Connect with us

Összefoglaló

A Cowboyst a saját árnyékán és a Chargersen is átlépve nyerte a hétfő esti rangadót

Ahogy az idén többnyire lenni szokott, úgy most is elmaradt a látványos támadójáték két top irányító között. A Chargers és a Cowboys offense is rengeteg hibával játszott, utóbbi ráadásul folyamatosan szabotálta is magát a rengeteg szabálytalansággal (mondjuk ez a labda mindkét oldalán igaz volt), de végül Dak Prescotték voltak hidegebbek fejben, ami ezúttal elég volt a győzelemhez.

Az előre felrajzolt játékok jól ültek, ugyanis mindkét csapat gyorsan TD-t szerzett, utána viszont az első félidő egy punt parádé volt: hétszer is puntoltak a csapatok, ráadásul négyszer 3&out után. A félidőben azért a hazai pályán játszó Chargers lehetett elégedettebb, mert ugyan a Cowboys egy második negyed végi mezőnygóllal 10-7-re vezetett, de előtte sikerült a 13 yardoson 4&1-re megállítani a dallasiakat (megint nem sikerült az Eagles féle tush push).

A harmadik negyed nyitódrive-jában a Chargers is elhasalt egy negyedik kísérletnél (4&1), ráadásul a Cowboys hét yardosánál. A döntés jó volt, neki kellett menni, bár így utólag biztosan sokan fogják kritizálni Brandon Staley-t a döntése miatt (jogtalanul), hisz végül három ponttal kapott ki a csapat. A Cowboys offense viszont az öltözőben maradt, így sikerült második nekifutásra kiegyenlíteni, majd egy gyors TD-váltás után 17-17 volt az állás hét perccel a meccs vége előtt (igaz ehhez azért kellett a vendég speciális egység bénázása).

Dak Prescotték viszont egy 14 játékból álló, 54 yardos drive végén átvették a vezetést egy mezőnygóllal. Herbertéknek bő két percük volt az egyenlítésre/győzelemre, de annak ellenére hamvába holt a próbálkozás, hogy a drive első játékában Micah Parson offside büntetése miatt egy 1&5-öt kellett volna megoldani. Egy háromyardos futás után viszont második kísérletre Parsons bezsákolta a Chargers irányítóját, majd egy játékkal később Stephon Gilmore lehalászta a fiatal QB labdáját, ezzel végképp eldöntve a találkozót.

A Cowboys nagyon büszke lehet a győzelemre, ugyanis mindent megtett annak érdekében, hogy kikapjon. A támadófal borzalmas volt, Prescotton kívül senki nem tudott futni, ráadásul ötször is sackelték az irányítót. A speciális egység összehozott egy fumble-t, mert Jalen Tolbert benézte a játékot, azt hitte, az egyik csapattársa hozzáért a labdához, így megpróbálta a földön pattogó játékszert megkaparítani, de csak hozzáérnie sikerült (lásd fentebb). Így a játékszer szabaddá vált a saját térfelén, a Los Angeles-iek összeszedték és végül TD-t kapott belőle a vendég csapat.

Bónuszképp pedig 11 (!!!) elfogadott büntetést nyelt be a Cowboys 85 yardért, ami nevetséges. Mike McCarthy 2020 óta irányítja a Dallast és minden évben az övé volt az egyik legbüntetettebb csapat a ligában, és úgy néz ki, 2021 után idén ismét a Cowboys fog az élen végezni (jelenleg vezetik a ligát 46-tal). Annyira nem jó ez a csapat, hogy meccsenként ennyi büntetést elviseljen, ráadásul az idei 46-ból 20 snap előtti szabálytalanság volt, ami egyértelmű koncentrációs és felkészülésbeli hiba és szigorúan McCarthy felelőssége.

Ami pozitívum, hogy Prescott viszont jól játszott (272 yard, egy TD eladott labda nélkül, plusz volt egy negyedik kísérletre megfutott TD-je), illetve a védelem is hasított. A nagyon nagy játékok ugyan elmaradtak (hét QB-hitre csak egy sack jutott), de sikerült folyamatosan nyomás alatt tartani Herbertet és amikor a legjobban kellett, akkor Micah Parsons tudott villanni és kvázi eldöntötte a találkozót.

A Chargers részéről viszont nincs túl sok ok az örömre. Ugyan Austin Ekeler visszatért és a passzjátékban ez meg is látszott, de összességében elég ötlettelen és kiszámítható volt így is az offense. Keenan Allen jól játszott, de mellé nem igazán tudott senki felnőni, és mivel a támadófal szabadnapot vett ki (2,3 yardos átlaggal futott a csapat), így Herbert lehetőségei is jócskán beszűkültek (plusz ő sem játszott különösebben jól, volt pár kihagyott ziccere).

Így leginkább a védelemnek kellett volna hoznia a meccset és ez sok szempontból még működött is. Tony Pollard 2 yardos átlaggal futott, Staley pedig kivételesen jó gameplant rakott össze és sikerült folyamatosan nyomást generálni, ami öt sackben nyilvánult meg. De ahogy a Chargersnél lenni szokott, úgy mindig jött egy rövidzárlat (például Pollard 60 yardos elkapásánál), plusz a hazaiak sem akartak elmaradni a zászlógyűjtésben (kilenc flaget fogadott el a Cowboys), ennyi hiba pedig most sem fért bele.

Dallas Cowboys @ Los Angeles Chargers 20-17

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!