Connect with us

Összefoglaló

Őrült izgalmak a Chiefs-Bengalson, szenvedő Caleb Williams, gálázó Saints és Cardinals

A Bengals és a Chiefs összecsapása pont olyan izgalmas és végletekig kiélezett őrült meccset hozott, mint amit megszoktunk a felektől egymás ellen. A Bears offense tovább szenved, most a Texans védelme mosta fel velük a padlót. Miközben a Saints és a Cardinals nagyon simán elintézte a Cowboyst, illetve a Ramst. 

Cincinnati Bengals @ Kansas City Chiefs 25-26

Ebből tényleg olyan rangadó lett, mint amire a szezon előtt számítottunk. Mindkét csapat jól kezdett támadóoldalon, ám mindkettőnek csak egy mezőnygól jött össze. Utána viszont mindketten hibáztak. A Bengals puntolt, Mahomes viszont eladta a labdát, amit meg is büntettek Burrow-ék egy Andrei Iosivas touchdownnal. Gyorsan válaszolt a Chiefs Rashee Rice hatpontosával, a félidő vége viszont a vendégeké volt: szereztek egy mezőnygólt, majd kiütötték az újonc futó Carson Steele kezéből a labdát, amiből még egy mezőnygólt elértek és 16-10-zel mehettek pihenni.

A második félidőben pedig jött az adok-kapok. Előbb a Chiefs ment végig, a gólvonalnál pedig elővették titkos fegyverüket, a 140 kilós cseretackle Wanya Morrist, aki elkapott touchdownt szerzett. Utána a Bengals jött egy hosszú passzal Jermaine Burtonnek, majd megoldottak egy negyediket és végül ismét Iosivas volt eredményes (az XP nem sikerült, így 22-17 volt ekkor). Utána láthattuk az év interceptionjét Cam Taylor-Brittől, aki épp Xavier Worthyn védekezett, akinek hét közben beszólt, hogy csak futni tud. Ezt viszont nem tudta kihasználni a Bengals, ugyanis Burrow kezéből kiütötte a labdát az egyik Chiefs védő, a labdát pedig Chamari Conner vitte vissza touchdownra (a kétpontos nem sikerült, így 23-22 a Chiefsnek).

A Bengals bevágott egy mezőnygólt, hogy visszavegye a vezetést, majd két punt után Mahomesnak volt 2,5 perce arra, hogy mezőnygólig elvigye a csapatát. Nem ment egyszerűen, elég rosszak voltak a játékhívások, de negyedik és világvégére (16-ra) a Bengals nagy hibát vétett, a hetedik körös újonc cseresafety Daijahn Anthonyra dobtak (egy jogos) DPI büntetést, innen pedig újabb konzervatív játékhívásokkal a Chiefs megcsinált egy hosszú mezőnygólt, Harrison Butker megnyerte a meccset a hazaiaknak.

A Chiefs igazából a levegőben nem tudott mit csinálni a meccsen, Mahomesnak mindössze hat sikeres passza volt a line of scrimmage-en túlra, Travis Kelcenek pedig összesen volt 5 elkapott yardja. A futójáték egész jól működött egy ideig, de aztán jól ráállt erre a Bengals. A vendégeknél érdekes módon a tight endeket vették most elő, 151 yardjuk volt közösen, a célterületen pedig Iosivas volt a király. A múlt hetihez képest sokkal jobban néztek ki offense oldalon, ami a 0-2-es kezdés ellenére talán kis optimizmusra adhat okot a szurkolóknál.

Chicago Bears @ Houston Texans 13-19

Elég jól kezdett a Texans, ugyanis első három támadásából pontokat szerzett, még ha ebből csak egy is lett touchdown a hatalmasat játszó Nico Collins révén. A Bears első támadása is biztatóra sikerült (mezőnygól lett), utána azonban két puntjuk következett csak, viszont a félidő előtt Khalil Herbert futott hatpontosával felzárkóztak – a Texans még egy field goallal 16-10-re módosította az állást.

A második félidő viszont nagyon nem a támadókról szólt. Hat punttal kezdtek a csapatok, többször is sack vetett véget a drive-oknak. Aztán Caleb Williams ráadásul megdobta első, majd nem sokkal később második interceptionjét is a két kezdő cornernek, Derek Stingley-nek és Kamari Lassiternek. Ezekből mondjuk csak három pontot tudott szerezni a Texans, majd később eljutottak az 5 yardosig, de ott Cam Akers kezéből kifejelték a labdát. A Bears még egy mezőnygólt feltett a táblára 3 perccel a vége előtt, hogy legyen esélyük a legvégén egy TD-re, de másfél perc alatt nem sikerült megoldani ezt a feladatot, a Texans védelme lezárta a meccset.

Leginkább védőfoci volt a vasárnap esti rangadó annak ellenére, hogy CJ Stroud és Caleb Williams irányított. Előbbi azért jól játszott, utóbbinak viszont megint nem igazán osztottak lapokat. A támadófala egyszerűen semmit sem tudott kezdeni a stuntokkal, ezért a Texans 36 (!!) nyomást tudott generálni, ami egészen elképesztő mutató, és hétszer be is zsákolták Williamst. A Bears védelme egyébként jól mutatott, de a támadók egyszerűen túl rosszak jelenleg, hogy ez elég legyen. A Texans viszont nagyon bizalomgerjesztő összességében.

New Orleans Saints @ Dallas Cowboys 44-19

A Saints megérkezett. Egészen hihetetlen, amit a támadósoruk művel. Persze a Panthers ellenit felírtuk annak, hogy gyenge ellenfél, de a Cowboysnál ez már nem áll. Ehhez képest öt támadásból öt touchdownt szereztek az első félidőben. Klint Kubiak gyönyörűen rajzolta fel a playeket, Carr szuperül osztogatott (9/11, 222 yard, 2 TD, és egy QB sneak TD), Alvin Kamara ihletett formában játszott (117 scrimmage yard, 3 TD), Rashid Shaheed a klasszis DeSean Jacksont idézte (4/96/TD). A dallasiak ideig-óráig tartották a lépést, ötből négy támadásuk nekik is pontokkal végződött, de ebből három csak mezőnygól volt. A kimaradóban Dak Prescott dobott egy interceptiont (elbotlott az elkapója), így félidőben 34-16 volt az állás a vendégeknek, és kis túlzással el is dőlt a mérkőzés. Ez a 35 pont a Saintstől egyébként franchise rekord félidőben, ahogy a Cowboys védelem részéről is negatív rekord – ez pont úgy nézett ki a dallasiaktól, mint a Packers elleni playoff vereség.

A második félidő így eléggé érdektelenbe csapott át, de nem hogy csökkent volna a különbség, még nőtt is. A Cowboys ugyanis csak egy mezőnygólra volt jó a legelején, utána elrontottak egy negyediket meg dobtak egy interceptiont, miközben Alvin Kamara megszerezte negyedik touchdownját is. Azért a Saintsnél sem lett minden tökéletes, Carr dobott egy interceptiont, de hát ennyi baj legyen, így is nyertek 44-19-re. A hét egyik, ha nem legnagyobb sztorija a New Orleans támadósora, egészen parádésan játszanak eddig, Klint Kubiak kinevezése szuper döntésnek néz ki eddig.

Los Angeles Rams @ Arizona Cardinals 10-41

Mészárlás. Gyakorlatilag egy negyed alatt eldöntötte a meccset a Cardinals. A Rams előbb nekiment negyedikre és nem sikerült, majd jött két gyors puntjuk, miközben a túloldalon Marvin Harrison szerzett két touchdownt, aztán egy 99 yardos drive végén Kyler Murray egészen elképesztő menekülése és passza után már 21-0 állt az eredményjelzőn. Volt még egy-egy mezőnygól és egy elrontott gólvonal közeli negyedik kísérlet a Ramstől, és 24-3-mal vonultak szünetre a felek úgy, hogy a Rams első 18 játékából 8 negatív yardos lett. Óriási probléma volt a támadófal, ráadásul még Cooper Kupp is megsérült.

A második félidő eléggé érdektelen volt már, James Conner touchdownjára Kyren Williams tudott válaszolni, volt még egy arizonai mezőnygól és egy érdekes TD, ahol a Conner kezéből kiütött labdát Trey McBride szedte össze a célterületen – egyszerűen minden összejött most nekik. Érthetetlen módon hatalmas hátrányban a negyedik végén is pályán volt még Matt Stafford, aminek még több ütés, és egy strip-sack lett a vége Dennis Gardecktől.

Nagy győzelem a Cardinalstól, Kyler Murray remekül játszott, Marvin Harrison egy negyed alatt 130 yardot szerzett, és a védelem is jól teljesített – amiben persze sokat segített, hogy a Rams támadósora lassan teljesen csak cserékből áll.

15 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bjeela
bjeela
2024-09-16 08:54

Én azért örülök, mert a Bears ismét bizonyított.

Aszonták, hogy CW NFL-kész irányító, aki az első pillanattól magas szinten lesz képes teljesíteni. Fogdmegasöröm 1.0(CW-ből csináltak egy WC-t)

Aszonták, hogy CW-vel a Bears simán hozza majd a WC-t. Fogdmegasöröm 2.0

Aszonták, hogy a liga egyik, ha nem a legjobb elkapógárdája focizik majd a Bears-ben, akikkel CW és a támadók őrületbe kergetik majd az ellenfél védelmét. Fogdmegasöröm 3.0

Aszonták, hogy bár nem a legerősebb fal ügyködik CW előtt, de azt CW simán megoldja. Fogdmegasöröm 4.0(A manus egy szekkmágnes, miközben Kyler Murray konkrétan majmot csinál a rárohanó védőkből)

Aszonták, hogy egy tehetséges támadó koordinátor érkezik a Bears-be, aki CW kivételes képességeit kiteljesítheti. Fogdmegasöröm 5.0

Vajon hány ígéretes QB-t tud még tönkretenni a Bears? És főleg ki lesz az az egetverő barom, aki ennyi tapasztalat után még Chicago-ba szerződik?

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
Reply to  bjeela
2024-09-16 09:28

ha nem osztogatnád a sört hanem meginnád, letojnád a végére az egészet :)
szokták mondani, hogy a reményhal meg utoljára, csak sajnos ilyet a Michigan tó déli részén már rég nem látni, felúsztak északra, vagy mi

bjeela
bjeela
Reply to  Hurrá Torpedó
2024-09-16 10:13

Valamelyik szellemikárosult azzal riogatott, hogy az alkoholfogyasztás káros az egészségre én hüje meg elhittem. Azóta a Fetyke renceresen csontrészeg, bár mostanában éppen féktelen jókedvében(a mázlista).

A faterom MOHOSZ elnökségi tag volt, de olyan halat már ő se látott életében.

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
2024-09-16 14:53

Szerintem alkoholfogyasztás terén hallgass a bölcs Fetykére! :)

ThySoul
ThySoul
Reply to  bjeela
2024-09-16 14:18

Csak neked, speciálba

“If not for Bryce Young and the inept Carolina offense, Williams would rank dead last in most advanced efficiency metrics. His dropbacks are averaging negative-0.38 expected points added per play with a success rate of just 32.1 percent, per TruMedia. To put those numbers in perspective, Young averaged negative-0.21 EPA per dropback with a 36.5 percent success rate in 2023”

Csakeztne
Csakeztne
Reply to  ThySoul
2024-09-16 15:25

Most nem jó, nem NFL ready. Ezt benézték….- gondolom ehhez a kommentemhez próbáltál hozzászólni ezzel a nagyon mély két meccses stattal. Valójában az a kérdés, hogy lesz-e hozzá elég türelem, mert tehetsége nyilván van, legalábbis szerintem még szabad ebben bízni. Van jó pár eleve reménytelen, kapásból Z Wilson, Young, Broncosból bárki akit húztak, Trub, M. Rudolph, és még sokan mások. És vannak akiket lehet fejleszteni, és kezdő szintre felhozni, vagy nagy ritkán feljebb. Lásd erre Josh Allen, vagy Lamar. Emlékszem milyen vélemények voltak róluk eleinte kőbe vése.

Az ilyen nagyon beharangozott 1/1-ek közül, Lawrence lassan tényleg kukázható, mert nemhogy fejlődne, hanem folyamatosan hanyatlik, alighanem korán kiégett. Burrow körül is gyűlnek sajnos a kérdőjelek, pedig benne nagyon bíztam, még azért nem írnám le. Jó ellenpélda P Manning aki borzalmasan kezdett, aztán egész jól belejött. Úgyhogy nyilván sommás vélemények is születhetnek a gyerekről, hogy tök béna, meg sack mágnes, stb. amelyek később akár igazolást is nyerhetnek, de most még korai temetni szerintem.

ThySoul
ThySoul
Reply to  Csakeztne
2024-09-16 15:38

Nem neked ment, bjeelanak. Egyébként egyetértek, két meccs után én se kukáznám (szeretek 2-3 évet adni minden rookienak kivéve ha olyan szinten rosszak mint Young vagy Wilson), de az látszik hogy mindenkit elvitt az új Mahomes hype meg hogy a Bears kerete viszonylag értelmes+ a tavalyi stroud szezon után úgy volt vele mindenki hogy simán lesz még egy ilyen újonc szezon.

Burrow top5 QB csak sérülékeny, Lawrence meg nem olyan szar mint ahogy a számai mutatják, nem elit nyilván de ha egyszer lesz értelmes csapat a Jaguarsnál ő top10 végi QB lesz stabilan (csak valamit kezdjen a fumble-ökkel lol)

Nyolcvanhetes
Nyolcvanhetes
Reply to  Csakeztne
2024-09-16 18:59

Tetszik ez a “P Manning aki borzalmasan kezdett, aztán egész jól belejött” szöveg.
Lawrence Taylor is nagyjából rendben volt, és Jerry Rice is elment mint WR. :))
Egy mindenkori 1/1-es QB borzasztóan nehéz helyzetben van, ugyanis nyilván valamelyik felső kategóriás egyetemi csapatból érkezik, többnyire jó kiszolgáló személyzettel körülvéve volt esélye arra, hogy kiemelkedjen (anélkül erre nulla az esélye). Kiválasztják első helyen, és a papíron leggyengébb NFL-csapathoz kerül, ahol tőle várják az egész franchise felemelkedését. Ez Chicagóban hatványozottan igaz, amely képes lett volna “elrontani” Montanát, Manninget, Bradyt meg Mahomest is. Szóval ez a valaki kellene, hogy csodát tegyen, de ez azért nagyon ritkán történik meg. Olyan, aki 1/1-esként lett félisteni státusú QB, nem volt túl sok. Elway, Aikman és Peyton Manning. Pedig átlagban minden második 1/1-es picket QB-re lőnek el a csapatok.

ThySoul
ThySoul
2024-09-16 09:22

Nyert a Bills, kikapott a Bengals, király forduló

Pedro44
Pedro44
2024-09-16 12:37

A Bengalshoz már most elkapót írnék első körbe a drafton. Inkább Higginst fizetném meg egy top wr2 szerződéssel mint Chase-t.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Pedro44
2024-09-16 14:54

Kis pénz, kis foci…
Tudta ezt már öcsi bácsi is.

Csakeztne
Csakeztne
2024-09-16 14:50

A Szentek lenyűgözően játszottak, csak a 2009-es csapathoz lehet eddig hasonlítani. Na ezt nem nagyon látta jönni senki, nyilván a vérmesebb NO rajongókon kícül. Nyilván nem lehet egy évadot így végignyomni, de ilyen pont ínséges időkben kellenek, mint egy falat kenyér. Remélem kitartanak jó ideig, mert eddig öröm nézni amit csinálnak. Tényleg amikor Mahomes megjött az NFL-be akkor tátottam így a számat. Zimmer is nagyon bután nézett végig. Na jó ne kiabáljuk el, de bíztató nagyon eddig.

A Bears meccset bjeela kartárs szórakoztatóan kielemezte. Itt kicsit korainak érzem a temetést. Most nem jó a srác, túl gyors neki a játék, az elején amíg megírt playek mentek, már mutatott életjeleket. Az elég egyértelmű, hogy fejesztésre szorul, tényleg nem NFL ready, ezt csúnyán benézte az összes szakértő. Kérdés lesz-e pár év türelem hozzá, vagy küldik 2 év múlva a Steelershez, Trub, meg Fields után – szotyiért.

A Cardinals is tetszett, Rams B ide vagy oda, ez egy nagyon szórakoztató O lesz. Simán mehetnek a PO-ért. A ritka pozitív meglepetést jelentik a számomra A Saints, Tampa, Vikings, még akik pozitívan bírtak meglepni. Ezeknél láttam konzisztensen jól működő O-t. A Cardinalst mondjuk kicsinálhatja a védelem. Tegnap jónak tűntek de csak tűntek. JJ-ről nincs hír?

Last edited 2 days ago by Csakeztne
Fetyke
Fetyke
Reply to  Csakeztne
2024-09-16 15:00

A Caleb részhez annyit tennék hozzá, hogy nem olyan rossz a srác, mint amennyire szörnyűnek kinéz. Egyszerűen az edzői stáb kutyaütő. Gyakorlatilag egy klasszikus zsebirányító playbook-ot raktak össze szegénynek, miközben az ő erősségei abban nem tudnak érvényesülni. És a támadófal olyan szar előtte, amilyet még mi vikingek sem láttunk. Pedig azért e téren megéltünk ezt azt az utóbbi években.
Én nagyon hitetlenkedtem, de eddig Bjeela komám jóslata tökéletesen ül. Nevezetesen, hogy ott a nagy tavak mellett még ezt a srácot is képesek tönkre tenni….

ThySoul
ThySoul
Reply to  Fetyke
2024-09-16 15:23

Mondjuk ha a fal ad neki elég időt akkor is szar. Nem kell temetni két meccs után de pont olyan szar mint ahogy a számai mutatják (fentebb bemásoltam hogy jelenleg rosszabb mint a tavalyi Young)

Miguel Borges
Miguel Borges
Reply to  Csakeztne
2024-09-16 15:13

Hát a Steelershez inkább ne küldjék a festett körmeivel mert Watték bezárják az öltözőszekrénybe és lehegesztik az ajtót….:-)

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x