Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #2

Tíz meccs 19 órától, majd csak három a 22 órás sávban. Nem a legjobb elosztás az NFL részéről, de ettől még beharangozzuk az összes vasárnapi mérkőzést és a hétfő esti rangadót is. 

Ezen a héten rövidebb beharangozóval jelentkezünk, ami így mindenki számára ingyenesen olvasható. Kommentek közt mondjátok el a véleményetek, hogy érdekelnek-e a múlt hetihez hasonló mélyebb, hosszabb beharangozók, vagy elég ez a kicsit felületesebb verzió. Ennek kiegészítéseként holnap lesz egy fogadásos cikk is a mérkőzések elé.

Ha Ti is szeretnétek fogadni a mérkőzések kimenetelére és a spreadekre, akkor ajánljuk a TippmixPrót!

19 órás sáv

Tampa Bay Buccaneers @ Detroit Lions (-7,5)

Az első forduló sikerességi ráta alapján legjobban futó csapata fogadja a legjobban passzolót! Ugyanakkor most mindketten egy keményebb védelemmel találják szemben magukat, a Buccaneers futás elleni védelme mindig is a legjobbak közt volt Todd Bowles alatt, a Lions passzvédelme meg ugyan lehet nem elit, de a Commanders borzalmához képest sokkal nehezebb lesz feltörni. Szóval biztos visszább esnek ezek a mutatók majd mindkét oldalon, és én összességében a Lionsben jobban bízom a labda mindkét oldalán, főleg mert a Tampánál a secondary 80%-a lesérült. A spreadre már nehezebb volt tippelni, mert a touchdownnál nagyobb különbség azért ijesztő, de a Lions Dan Campbell alatt favoritként 70%-ban (16-7) hozza a spreadet is, ami a legjobb mutató a ligában.

Spread tipp: Buccaneers +7,5

New Orleans Saints @ Dallas Cowboys (-6)

Tudom, hogy csak a Panthers volt az ellenfél, de azért optimistább lettem a Saints szezonját tekintve, mint voltam egy héttel korábban. Nyilván nem fognak ilyen jól kinézni, sőt ennél csak rosszabbak lesznek, de akkor is. Az offense jól mutatott, strukturálisan is. Persze most egy keményebb dió jön, és a Cowboysszal is abszolút pozitívabb lettem, mint voltam (pedig én még magasabban is voltam velük a legtöbbekhez képest). Mike Zimmerrel a védelem nagyon jól nézett ki, az offense meg amúgy is jó volt. Ezt most be is húzzák szerintem, ezzel a pass rush-sal már nehezebb lesz bírnia a Saintsnek, és Mike McCarthy alatt hazai pályán favoritként 25-8 a Cowboys mérlege (2. legjobb az NFL-ben), ráadásul otthon a legnagyobb arányban verik az ellenfeleiket (+172).

Spread tipp: Cowboys -6

San Francisco 49ers @ Minnesota Vikings (+5)

A 49ers nagyon jól teljesített a Jets ellen, egymás után nyolc támadásból szerzett pontot, még ha a red zone-hoz érve még lehetne is javítani a teljesítményen. Ha a Jets ellen ment, akkor a Vikings ellen is mennie kellene. A védelmükben viszont meglepő volt, hogy a futást nagyon jól megfogták, kíváncsian várom ez kitart-e idén. A Minnesota nagyon jól futott az első körben, persze kérdés, hogy ez mennyire volt a Giants nem épp jól strukturált védelmének köszönhető. Darnold is jól mutatott (bár a számai jobban, mint a játéka, az csak oké volt), de most jóval nehezebb feladat elé néz.

Spread tipp: 49ers -5

New York Jets @ Tennessee Titans (+3,5)

A két csapat négy egysége közül kissé meglepő módon a Titans védelme mutatott a legjobban az első fordulóban. Persze a Jets a 49ers ellen játszott, de ezzel együtt a tavalyi elit pass rush (40,3%-os nyomásgyakorlás, 5. legjobb) most borzasztó volt (18,2%, ami a 30. helyre volt elég). A Titans ellen könnyebb dolguk lesz, az offense nem mutatott valami jól (a Bears egyébként jó védelme ellen), a liga alsó negyedében voltak sikerességi rátában, ami talán a kevésbé meglepő mutató Will Levisszel, de még csak a nagy játékok sem jöttek, hiszen EPA-ben sem voltak előrébb. Persze Aaron Rodgersékkel sem lehettünk elégedettek, így várhatóan egy jó kis védőcsatára van kilátás. Ezért lehet érdemes lenne az underdogra tenni, de valahogy nem vitt rá a lélek.

Spread tipp: Jets -3,5

Cleveland Browns @ Jacksonville Jaguars (-3)

A Browns offense katasztrófa volt az első körben, és ugyan a dallasiak védelme nagy falat, úgy tűnik a Jaguarsé is az lesz idén mindenkinek. Ryan Nielsen védőkoordinátor nagyon jól limitálta a Dolphins támadósorát, szóval szerintem menni fog ez Deshaun Watsonék ellen is. A kérdés az, hogy mire mennek Trevor Lawrence-ék. Az irányító szerintem nagyon jól játszott az első körben, de a második félidőben előny tudatában kivették a kezéből a labdát és meg is állt a tudomány. A Browns defense múlt héten annyira nem volt meggyőző, de most azért könnyebb feladatot is kapnak. Első gondolatra azt mondanám, hogy ha a Jaguars nem lövi tökön magát, akkor be kéne húzniuk a meccset, de a szokásos bénázásaik miatt a magabiztos álláspontjaim közé ezt nem veszem fel. Igazi védőcsata várható, lehet az eső is szakadni fog, így lehet ebből egy furcsa kiszámíthatatlan meccs.

Spread tipp: Jaguars -3

Las Vegas Raiders @ Baltimore Ravens (-8,5)

Az első forduló sikerességi ráta alapján legjobban (Ravens) és legrosszabbul (Raiders) futó csapata. Nem véletlen, hogy itt van a legnagyobb spread a héten, bármennyire is volt aggasztó a Ravens offense a Chiefs ellen, ez inkább a Super Bowlhoz viszonyítva értendő. Miközben a Raiders offense egy középgyenge csapathoz mérten is nagyon rosszul mutatott támadóoldalon (29. EPA-ben). A Ravens John Harbaugh ideje alatt 34-15-ös mérleggel bír, ha pihenési előnye van (3. legjobb), bár az nem hiszem, hogy kérdés, hogy meg fogják nyerni a meccset. A kérdés inkább az, hogy mennyivel. Szerintem sokkal.

Spread tipp: Ravens -8,5

Seattle Seahawks @ New England Patriots (+3)

A Seahawks új védelme múlt héten egy eléggé beszűkült támadósorral találkozott, ami most is így lesz, hiszen a Patriotsnak egyetlen 20+ yardos játéka sem volt az első fordulóban. A futójátékuk viszont működött Rhamondre Stevenson parádés teljesítményével, így erre kell koncentrálnia Mike Macdonald legénységének. Szerintem ez működhet a Seattle részéről, a nagyobb kérdés az, mire mennek a Patriots első fordulóban elég jól kinéző védelmével. Christian Barmore hiánya itt nagy probléma, mert elsősorban belül sebezhető a Hawks támadófala, és ha itt nem tud nyomást generálni a Patriots, akkor Geno Smith-ék biztos több pontot fel tudnak tenni, mint Brissették.

Spread tipp: Seahawks -3

Indianapolis Colts @ Green Bay Packers (+2,5)

Egy Jordan Love vs. Anthony Richardson meccs nekem maga lett volna az álom, így Malik Willisszel azért kissé más a leányzó fekvése. Ez a két csapat csinálta a legtöbb 30+ yardos játékot az első héten, kérdés Love nélkül ez mennyire fog menni a Packersnél. Nagyon érdekel, hogy mit tud Matt LaFleur kihozni Willisből. Valószínűleg semmit, de ha mégis életképes lenne, az hatalmasat szólna. Nem számolok ezzel, így szerintem a Colts behúzza a meccset. Mellékszálként megjegyezném a Packers defense top10 (legvége) hot take-em nem néz ki jól egy fordulót követően, nem tetszettek az Eagles ellen. A Packers igyekszik majd futni, és ugyan a Colts defense nem nézett ki jól a földön a Texans ellen, most több erőforrást tudnak ide allokálni.

Spread tipp: Colts -2,5

Los Angeles Chargers @ Carolina Panthers (+5)

A Panthers katasztrófa volt az első fordulóban, azt is nehéz lenne megmondani, hogy az offense vagy a defense volt a rosszabb, teljesen kilátástalannak tűnnek. A Chargers kapcsán pozitív lehet a szájíz a győzelem miatt, de látva a meccset én inkább pesszimistább lettem velük szigorúan az idei évet nézve. Az offense ugyanis egyáltalán nem nézett ki jól. No azért a Panthers ellen nem fogok ellenük fogadni, bár ha átugrana 7 ponton túlra a spread, akkor erősen megfontolnám. Persze pénzt erre a meccsre nem tennék.

Spread tipp: Chargers -5

New York Giants @ Washington Commanders (-1,5)

Mindkét csapat szörnyen nézett ki az első fordulóban, a Commanders védelme még mindig átjáróház, a támadósor pedig frusztrálóan be van korlátozva rövid játékokra a koordinátor által. A Giants defense-t Sam Darnold szedte szét, ami sokat elmond róluk is, és a támadósoruk sem jutott sehová, nyelték a sackeket és folyton harmadik kísérletre kényszerültek (magasan a legtöbbre). Véletlenül sem akarok fogadni erre a meccsre, és bár Daniel Jonesnak egyedül a Washington ellen van pozitív mérlege a ligában azok közül, akikkel találkozott legalább háromszor (5-1-1), mégis egy ici-picit jobbnak gondolom a Commanderst.

Spread tipp: Commanders -1,5

22 órás sáv

Cincinnati Bengals @ Kansas City Chiefs (-6)

A Bengals az utóbbi években egész jól felvette a versenyt a Chiefsszel, legalábbis a 2022-es naptári évben háromból háromszor is elverték őket – aztán 2023-ban kettőből kétszer kikaptak. Érdekelne a szezon végén egy ilyen matchup, de jelenleg a Bengals nagyon rosszul néz ki, még a Patriotstól is sikerült kikapni. Akkor mi lesz a kétszeres címvédő ellen, amely Andy Reid és Patrick Mahomes alatt 19-4-es mérleget tud felmutatni pihenéselőnnyel? Nem sok jó, főleg hogy Burrow a karrierje alatt 1-8-as mérleget tud felmutatni az első két fordulóban. Mumus meg minden, már ha lehet annak nevezni a Bengalst, de szerintem ez sima Chiefs lesz.

Spread: Chiefs -6

Pittsburgh Steelers @ Denver Broncos (+2,5)

Egyik offense sem nézett ki jól az első fordulóban, a Steelers nem tudott touchdownt szerezni, a Broncos pedig az öt legrosszabb csapat közt volt akár EPA-t, akár sikerességi rátát nézünk. A pittsburghi védelem viszont nagyon félelmetes lehet idén, főleg ha tudják, hogy a denveriek csak és kizárólag rövid játékokkal haladnak. Ráadásul Mike Tomlin mérlege újonc irányítók ellen 24-6, ami rendkívül impresszív. Az egyetlen hátráltató tényező, hogy Denverben lesz a meccs, ami az első fordulókban mindig nagy hazai pályát jelent a magasság miatt, ráadásul Tomlin 1-5-ös mérleggel bír karrierje során a Mile High-on. Sokkal jobban szeretek underdogként tippelni a Steelersre, de most favoritként is megteszem.

Spread tipp: Steelers -2,5

Los Angeles Rams @ Arizona Cardinals (-1)

Megszakad a Cardinals underdog sorozata, ugyanis most zsinórban 26 meccs után favoritnak számítanak. Nekem kissé meglepő ez, és a hét elején nem is így volt még, de úgy tűnik a fogadóirodák nagyon aggódnak a Rams sérülései miatt. Alapesetben én is aggódnék, ha egy értelmezhető védelem ellen lépnének pályára, azonban az arizonai jelenleg egyáltalán nem az – a pass rushereik 3,5 százalékos nyomásgyakorlási rátája megdöbbentően alacsony volt. Sokpontos meccs lehet egyébként, hiszen a Ramsé volt az első forduló második legrosszabb védelme, de itt azért több lehetőséget látok az emberanyagban. Amúgy is a Ramst éreztem esélyesnek, az pedig csak megerősített ebben, hogy Sean McVay mérlege 13-2 a Cardinals ellen karrierje során.

Spread tipp: Rams +1

Sunday Night Football

Chicago Bears @ Houston Texans (-6,5)

A Bears ugyan nyert az első körben, de nem lettünk pozitívabbak velük kapcsolatban, hiszen az offense nem haladt sehová. Úgy tűnik rövid távon még lesznek gondok Caleb Williamsszel és a belső támadófallal is, ezt pedig szerintem a Texans ki is fogja tudni használni és nem fognak sok teret engedni az 1/1-esnek. A másik oldal lesz az érdekesebb, ahol két jó egység csap össze. A houstoniak a kiváló futójátékkal olyat mutattak, amivel nagyot léphetnek előre a tavalyi évhez képest, és szerintem most a Bearsen is átlépnek majd.

Spread tipp: Texans -6,5

Monday Night Football

Atlanta Falcons @ Philadelphia Eagles (-6,5)

Kirk Cousins főműsoridőben idegenben az Eagles ellen a második fordulóban? Egyrészt déja-vu, hiszen az utóbbi két évben is így volt, másrészt nem jó csillag-együttállás a Falcons irányítójának, hiszen mindkétszer kikapott, egyszer nagyon csúnyán. Ráadásul most sérült is, így az offense-t is limitálni kell vagy úgy kell alakítani, ami neki annyira alapesetben nem fekszik (nincs under center, nincs play action), ez katasztrófához vezethet. Főleg hogy ilyen mankók nélkül a támadófal is gyenge volt, így az Eagles pass rush-nak van lehetősége fellépni a múlt heti csúszkálás után. Jalen Hurts nem volt amúgy meggyőző az első körben, de az offense jól nézett ki, és szerintem lenyomhatják a futást a Falcons torkán. Bár azt hiszem ennyi is elég lett volna a tippemhez: Kirk Cousins sérülten főműsoridőben Philadelphiában? Kösz nem.

Spread tipp: Eagles -6,5

Magabiztosabb spread tippek

Múlt héten a sima spread tippjeim nagyon rosszul muzsikáltak, tudjuk be ezt első heti rozsdának (vicces, hogy volt három push is a fordulóban). Túl sok volt az underdog tippem, miközben a másik csapatra tettem straight up, szóval ezt kell felülvizsgálnom, és meg is tettem erre a körre, ahogy fentebb láthattátok.

A magabiztos tippjeim viszont kifejezetten jók voltak, ugyanis háromból kettő ült, egy pedig push lett, ráadásul ha a cikk írásakor tudom, hogy Fields kezd (a sérült Wilson helyett), akkor a Steelerst is megtettem volna magabiztosra (meg is fogadtam egyébként a magabiztos tippekkel együtt egy szelón), akkor 3-0-1 lett volna ez a mérleg. De nem írom ezt be utólag, csak remélem hasonlóan folytatom ezeket a tippeket. Íme az eheti adag:

  • Colts -2,5
  • Cowboys -6
  • Chiefs -4,5
  • Texans -6,5
  • Eagles -6,5
  • 49ers -5

Magabiztos tippek múlt héten: 2-0-1
Magabiztos tippek a szezonban: 2-0-1

Spread tippek múlt héten: 5-8-3
Spread tippek a szezonban: 5-8-3

Szerkesztőségi tippverseny állása

  1. jarred 13-3
  2. katonadani 12-4
  3. renningan 12-4
  4. atreus 11-5
  5. balentin 11-5
  6. Patrik 11-5
  7. Höri 10-6
  8. kronikk 10-6
  9. Támogatók 10-6
  10. chester 9-7
  11. alatriste 8-8

11 Comments
4.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Miguel Borges
Miguel Borges
2024-09-14 08:41

Köszönjük szépen.
Ez a formátum szerintem jó lesz.
Bár tervezek előfizetni(év végén) azért jòl esik, hogy ezt most meghagytátok!
WellDone!

GB-DB
GB-DB
2024-09-14 09:27

Az előfizetők visszakaphatnák a Bácsikat? ;)
Nyilván nem minden meccsre, de egy-egy érdekesebb párharcra? Esetleg?

Pedro44
Pedro44
2024-09-14 09:37

Szerintem ez így teljesen jó, pedig előfizető vagyok.

NagyAtti
NagyAtti
2024-09-14 22:20

Ingyenes tartalomnak szerintem teljesen megfelel, de ha előfizetős lesz akkor várnék párharcot, amik döntenek, több statot, picit mélyebb elemzést

Zotya
Zotya
2024-09-15 02:18

Hú, nem tudom, láttam-e már ennyire egyértelműnek látszó fordulót: a 15 meccsből 13-szor legalább 9/10 szakértő + a támogatók is a favoritra tettek (szerintem a Rams is ide vehető), és a maradék 2-nél is csak 2-en tettek az underdogra.
Túl sima hét?
Kíváncsi vagyok, hány helyen jön a meglepetés :)

gravgaard
gravgaard
Reply to  Zotya
2024-09-16 09:35

jött a meglepi több mint a felénél, annyira sima lett :)

Zotya
Zotya
Reply to  gravgaard
2024-09-16 14:42

Eddigi meccseknek (14) pont a felénél (7) lett meglepi. Számítottam rá, hogy nem jön mindenhol a papírforma, de ez azért durva arány!
Főleg a Ravens, 49ers, Cowboys veresége volt váratlan!

Fetyke
Fetyke
Reply to  Zotya
2024-09-16 14:50

A 49ers veresége mióta meglepi? :)

Sogi
Sogi
2024-09-15 11:58

Félve kérdezem amúgy a kedves szerkesztőséget, hogy egyébként nem gondolkoztak még el azon, hogy ne egy streaming áráért nyomják a legolcsóbb előfizut?
Mármint ha ilyen max 999-ért menne, nem lehetne sokkal több embert bevonzani a magyar amerikai focis közönségből? Mert értem én, hogy sok időtök van benne, meg kell a pénz mert megélhetés, de azért egy streaming igencsak több tartalommal bír mint egy sportoldal, valamint ha untakozik az ember keres magának valamit és egyszerűen kikapcsolódik. Míg veletek szemben van X nehány fizetős cikk, amit elolvas az ember pár perc alatt és jónapot
Azért SZERINTEM jó pár embernek ez az ár-érték arány vetület felmerül, mielőtt kifizeti a 28. előfizetést.

Sogi
Sogi
Reply to  katonadani
2024-09-15 18:46

Köszönöm szépen a korrekt választ, sok erőt és kitartást a munkátokhoz!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x