Connect with us

NCAA

Egyetemi díjkiosztó a szezon felénél – Szombati beszámoló #6

Elérkeztünk az alapszakasz feléhez a college foci 2024-es idényében, így ideje kiosztani a legjobban teljesítőknek járó díjakat. Ezt követően előretekintünk az előttünk álló játékhét legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseire. Szombati beszámoló #6.

Heisman-trófea (A legjobb játékos): Ashton Jeanty, RB, Boise State Broncos

Ugyan az elmúlt nyolc idényben hét alkalommal irányító kapta a legpatinásabb díjat, Ashton Jeanty történelmi léptékben is kiemelkedő szezonjával jogosan pályázik a Heisman trófeára. A Boise State futója a fogadóirodák oddsai alapján a legesélyesebb a kitüntetés elnyerésére, ami a statisztikáit elnézve kicsit sem meglepő. Jeanty 1248 futott yardja, 17 touchdownja és 57 kierőszakolt elhibázott szerelése toronymagasan vezeti az országot, jelenlegi tempójával megdönthetné Barry Sanders 1988-ban felállított szezoncsúcsát (2628 yard).

Egy egészen beteg statisztikával tudom szemléltetni, hogy mennyire domináns teljesítmény nyújt idén Jeanty: 911 kontakt utáni yardja a 4. helyet foglalná el a legtöbb futott yardot (!) szerző játékosok listáján. Az ország legrobbanékonyabb támadófegyvereként bármikor benne van a pakliban, hogy elszabadul, már 8 db 50+ yardos TD futás fűződik a nevéhez idén.

1990 óta egyetlen Group of 5 játékos sem nyerte el a Heismant, így a trófea elhódításához Jeantynek fent kell tartania a jelenlegi domináns tempóját. A képzeletbeli dobogó alsó fokaira a Colorado mindenesét, Travis Huntert és a Miami irányítóját, Cam Wardot jelölném, akik posztjukon a legszűkebb elitbe tartoznak (Hunter ráadásul elkapóként és cornerként is remekel).

Davey O’Brien-díj (A legjobb irányító): Cam Ward, Miami Hurricanes

Nem nagyon lehet vitatkozni azzal, hogy a holtszezon legjelentősebb igazolása a Miami nevéhez fűződik. Az egykori Washington State irányító megalkuvást nem tűrő játékával életet lehelt a Hurricanes támadósorába, és oroszlánrészt vállal az együttes hibátlan szezonkezdetéből. Ward két alkalommal is a sírból hozta vissza csapatát, a Virginia Tech ellen 10 pontos, míg a California ellen 25 pontos hátrányból (!) billentette a Hurricanes javára a mérleg nyelvét.

Ward jelenleg 2219 passzolt yarddal (2. legtöbb), 20 touchdownnal (legtöbb) és 17 nagy értékű dobással (3. legtöbb) áll, a legtöbb kategóriában top 5-ös számokat tud felmutatni. Már korábban is kiemeltem vele kapcsolatban szemmel látható hidegvérét, valamint azt, hogy korábbi önmagához képest sokkal kevesebb hibát vét (még azért becsúszik egy-két butaság). Karereje segítségével bármilyen dobásfajtát sikeresen tud kivitelezni, képes lábon is pozitív yardokat szerezni, nélküle aligha lenne az ACC egyik fő esélyese a Miami.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x