Connect with us

Minden ami NFL

3 első körös pick és 300 millió dollár csak ennyire elég?

A Denver Broncos 2022-ben többek között két első körös pickért megszerezte Russell Wilsont a Seahawkstól, majd adott neki egy 5 éves, 245 millió dolláros szerződést. Az irányító mellé aztán idén érkezett főedzőnek Sean Payton egy első körös cetliért, aki a kinevezése mellé kapott egy 5 éves, megközelítőleg 90 millió dolláros szerződést. Három első körös pick és 300+ millió dollár után mégis csak 0-3-mal áll a Broncos és sokkal közelebb van az 1/1-hez, mint a rájátszáshoz.

A csapatnak volt egy nagyon jó korszaka Peyton Manninggel a kezdőben, ami 2015-ben egy bajnoki címben csúcsosodott ki. Azóta egyszer sem sikerült bejutni a rájátszásba, ami nem meglepő, ugyanis Trevor Siemian, Brock Osweiler, Paxton Lynch, Case Keenum, Joe Flacco, Brandon Allen, Jeff Driskel, Brett Rypien és Teddy Bridgewater nem képviselt kezdő minőséget a QB-poszton.

Megjött az új seriff! – a Russell Wilson trade

Ezt a névsort látva kialakult a szurkolókban és a menedzsmentben egy félig jogos, félig hamis benyomás arról, hogy a csapat amúgy jó lenne, csak a gyenge irányítók (és főedzők) miatt ebből semmi nem látszik a pályán. A döntéshozók próbálták is orvosolni a problémát, többször felmerült például Aaron Rodgers és Deshaun Watson neve a gárdával kapcsolatban, de Matthew Staffordért is sokáig versenyben voltak Denverben. Végül egyik QB-t sem sikerült megszerezni, a general manager George Paton pedig lépéskényszerbe került.

A Broncos élére 2021-ben kinevezett szakember tavaly minden korábbi óvatosságát feladva elcserélt három többé-kevésbé kezdőnek számító játékost (Drew Lock, Noah Fant, Shelby Harris), valamint két első-, két második- és egy ötödik körös picket Russell Wilsonért és egy negyedik körös cetliért cserébe. Ez óriási ellenérték volt a nagyjából másfél-két éve szenvedő 33 éves irányítóért, pláne hogy Staffordért az 1/9-es választási jogot is sajnálta kvázi egy az egyben. Az pedig csak hab volt a tortán, hogy Wilson úgy kapott egy évi 49 millió dolláros hosszabbítást, hogy egyetlen snapen sem bizonyított (Tom Brady évi 20 millióért játszott a Bucsban és Stafford is nagyjából ekkora fizetéssel nyert Super Bowlt a Ramsszel, mielőtt kapott egy 40 milliós hosszabbítást).

Wilson annyit ér, mint Stafford – A Russell Wilson szerződés

Utólag persze könnyű okosnak lenni, és bár bőven lehetett negatívumot találni a kapkodónak tűnő cserében és hosszabbításban, a konszenzus alapján a Broncos még így is megütötte a főnyereményt. Csakhogy a 2-1-s kezdés ellenére a csapat végül beleállt a földbe, az újonc főedző Nathaniel Hackettet pedig – többnyire jogosan – bűnbaknak beállítva 15 forduló után kivágta a menedzsment. A mondás viszont még mindig az volt, hogy a roster jó (pláne hogy volt pénz bevásárolni), talán Wilson is javítható, így a Denver egy 2023-as első- és 2024-es második körös picket küldött New Orleansbe a főedző Sean Paytonért és a Saints 2024-es harmadik körös cetlijéért.

Természetesen a visszavonulásból visszatérő HC-t is ki kellett tömni, állítólag évi 18 millió dollár körüli összegért írt alá, vagyis a Broncos nettó három első körös és két második körös picket, három játékost és 300+ millió dollárt áldozott a sikerre két év alatt. Ehhez képest még Hackett alatt sem tűnt ennyire reménytelennek a csapat – mi történik Denverben?

Ami jól sikerült (mert van ilyen is)

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!