Connect with us

Hír

Reggie Bush nem akar visszavonulni

Marshawn Lynch visszavonult, Calvin Johnson tervezi, Peyton Manningtől mindenki ezt várja. De a lassan 31 éves Reggie Bush megnyugtat mindenkit, ő nem tervezi abbahagyni.

reggie-bush

 

Bush a 2006-os NFL draft első körének második választásával került a New Orleans Saintshez. Heisman győztesként egyike annak a 10 játékosnak, akik Super Bowlt is nyertek. Ezzel együtt aligha lehetne nemcsak minden idők, de akár az évtized legjobb játékosai között emlegetni. Sőt!

 

A futó első öt évét az őt draftoló New Orleans Saintsben töltötte, ahol mindössze egy szezont bírt egészségesen végig. Ez idő alatt egyszer sem lépte át a 600 futott yardot, kétszer még 400 yardot sem, utolsó évében pedig 8 meccsen csak 36-szor futhatott. Öt év alatt háromszor is megesett vele, hogy több elkapott yardja volt, mint futott. Ráadásul a TD gyártás sem ment neki, saintses pályafutása során összesen 17 futott hatpontosra futotta. Persze a labdára már akkor sem tudott vigyázni, 19 fumble-t vétett, amiből 10-et el is vesztett.

 

2011-ben szabadügynökként leigazolta a Miami Dolphins, ahol hirtelen ötös átlaggal átlépte karrierje során először az 1000 yardot (többet futott, mint utolsó három New Orleans-i évében összesen). Miami jót tett neki, második évében 986 futott yarddal zárt. Ezután Detroitban talált magának új csapatot, ahol rögtön karrierje legjobb szezonját produkálta: 1006 futott és 506 elkapott yard, bár a labdák megtartásával továbbra is problémája volt. A 2014-es detroiti szezonja legszebb saintses éveit idézte, a Lions pedig ki is vágta a szezon után. 2015-ben a 49ers színeiben lépett pályára öt meccsen, ahol mindent egybevetve 14-szer kapta meg a labdát, majd csinált egy ilyet és kidőlt a szezonra:

bushwall.0

 

Bush elmondása szerint így semmiképpen nem akar visszavonulni. Pedig jó eséllyel ez lesz a történet vége, manapság a futók, különösen az idősebbek, egyáltalán nem kelendőek. Ráadásképp olyan RB-k lesznek idén szabadügynökök, mint Chris Ivory, Matt Forte, Doug Martin, Lamar Miller vagy CJ Anderson. Aki futót akar, az talál nála jobbat.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!