Connect with us

Beharangozó

Robog is tovább az NFL: péntek éjjel Eagles-Packers Brazíliából!

Elkényeztet minket az NFL. Nyitásként egy kiváló AFC-rangadót láttunk, és egy napra rá a másik konferenciából is összeméri tudását két topcsapat. Különleges az időpont, hiszen 1970 óta nem rendeztek pénteki nyitófordulós meccset. Emellett a helyszín is különleges, ugyanis most először Brazília, azon belül is Sao Paulo ad otthont egy találkozónak. A pályaválasztó az Eagles, a vendég pedig a Packers lesz ezen a kiválónak érkező összecsapáson. 

A fogadóirodák szerint a 3. és 5. legesélyesebb csapatokról van szó az NFC megnyerésére – és nálunk szerkesztőségen belül a Packers meg is előzi a Cowboyst, így a konferencia négy legjobb csapatából kettő méri össze tudását Sao Paulóban. A felek az utóbbi 11 évben hatszor találkoztak, 3-3 az egymás elleni mérlegük, amiből sok mindent nyilván nem szűrhetünk le.

Egy új Packers védelem – Jeff Hafley vezetésével

Főleg hogy mindkét csapatnál nagy változások lesznek. A Packersnél a védelem alakul át alapjaiban, hiszen teljesen más rendszer érkezik az eddigihez képest. Egy passzív, visszaállós defense helyett kapunk egy agresszív emberezőset, ami jól is állhat a játékosoknak. Kíváncsian várjuk, hogy mire mennek az Eagles rendkívül tehetséges támadósora ellen. És ha már Eagles offense, itt is nagy változás lesz, hiszen Kellen Moore veszi át az egység irányítását, és Jalen Hurts elmondása szerint 95 százalékban új lesz a playbook (ami lehet költői túlzás, de akkor is merőben más lesz a dolog). Erre is nagyon kíváncsiak vagyunk. A Sasoknál emellett a védelemben is lesznek változások, Vic Fangio érkezik felpezsdíteni az egységet a tavalyi gyalázatos teljesítmény után.

Hogyan alakul át az Eagles támadósora Kellen Moore vezetésével?

 

Szintén párhuzam, hogy mindkét csapat új futót szerződtetett tavasszal, az Eaglesnél Saquon Barkley, a Packersnél Josh Jacobs fogja kapni a labdacipeléseket. És ha már itt tartunk, mindkét védelemnek a linebackerek lehetnek a gyenge pontjai, akik részben a futók megállításáért is lesznek felelősek.

Kiváló matchupot láthatunk majd az Eagles elkapói (AJ Brown, DeVonta Smith) és a Packers cornerei közt (Jaire Alexander, Eric Stokes), és érdemes kiemelni a Sajtfejeknél a safety Xavier McKinney-t, mint legfontosabb igazolásukat, aki fontos láncszem lesz a sok single high felállást futtató sémában. De ha már secondary, a Sasoknál is nagy változások voltak, Darius Slay mellé ugyanis az első körös Quinyon Mitchell és a tavalyi negyedik körös Kelee Ringo csatlakozik a CB-k közt, a safetykhez pedig visszatér CJ Gardner-Johnson – ők próbálják majd levédekezni a Packers nagyon fiatal elkapósorát.

A falak csatája is érdekesnek ígérkezik, az Eaglesnél például belül lehetnek kérdőjelek Jason Kelce visszavonulásával (menni fog a tush push? menni fog a protekciók beállítása?), de a Lane Johnson vs. Rashan Gary párharc a szélen igazi csemege lesz. A túloldalon Jalen Carterre kell figyelnie középen a Packersnek (például az újonc Jordan Morgannek), és kíváncsian várjuk Bryce Huff bemutatkozását is.

A rengeteg érdekes elem mellett természetesen ne feledkezzünk el a két irányítóról sem. Jalen Hurts elvileg teljesen egészséges, így többet futhat, ami még veszélyesebbé teheti az ő és az offense játékát. A nagy kérdés nála, hogy a blitzekre sikerül-e megoldást találni, ezzel kapcsolatban is valószínűleg okosabbak leszünk szombat reggelre. Jordan Love tavaly üstökösként robbant be a szezon második felében, a játékstílusa rendkívül szórakoztató, élmény nézni a passzait, de fenn tudja tartani ezt a fél szezonos szuper játékot? Azt tippelném, hogy Matt LaFleur segítségével igen, de a puding próbája az evés.

Tippeket tekintve elég megosztottak vagyunk (6-4, és a támogatóknál is hasonló az arány), ami talán nem is meglepő. Nagyon szoros csata vár ránk, nekem személy szerint az Eaglesnél kicsit több kérdőjelem van jelenleg, ezért tippelek a Packersre, de azt hiszem lehet élni azzal a közhellyel, hogy itt bármi és annak ellenkezője is megtörténhet.

Spread tipp: Packers +2,5

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kopi3.14
2024-09-06 17:34

A Favela lakosai vs. rohamrendörök meccsre mik az oddsok?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x