Connect with us

Minden ami NFL

Touchdown Week6 – 6 pont és egy sikeres extra

Minden héten van mit tanulni az NFL-ben, úgyhogy minden forduló után le is vonjuk a tanulságainkat. Jöjjön tehát egy touchdownnyi (6+1) pont / take / gondolat a szezon hatodik hétvégéje után. Meglepő nevet hozunk az MVP-versenyben, felcsapunk két trade ötletet, megdicsérünk két fiatal támadófalembert, lehúzzuk a keresztvizet Derek Carról és eltemetjük a Fangio-védelmeket. Azonban kezdjük az egészet Houstonban, ahol fél év alatt feje tetejére fordult mindent – jó irányba. 

🗺️ A Texans visszakerült az NFL térképére

Az utóbbi években az embernek nem sok kedve volt a Texansról beszélni. Három év alatt négy főedző és 11 győzelem jött össze, miközben minden egyes évben több vereséget számláltak ennél. Amellett, hogy rossz csapat volt a Texans, pályán kívüli problémák is voltak Deshaun Watson körül, hogy az egész Jack Easterby sztorit meg a Nick Caserio tampering botrányt ne is említsük. Szóval jót nem nagyon lehetett írni vagy mondani róluk, így leginkább maradt a semmi és az érdektelenség.

Most viszont sikerült egy holtszezon alatt megfordítani a sorsukat és 180 fokos fordulatot venni. Ez a pálfordulás pedig két dolognak köszönhető, amivel indul minden franchise: találtak egy kiváló edzőt és egy szuper újonc irányítót. Az NFL-ben pedig ez gyakorlatilag elég is.

Kezdjük Strouddal, aki úgy játszik mint egy sokat látott veterán. Nem tudom mikor láttunk utoljára ilyen jó szezont újonctól – valószínűleg Herberttől, de ha körülményeket nézünk meg mindent, akkor lehet Stroud lepipálja. Nagyon fejlett a játéka, az offense-t teljesen a kontrollja alatt tudja tartani, nyomás alatt sem remeg meg, sőt így jönnek a legjobb játékai. A mostani Saints elleni meccsre korlátozódva egy nagyon erős és kellemetlen védelem ellen hozott extrát, hiszen Dennis Allen egysége rendkívül szorosan és jól emberezik, a hátsó alakzat pedig remekül dolgozik egy hullámhosszon. Impresszív, amit Stroud csinál, és emeljük ki Bobby Slowik támadókoordinátort is, aki szintén remek munkát végez és jó nézni ezt az offense-t.

Ezzel pedig jól át lehet kanyarodni a főedző DeMeco Ryansre, akinél nem találhattak volna jobb embert a posztra. Egyrészt a személyisége, mentalitása nagyon kellett ennek a franchise-nak, nem lehet eléggé hangsúlyozni ezt, az egész épületet felvillanyozza a jelenlétével. Másrészt a védelmet is gatyába rázta, ezt az egységet is élmény nézni, ahogy agresszívan, fizikálisan, energiától duzzadva és mindemellett okosan teszik a dolgukat – pont mint Ryans tette játékos korában. Nyilván a tehetséghátrányuk még megvan a legtöbb csapattal szemben a labda mindkét oldalán, de ennél elégedettebbek nehezen lehetnének a Texans szurkolói.

Azt pedig már csak halkan kérdezem, hogy irány a playoff? A sorsolásukra pillantva ez nem hogy elképzelhető, de már-már betippelhető/megfogadható (egy “haverom” már meg is tette). Most bye weekre mennek, utána így néz ki a dolog:

  • @ Panthers
  • vs. Buccaneers
  • @ Bengals
  • vs. Cardinals
  • vs. Jaguars
  • vs. Broncos
  • @ Jets
  • @ Titans
  • vs. Browns
  • vs. Titans
  • @ Colts

Erre azt mondanám, hogy alsó hangon 7-8 meccsen favoritok és ha a Bengals így játszik mint most, akkor mindegyik meccsük nyerhető. Oké, nem fogják mindegyiket megnyerni, de 11-ből 7 azért nem lenne meglepő egyáltalán, ami teljes évet tekintve 10 győzelem, ami elég valószínű playoff. És ha a Jaguars továbbra is ennyire meh marad, még a csoportgyőzelem is meglehet.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!