Connect with us

Minden ami NFL

Andrew Luck lehet a legjobban fizetett játékos

Jim Irsay, az Indianapolis Colts tulajdonosa nemrég elmondta, hogy a csapat franchise irányítója, Andrew Luck teljesen egészséges és tervben van vele a szerződéshosszabbítás. Ezen speciel semmi meglepő nincs, a 2012-es draft 1/1-ese négy év alatt háromszor juttatta be csapatát a rájátszásba és a legtehetségesebb fiatal irányítóként, korszakos zseniként tartják számon. Ebből kifolyólag egyáltalán nem lenne meglepő, ha ő lenne minden idők legjobban kereső játékosa.

 

lcuk

 

Jelenleg Aaron Rodgers, a Green Bay Packers irányítója keres a legtöbbet a maga évi 22 millió dolláros szerződésével. Luck pedig ennél is többet kereshet. Szerencsére a tavalyi év folyamán több irányítóval is szerződést hosszabbítottak, így igen komoly viszonyítási alap áll rendelkezésünkre.

 

Az első delikvens a 32 éves Ben Roethlisberger, aki még tavaly márciusban kötött egy 4 éves szerződéshosszabbítást. A kontraktus 87,4 millió dollárt ér, amelyből 34,25 millió dollár teljes egészében garantált. Ezzel Big Ben lett a harmadik legjobban fizetett játékos a ligában a maga évi 21,85 millió dolláros keresetével. Utána nem sokkal, júniusban következett a 2015-ös szezon potenciális MVP-je, a vasárnap Super Bowlt játszó Cam Newton. A 26 éves irányító 5 évre 103,8 millióért kötelezte el magát a Panthers mellett, melyből 41 millió teljesen garantált. Igaz, éves szinten a 20,7 milliós fizuja csak a 6. helyre elég a ranglistán.

 

Big Ben után két másik, a 2004-es draft első körében elkelt játékost jutalmaztak meg egy zsíros szerződéssel. Először a 34 éves Philip Rivers kapta meg a jussát egy négy éves, 83,25 milliós kontraktus formájában, amiből 37,5 millió teljesen garantált. Ezzel beelőzte Cam Newtont, kicsivel kevesebb, mint 100 ezer dollárral keres többet nála éves szinten. A 2004-es draft 1/1-ese, a kétszers Super Bowl győztes Eli Manning rendelkezik a 4. legmagasabb fizetéssel. Évfolyamtársaihoz hasonlóan a 35 éves Giant is négy éves szerződést kapott, 21 millió dolláros átlaggal és 36,5 milliós teljesen garantált tartalommal.

 

Mind Big Ben, mind Manning, Rivers, de még Aaron Rodgers is túl van már a 30-on. Ilyen szempontból érdekes, hogy a sokkal fiatalabb Cam Newton – ha kevéssel lemaradva is – de csak a 6. legnagyobb szerződéssel rendelkezik. A zsinórban két Super Bowlt megjárt, még mindig csak 27 éves Russell Wilson sem kapott “kiugróan magas” fizetést, 21,9 milliós gázsija a második legnagyobb Aaron Rodgers mögött, ráadásul a garantált tartalom is “csak” 31,7 millió (igaz, sérülés esetére ez már 60 millió lenne).

 

aaronrodgersrussellwilsongetty0924_1838k1vlkyedu1g6nyibsc6cej

 

Andrew Luck szerződése az előzőek alapján inkább hajazna Wilsonéra. A Spotrac szerint egy 5 éves, 113,2 millió dolláros szerződésre számíthat, amiből legalább 53 millió dollár teljesen garantált. Ez átlagban 22,6 milliót jelent, amivel Luck át is venné az első helyett Rodgerstől. A garantált tartalom e forgatókönyv szerint egy millióval lenne kevesebb, mint a Packers QB-jáé, viszont majd 7 millióval marad el Ndamukong Suh-étól. Nem tartom kizártnak, ha csak 5000 dollárral is, de Jim Irsay e téren is a legjobban fizetett játékossá teszi majd Luckot hamarosan. Aki már 2016-ban is tekintélyes összeget fog keresni, 5. éves opciója 16 millió dollárt garantál a számára.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!