labdát és a hazaiak a Lions 16 yardosáról támadhattak. Ezzel szemben a Detroit a gyenge kezdést leszámítva folyamatosan tudott haladni, és ugyan a TD-hatékonyság nem volt a legjobb, de így is sikerült 27 pontot szerezni – ami több volt mint ahány yardot feltett a táblára a Packers az első 30 percben.

A második félidő tehát csak formalitásnak tűnt, bár a Packersnek azért sikerült kicsit ráijeszteni a vendégekre, az első három támadásából ugyanis két TD-t is sikerült szerezni, míg a a Lionsnek csak két puntra futotta, így a negyedik negyed elején csak 10 ponttal ment a Detroit. Végül azonban Goffék is kiértek az öltözőből és egy közel 9 perces TD-drive-val végül eldöntötték a meccset. A Packers ezután még próbálkozott szépíteni, de egy INT mellett csak egy mezőnygólra futotta, így végül 34-20-ra húzta be a meccset a Detroit a Lambeau Fielden.

A beharangozómban azt írtam, hogy a “Lions győzelmi esélyein az segítene a legtöbbet, ha sikerülne végre domináns futójátékkal előállni, hogy Goffnak minél kevesebbet kelljen vállalnia. A védelem pedig leginkább a pass rush-ban és Jordan Love-ban bízhat, pláne ha már a meccs elején sikerül egy kisebb előnyt kiépíteni és a fiatal QB kénytelen nagyobb kockázatot vállalni“. Ebből konkrétan minden jött.

A futójáték úgy hasított, mint tavaly. A David Montgomery vezette egység 43 futásból 211 yardot és három TD-t szerzett, ebből 121 yardot és három TD-t pedig maga Montgomery tett be a közösbe. A Bears korábbi futója egyértelműen kulcsszereplője ennek a támadósornak, és nem csak azért, mert remekül passzblokkol és nagyon érzi a rendszert. Egyedül neki van olyan fizikuma és rutinja a rosteren lévők közül, hogy képes folyamatosan extra yardokat termelni és stabilan megcsinálni a rövidyardos szituációkat, ráadásul most még pár meglepetés passzjátékot is hívtak rá.

A kiváló futójátéknak köszönhetően Goffnak a szükséges minimumon kívül nem sokat kellett hoznia, de azt többnyire stabilan sikerült teljesítenie. 210 passzolt yarddal, egy TD-vel és egy INT-vel fejezte be a meccset, ami nem sok, ugyanakkor ebben több is lehetett volna szükség esetén. A Packers védőfal egy-két ritka kivételt leszámítva semmilyen kihívást nem jelentett a Lions támadófalának, Goff szinte végig nyomás nélkül játszhatott, a Jaire Alexander nélküli secondary pedig nem tudott mit kezdeni az elkapókkal. Ben Johnson ledominálta Joe Barry-t, ezt jó eséllyel a levegőben is magabiztosan nyerte volna a Detroit.

A Packers részéről Matt LaFleur már távolról sem lehet ennyire elégedett. Azt nehéz megmondani, hogy ő főedzőként mit csinálhatott volna jobban úgy, hogy a támadófalból hiányzott a két legjobb játékosa és Aaron Jones is csak biodíszletnek tért vissza, így hozzáadott értéke még nem volt az offense-hez (AJ Dillon még mindig nem egy jó első számú futó). A Lions pedig a várakozásoknak megfelelően szétkapta a hazai csapat futójátékát, így egyedül Jordan Love és a passzjáték maradt.

Amiből egyébként lehetett is volna valami, ha a támadófal jobban teljesít (a Saints ellen például messze nem omlott össze ennyire az egység, ez most kritikán aluli volt). És ez tényleg a falembereken múlott, a vendég DC Aaron Glenn semmi extrát nem csinált. A Lions az első félidőben egyszer sem blitzelt, de még csak szimulált nyomásokat se nagyon alkalmazott – csak a négy falember támadta folyamatosan Love-ot és így is 46 százalékban nyomás alatt volt a fiatal QB. Így nem meglepő, hogy nem sikerült haladni.

A második félidőben némileg javult a helyet (a detroiti védők kicsit ellazázták a harmadik negyedet), de Love-ot végül különösebb extra effort nélkül sackelte ötször a Lions védelme, borzalmasan nehéz körülmények között kellett volna csodát tennie. Nem mintha amúgy különösebben jól teljesített volna, megint volt pár indokolatlanul rossz passza és bakiparádéba illő megoldása (a két interceptionje közül egyik sem volt igazán az övé, az elsőnél felpattant a labda, a másodiknál Romeo Doubs futott teljesen rossz útvonalat), de nem lehet ráhúzni a vizes lepedőt, messze nem csak rajta múlott a meccs.

Detroit Lions @ Green Bay Packers 34-20

5 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zoard
Zoard
2023-09-29 18:38

nagy “felelőtlenség”, ha azt mondom hogy Love kb egy daltoni tehetség kategória lesz, akinek vannak jó megmozdulásai, de aztán van egy csomó rossz…
ahhoz túl jó hogy elküldjék hamar, de ahhoz nem lesz elég jó hogy rájátszásbeli célokért komolyan küzdjön a csapat.
tudom, tudom még rookie hibák várhatóak tőle…türelem
de én nem látom bele a franchise irányító kalibert továbbra sem.
Számomra érthetetlen amit a gm csinál ennél a csapatnál évek óta

LG
LG
2023-09-29 17:56

Ezen nagyon felnevettem :D és tényleg így van…

LG
LG
2023-09-29 08:43

Azt nem hallgatnám el, hogy Q. Walker már megint mit csinált… Túl sok ütést kapott a fejére az a gyerek. Ahelyett, hogy maradt volna a helyén, átugrott a falon, de hozzáért a long snapperhez és automatikus 1st down-nal megcsinálták az utolsó TD-ket az Oroszlánok. Én LaFleur helyében nem olyan békésen chateltem volna vele. Simán le kellene ültetni egy meccsre, tavaly is látszott, hogy gondok vannak nála.
Ez a Lions nagyon rendben van, abszolút semmi ellenállást nem jelentett nekik a hazai együttes.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
2023-09-29 08:05

Énekelték a Lions szurkolók,h Love is on the floor?

Staten Island
Staten Island
2023-09-29 07:47

Még a végén kiderül, hogy Montgomery tényleg top 100 játékos :) A Detroitnál sok volt a PA és mintha Miami-féle fly motion is lett vna. Ettől függetlenül azért nem egyszer a skill playerek csinálták meg a játékot bravúros elkapásokkal, ezen még lehet javítani. Az is fura, hogy Goff hirtelen elkezdte szórni az IC-öket, már megint ezzel nyitott, de legalább nem volt hatással a későbbi játékára.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x