Hír

Néhány tulaj külön sapkát vezetne be az irányítókra

Published on

Az irányítók fizetése óriási ütemben nő és nő, ami sokaknak nem tetszik. Nem csak bizonyos szurkolóknak, de bizonyos tulajdonosoknak sem. Tom Pelissero a liga hivatalos médiacégétől például arról beszélt a Rich Eisen Show-ban, hogy vannak olyan tulajdonosok, akik arról beszélgettek, hogy jó lenne egy “irányító sapkát” bevezetni, azaz hogy a QB-k fizetése ne léphessen túl egy bizonyos százalékot a fizetési plafonból.

Pelissero azért hozzáteszi, hogy nincs nagy támogatottsága az ötletnek jelen pillanatban. A PFT egyébként úgy tudja, hogy nem egy hivatalos különálló sapkáról lenne szó, hanem egy nem hivatalos, tulajok közti külön megállapodásról, hogy nem mennek egy bizonyos összeg fölé – ami lássuk be, elég kartell-szagú, és egyébként szembe is menne a Kollektív Szerződéssel. Mindenesetre azért érdemes majd figyelni, hogy cap arányosan a következő években növekednek-e a QB-fizetések, vagy megállunk egy bizonyos százaléknál.

Korábban voltak egyébként játékosok, mint például Darrelle Revis és Kirk Cousins, akik a fizetési sapka bizonyos százalékát szerették volna elkérni új szerződésük tárgyalásakor, de eddig senki sem járt sikerrel ilyen téren, hiszen ez egyáltalán nem volt érdeke a csapatoknak, mivel nem tudtak volna a könyveléssel játszani – és ez továbbra is így fog maradni.

1 Comment

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group