Connect with us

Hír

Kritikusan fontos meccsen győzte le a 49ers a Seahawkst

Óriási meccset játszott egymással a Seahawks és 49ers. Kyle Shanahanék majdnem megint elszórakoztak egy hatalmas előnyt, de egyszerűen túl sok volt a hiba Geno Smithéktől. 

A 49ers számára kritikus fontosságú volt a mérkőzés, ha komolyan gondolta a rájátszást: a 0-2-es csoporton belüli és a 0-3-as konferenciamérlegével már így is elég nagy hátrányban volt a riválisokhoz képest, pláne hogy a menetrend csak most kezdett igazán kemény lenni. Ennek megfelelően jól is kezdte a találkozót: a Seahawks első támadását a védelem egy INT-vel zárta le és egészen a félidő végéig nem is engedett pontot, az offense pedig szép módszeresen feltett 16 pontot a táblára.

Összességében nem volt ekkora különbség a két csapat között. A Seahawks védelme meglepően jól állta a sarat, de Geno Smith INT-je minimum három pontjába került a hazaiaknak, illetve volt még egy fumble a speciális egységtől is, amiből végül mezőnygólt szerzett a 49ers. Így végül csak egy FG jött össze az első félidőben, vagyis 16-3-as előnnyel mehettek a szünetre a csapatok.

A második félidő elején azonnal bekezdett a 49ers és 23-3-ra növelte az előnyét. Az elmúlt meccseken viszont rendre leolvadt a gárda a második játékrészben és úgy tűnt, hogy most is ez lesz a helyzet. A pontszerzés utáni kirúgást ugyanis visszahordta a Seahawks egy TD-re, majd a következő támadásából is TD-t jegyzett, így a 20 pontos előnyből pillanatokon belül 6 pontos lett. A fordítás viszont ezúttal nem jött össze, Geno Smith ismét eladta a labdát, ezúttal ráadásul a saját térfelén, amit azonnal meg is büntetett a 49ers egy TD-vel (a 2 pontos nem sikerült).

A Seahawks becsületére legyen mondva, hogy ezután sem adta fel és Genóék átmasíroztak a pályán. 29-24-es állásnál jöhetett tehát a 49ers, a saját 19 yardosáról 1:44-gyel a mérkőzés vége előtt úgy, hogy a Seahawksnak minden időkérése megvolt. Erre a védelem benyelt 76 yardot egy teljesen egyértelmű futásból, majd egy TD-vel lezárta a mérkőzést a 49erst.

A 49ersből mindenki hatalmasat ment a támadók közül. Purdy szinte hibátlan volt, 255 yard mellett három TD-t passzolt INT nélkül, illetve volt pár nagyon szép menekülése is. A futójáték is hasított, az offense 33 kísérletből 228 yardot és egy TD-t tett be a közösbe, az elkapók közül pedig ezúttal Deebo Samuel vitte a prímet a három elkapásból jegyzett 102 yardjával és egy TD-jével (George Kittle is jó volt, ő 58 yardot és két TD-t jegyzett).

A vendég defense is elég jól teljesített, még ha vannak is egyértelmű lyukak az egységben. A turnoverek mellett ki kell emelni Nick Bosát, aki ugyan nem szerzett sacket a mérkőzésen, de összesen 14-szer generált nyomás.

A túloldalon Smith-t rengeteg mindenért lehet dicsérni. Nagyon nehéz körülmények között kellett játszania, mégis remekül kezelte a nyomást, csak egyszer sackelték és 312 yardot passzolt. Viszont a két elkerülhető interceptionje nagyon sokba került, ezek nem férnek bele egy top csapat ellen. Ami viszont sokkal aggasztóbb, hogy a védelem alig tud nyomást generálni és úgy nyeli a nagy játékokat, mintha kötelező lenne. A 49ers ugyanis csak 21 first downt jegyzett és a harmadik kísérletes hatékonysága sem volt jó, de így is 7,9 yardot átlagolt és 483 yardot tett fel a táblára – hiába teljesít jól 10-ből hét játéknál a seattle-i védelem, ha a maradék háromban enged 90 yardot.

A 49ers most már 3-3-as mérleggel áll és végre van egy győzelme a csoporton-, illetve a konferencián belül. A Seahawksnál viszont nagyon csalódott lehet mindenki, ugyanis sikerült 3-0-ról 3-3-ra rontani a mérleget, ráadásul ezzel a vereséggel a 49ers ideiglenesen át is vette a vezetést a csoporton belül (ha a Cardinals nyer a Packers ellen, akkor Kyler Murray-ék lesznek a hármas holtverseny élén).

San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks 36-24

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kopi3.14
2024-10-11 10:17

Az az egyértelmü futás nekem passznak tünik.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x