Connect with us

Hír

Nagyon jól áll az NFL a COVID-tesztekkel

Ugyan a héten nagy riadalmat okozott a BioReference egyik laborjának problémája, amikor 77 fals pozitív tesztet sikerült kimutatni (mind a 77 játékos/stábtag másnapi tesztje negatív lett), továbbra is szuperül áll az NFL a koronavírus megfékezésével kapcsolatban, hiszen csupán három játékos van jelenleg a COVID-IR listán.

Allen Sills, a liga főorvosa tegnap szintén nagyon pozitív adatokat közölt a nagyvilággal: augusztus 12 és 20 között egyetlen egy játékos sem produkált pozitív koronavírustesztet és mindössze hat stábtagnál mutatták ki a vírust az egész ligában. Ebben az időintervallumban egyébként sszesen 58.397 tesztet végeztek el 8573 játékoson és stábtagon. Augusztus 11-ig pedig 109.075 tesztet végeztek és 0,46% volt köztük pozitív.

Ezek tényleg szuper hírek, az edzőtábor alatt jól működtek a protokollok, nem vitték be a játékosok az edzésekre a vírust. A nagy kihívás viszont majd szezon közben jön, amikor minden játékos rendszeresen hazajár majd a családhoz és nem lesznek olyan szigorúan elzárva tartva, mint most a training camp alatt.

A liga és a szakszervezet egyébként tovább egyeztet arról, hogy a szezon közben is folytatódjon-e a napi tesztelés, vagy átálljanak kétnapira.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!