Connect with us

Hír

A keretszűkítések legérdekesebb történései

Milliónyi tranzakció történt a tegnapi napon, amit élő követővel közvetítettünk, és még annak lezárása után is egész sok történés volt a ligában. Most egy mega-összegzést adunk a keretszűkítés napjáról a legfontosabbakkal. 

A Patriots kivágta Cam Newtont, ráadásul Brian Hoyert is, Jarrett Stidham pedig PUP listára került, tehát jelenleg az újonc Mac Jones az egyetlen irányító a Pats rosterén. Feltehetőleg Hoyert visszaigazolják majd cserének. Szintén a csapathoz köthető fontosabb információ, hogy Stephon Gilmore PUP listán kezdi meg az idényt, így az első hat fordulóban biztosan nem léphet pályára.

Malcolm Butler visszavonult. A Cardinals reserve/retired listára tette a cornerbacket, akiről tegnap írtuk, hogy gondolkodik a visszavonuláson.

A Bears két, akár kezdőnek is gondolt cornerbackjét is kivágta. Desmond Trufant a hónap közepén hazautazott, hogy haldokló édesapjával legyen utolsó napjain, azonban azóta nem tért vissza a csapathoz, így menesztették. Mellette a korábbi első körös Artie Burns is lapátra került, így várható, hogy a Bears valakit igazol a következő napokban a CB-sorba. Szintén Bearsszel kapcsolatos hír, hogy a futó Tarik Cohen PUP listán kezdi az évet, tehát kihagyja a szezon első hat fordulóját.

A Titans nevéhez fűződik a legmagasabban draftolt újonc menesztése cím. A csapat ugyanis elküldte az elkapó Dez Fitzpatrickot, akit a negyedik körben a 109. pickkel választott ki a Titans, ráadásul felcserélve és beáldozva a 126., a 166. és a 232. picket.

Rajta kívül is több fiatal elkapó került a waiverre, tehát lesz miből válogatnia annak, aki WR-ért ácsingózik (Saints?). Ilyen a Chiefstől menesztett ötödik körös Cornell Powell, a Bearstől lapátra tett hatodik körös Dazz Newsome és két éve negyedik körös Riley Ridley, az Eaglestől kivágott Travis Fulgham, a Washingtontól elküldött tavalyi negyedik körös Antonio Gandy-Golden vagy épp a Texanstól menesztett Keke Coutee.

Más poszton is voltak idei draftoltak, akik lapátra kerültek: a Colts az ötödik körös safety Shawn Davisnak intett búcsút, a Bears a hatodik körös cornerback Thomas Grahamnek, a Vikings az ötödik körös, punterből tight enddé avanzsáló Zach Davidsonnak, a Ravens az ötödik körös fullback Ben Masonnek, a Steelers a hatodik körös pass rusher Quincy Roche.

Packersnél David Bakhtiari kezdi PUP listán a szezont, tehát az első hat meccset ki kell hagynia. Emellett a csapat puntert szerzett a Ramstől egy trade keretében, Corey Bojorquez és egy hetedik körös pick érkezik egy hatodik körös cetliért cserébe.

Ha már PUP lista, akkor a Saintsnél az elkapó Michael Thomas került erre, ő is kihagyja az első hat fordulót.

Ugyanez igaz a Chiefsnél a nyugdíjból visszatérő guard Kyle Longra.

Nagy sztori, hogy meglehet az első chilei játékos, aki alapszakasz meccsen pályára lép az NFL-ben. A Washington ugyanis keretben tartotta a tight end Sammis Reyest.

A Raiders elkapója, John Brown kérte a kivágását, és meg is kapta. Rajta kívül a korábbi első körös Karl Joseph is a menesztés sorsára jutott.

A Lions elég furcsa lépést tett meg, ugyanis mindkét rúgóját kivágta. Az is érdekes, hogy Nickell Robey-Coleman kirúgásával a csapat legidősebb cornerbackje Amani Oruwariye, aki 1996-ban született.

Vikings cserélt a tight end Chris Herndonért, emellett kivágta a pár napja megszerzett pass rusher Everson Griffent, habár ő lehet visszatér, ha leülepszik a por. Távozott még a tavaly kezdő guard Dakota Dozier és Dru Samia, vagy épp a futó Ameer Abdullah.

Giants is cserét hajtott végre, a támadófalember Ben Bredesont szerezte meg a Ravenstől.

Ha már Ravens, a pass rusher Pernell McPhee és a safety/special teamer Anthony Levine került lapátra.

Jaguars többek közt kivágta a két éve harmadik körös linebacker Quincy Williamst, a tavaly kezdő safety Josh Jonest, illetve az elkapó Phillip Dorsettet és Laquon Treadwellt.

Rams a tavaly kezdő linebacker Micah Kisert menesztette.

Saintsnél a futó Devonta Freeman és az elkapó Chris Hogan is lapátra került.

Dolphins elküldte Shaquem Griffint.

A végén érdemes megjegyezni, hogy a mostani keretek nem véglegesek, tehát a mai naptól ismét nagy mozgások várhatóak még kivágások, igazolások, waiver claimek, gyakorlócsapatba mozgatások terén. 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!