Connect with us

Draft

Mock draft az NCAA szezon fele után

Túl vagyunk a szezon felén és bár ilyenkor még rengeteg változás szokott történni, egy kisebb képet már kaptunk arról, hogy melyik játékos merre is áll a fejlődésben, ki az akit biztos, hogy kihúzhatunk az első körből és ki az, aki kicsit feljebb kúszott a rangsorokban. Ez a mock draft most is felesben fogja takarni, hogy szerintem mit kellene a csapatoknak csinálni és hogy a general managerek hogyan vélekedhetnek. Az egyszerűség kedvéért a draft sorrend a 2022.10.07-én reggel fennálló viszonyok szerint készült el (tehát még az 5. forduló előtt kezdett el íródni) a fogadóirodák Super Bowl oddsai alapján. Korábbi mockjaink itt és itt.

Grafika: thescore.com

1/1 Houston Texans
C.J. Stroud
QB, Ohio State

Nincs változás az első helyen. Stroud még mindig a leginkább NFL kész irányító jelenleg a prospectek közül. Nem mellesleg a riválisai vagy rossz teljesítményük (Richardson, Levis) vagy kisebb sérülésük (Young) miatt kerültek hátrányba vele szemben.  Érdemes még megjegyezni, hogy a Buckeyes sorsolása eddig igencsak kedvező volt, de a támadósor úgy van top3-ban szinte minden fontos statisztikai mutatóban, hogy a csapat elsőszámú elkapója és futója is több mérkőzést hagyott ki sérülés miatt.

1/2 Seattle Seahawks
Will Anderson
Edge, Alabama

Geno Smith jelenleg az egyik legjobb irányító a ligában – legalábbis ami a puszta statisztikákat illeti. Tehát semmi szükség irányítóhúzásra. Viccet félretéve, Stroud után komoly szakadék következik tehetség szinten, mert bár Bryce Young véleményem szerint egy egészen kivételes irányító, de a sérülése és játékstílusa miatt aligha fogják nagyon preferálni a csapatok. Főleg nem a Seahawks, ahol már láttak egy nem csak felépítésben, de játékban is hasonló QB-t az elmúlt évtizedben. Anderson ezzel szemben továbbra is a class legjobb játékosának tűnik. Érdemes azonban megjegyezni, hogy egyre több hangot hallani, hogy nem akkora generációs tehetség mint a Bosa testvérek vagy Myles Garrett volt. És ebben lehet is némi igazság.

1/3 Chicago Bears
Jalen Carter
iDL, Georgia

Chicagóban úgy döntöttek nincs szükség passzjátékra, így gondolom felesleges lenne leváltani a frissen húzott QB-t egy másikra. Komolyra fordítva a szót, amíg meg sem próbálják kiaknázni a Fields játékában rejlő lehetőségeket, addig nem gondolom, hogy irányító draft lenne a megoldás. Ellenben a védelem a sok fiatallal nagyon jól néz ki. Mindössze a belső védőfalból hiányzik egy komoly kezdő. Carternél pedig nincs jobb a classban, így egy top5-ös védelem képe villan fel lelki szemeink előtt.

[ppp_patron_only level=”1400″ silent=”no”]

1/4 New York Jets
Peter Skoronski
OT, Northwestern

A Jetsnél úgy hullanak a támadófalemberek mint a legyek és bár lehet bízni abban, hogy mindenki visszatér és csúcsformában fog játszani, de én mégse gondolom, hogy megvan a jövő a csapatnál. Skoronski ellenben az egyik legstabilabban teljesítő tackle évek óta. Idén konkrétan kettő darab nyomást engedett hat forduló alatt, ami elképzelhetetlen statisztika.

1/5 Washington Commanders
Bryce Young
QB, Alabama

Ha van csapat, amelynek már tényleg újra kell gondolnia az egész identitását és új alapokra helyezni mindent, akkor az a Commanders. Tudom, hogy most hozták Wentzet, de ezt egyrészt ők sem gondolhatják komolyan, másrészt éppen ebből is látszik, hogy ők bizony elkeseredetten fognak próbálkozni, hogy irányítót találjanak.

1/6 Atlanta Falcons
Jaxon Smith-Njigba
WR, Ohio State

A Falconsnál inkább a védelemben van mit helyrepofozni, de nem tudom kiverni a fejemből a gondolatot, hogy még egy ilyen playmakert húzzak a csapatba. Ridley-vel kapcsolatban én nem vagyok bizakodó, sőt jelenleg úgy gondolom, hogy nem fog visszatérni, így pedig a két torony mellé nagyon jól jönne egy jó útvonalfutó, aki slotban is kiválóan érzi magát. Njigba a sérülése miatt idén még semmit nem mutatott magából, de tavalyi idénye után nekem továbbra sincs kételyem.

1/7 Carolina Panthers
Jordan Addison
WR, USC

Mayfield nem jó. Ellenben a class többi irányítójából sem nézek ki semmi többet a jelenlegi körülmények között. Én nem pocsékolnék el egy magas picket egyik lehetséges játékosra sem, így mást poszt után néztem. A védelemmel nincsenek gondok, pedig talán ide több lehetséges jelölt lenne értéken, így maradok a támadóoldalnál. Addison az év eleji kisebb megtorpanása után olyan gyorsan rázódott vissza a ritmusba, mintha nem új csapatban, új stábbal kellene megbarátkoznia. A Panthersnél pedig elképesztő szükség van arra, hogy valaki mind vertikálisan megnyissa a pályát, mind pedig képes legyen elszakadni rövid útvonalakon is.

1/8 Pittsburgh Steelers
Paris Johnson
OT, Ohio State

Az Steelers támadósor gyengélkedését nem egy tackle fogja megoldani, de mindenképpen jó kezdés lehet. Ugyanis a támadófal hiába enged kevés nyomást, ha ez szinte kizárólag azért van, mert olyan gameplannel lehet csak készülni, ami 2,5 másodperc alatti szabadulásokat jelent a labdától. Johnson annak az Ohio State offense-nek a vezére, amely az egyik legtöbbet passzolja a ligában és nem mellesleg vezeti is azt a legtöbb statisztikában.

1/9 Detroit Lions
Kelee Ringo
CB, Georgia

Itt kitartok a legutóbbi pickem mellett. A Lions támadósorral láthatóan nincs sok probléma, ellenben a védelemmel annál inkább. Sok helyre lehetne húzni, de pass rusher és belső védőfalember éppen az elmúlt két évben érkezett több is, nekik hagynék még egy kis időt, hogy megmutassák magukat. És bár egyesek azt mondják, hogy Jeff Okudah javuló tendenciát mutat, én nem vagyok rest továbbra is cornert húzni. Ráadásul Ringo egy igazi playmaker, egy tökös, agresszív játékos, aki szerintem nem csinál maga alá a profik között sem. Az más kérdés, hogy ő is hajlamos kockázatos dolgokat csinálni, ami miatt gyakran meg fogják égetni, de nem olyan könnyű elvenni az önbizalmát.

1/10 New England Patriots
Myles Murphy
Edge, Clemson

Először voltam igazán bajban, ugyanis a Patriotsnál mindenképpen playmakert akartam húzni, de az a kettő WR kiment, aki szerintem magas első kört ér, az offense többi részébe pedig felesleges lenne magas draft picket ölni, ugyanis alapvetően megvannak. A védelem szintén viszonylag jól néz ki, így nehezen választottam, de hosszú idő után itt az ideje egy meghatározó pass rushert választani a csapatba. Murphy-vel kapcsolatban voltak kételyeim, de az idei szezonban megmutatta, hogy nagyon magas szinten képes játszani tartósan, valamint képes fejleszteni a pass rush repertoárján, amit én hiányoltam tőle korábban.

1/11 New York Giants
Anthony Richardson
QB, Florida

Nem vagyok oda Richardsonért és az idei évben meg is mutatta, hogy miért. Hiába egy nagyon jó alkattal megáldott irányító, aki lábon veszélyesebbnek tűnik bárkinél még az NFL-ben is, egyszerűen passzjátékoknál nem tart ott fejben, hogy egy profi offense-t irányítson. Ellenben a Giants tart már ott az elkeseredettségi fázisban (a 4-1 ellenére is), hogy megpróbálja felpezsdíteni az állóvizet akár ekkora kockáztatás árán is. Másrészt pedig nem lehet a Richardson projektet nem Josh Allenhez hasonlítani. Na és ki volt éppen Josh Allen támadókoordinátora?

1/12 Philadelphia Eagles (via Saints)
Isaiah Foskey
Edge, Notre Dame

A Notre Dame idei szezonja hatalmas csalódás. Az egyetlen üde színfolt Foskey, aki top10-ben van pass rush win rate-ben, nyomásgenerálásban és futásmegállításban is a posztján. Az Eagles elég komplett csapatnak tűnik, de pass rusher poszton rájuk fér a vérfrissítés/mélyítés.

1/13 Arizona Cardinals
Bryan Breese
iDL, Clemson

Tulajdonképpen nincs pontja a csapatnak, ahova ne tudnék húzni, ezért úgy döntöttem BPA alapon választok egy olyan játékost, aki bár kicsit értéktelenebb poszton játszik, de mégis képes befolyásolni a játékot (Watt ráadásul nem tudom meddig bírja még). Breese tehetsége alapján top5-ös pick lehetne, de sérülései miatt soha nem tudta huzamosabb ideig fenntartani a formáját.

1/14 Houston Texans (via Browns)
Kayshon Boutte
WR, LSU

Stroud magában nem lesz elég az offense felemelkedéséhez, kellenek célpontok is majd neki. Van már pár tehetséges játékos a Texans keretében, de valódi WR1 nincs. Boutte-tel kapcsolatban egyre többen kételkednek és bár már én sem vagyok annyira magabiztos abban, hogy tényleg olyan jó lesz-e mint tehetsége alapján kellene, mégis úgy gondolom, hogy egy elsőkörös játékos.

1/15 Las Vegas Raiders
Jaelyn Duncan
OT, Maryland

A Raiders meglepetésre nagyon rosszul kezdte az évet és ebben az az igazán furcsa, hogy offense oldalon sem tűnik úgy, hogy összeállt volna a gépezet. A leginkább természetesen a támadófalra lehet mutogatni, ahol egyelőre úgy tűnik az edzői stáb sem tudja miképpen kellene összeállnia az egységnek, ugyanis már 10 falember játszott legalább egy snapet a szezonban. Duncan az idei évben még nem engedett sacket és nyomást is csak három darabot, az egyik legdinamikusabb offense meghatározó tagja.

1/16 Tennessee Titans
Quentin Johnston
WR, TCU

A Titans továbbra is elég megfoghatatlan csapat a szememben és ez lehet nem is változik addig, amíg Tannehillt le nem cserélik Willisre. Mindenesetre ez akár megtörténik akár nem, az elkapó szekción továbbra is sokat kellene fejleszteni. Johnstonnak a többi első körbe várt elkapóval ellentétben pedig kiváló éve is van. A héten például 14 elkapásból 206 yardot termelt.

1/17 Jacksonville Jaguars
Broderick Jones
OT, Georgia

A Jaguars végre elkezdett hasonlítani egy NFL csapatra, ez pedig főleg annak köszönhető, hogy végre az edzői székbe is találtak alkalmas szakembert. A Trevor Lawrence vezette offense egyre jobban néz ki, de a támadófal még messze van a kívánatostól. Jones egy egyik legérdekesebb prospect a classban, mert amellett hogy hatalmas méretekkel van megáldva, hihetetlen mozgékony, ez pedig elég nagy alkotói szabadságot ad majd annak, aki draftolja.

1/18 Seattle Seahawks (via Broncos)
Joey Porter Jr.
CB, Penn State

Hol vannak már a Sherman féle lockdown idők Seattle-ből? A legendás corner óta nem volt ilyen kemény, fizikális CB-je a csapatnak. Porter amellett hogy egy nagyon jó emberezős játékos, sokat fejlődött zónázásban is és kezd visszaszorulóban lenni a sok szabálytalanság is a játékában, ami eddig jellemezte.

1/19 Indianapolis Colts
Will Levis
QB, Kentucky

Ideje, hogy a Colts ne valami elhasznált öreg QB-val próbálkozzon, hanem draftoljon magának egyet. Levis ugyanolyan kockázatos mint a szabadügynökpiac irányítói, ugyanakkor nem drága és van benne fejlődési lehetőség. A draft ezen pontján jelenleg azt mondom, hogy megér egy picket.

1/20 Dallas Cowboys
Trenton Simpson
LB, Clemson

A dallasi védelem azt gondolom mindenkinek kellemes meglepetéssel szolgált eddig, de a linebacker sorból hiányzik egy ember, így hogy Parsons lassan teljes értékű pass rusher. A csapatnál amúgy is szeretik favorizálni ezt a csapatrészt, Simpson pedig messze-messze kimagaslik a poszton. Egy valódi mindenes, aki akár Parsons ikerpárja is lehetne.

1/21 Los Angeles Chargers
Michael Mayer
TE, Notre Dame

A rengeteg sérülés miatt jelenleg nagyon nehéz megítélni a Chargers helyzetét, de ha kisimulnak a ráncok, akkor azt gondolom, hogy ennek a csapatnak a passzjáték az identitása, ehhez pedig az kell, hogy még több célpontja legyen Herbertnek. Ha pedig ez úgy oldható meg, hogy közben egy nagyon jó és stabil blokkolót is kap a csapat, akkor azt gondolom megütötték a főnyereményt. Mayernek és csapatának nincs olyan szezonja mint amit elképzeltek és már a fiatal tight endről sem beszélnek úgy, mint a következő Gronkowski, ettől függetlenül tett le annyit az asztalra, hogy stabil elsőkörös pickként beszéljünk róla.

1/22 Cincinnati Bengals
Clark Phillips
CB, Utah

A Bengalsnál két opciót tudok elképzelni. Támadófal vagy cornerback. Ebben a mockban az előbbi posztról kiment már minden első körbe nyugodtan jósolható játékos, így utóbbival megyek. A Bengals defense a liga egyik legalulértékeltebb egysége, elképesztő melót tesznek le minden héten, egyetlen problémájuk van mindössze. Nem szereznek elég labdát, nincs igazi playmaker a csapatban. Ezt a problémát oldaná meg Phillips, aki az ötödik egyetemi héten három interceptiont is szerzett. Ezzel párhuzamosan pedig a leggyengébb pontot, Eli Apple-t is ki lehetne venni a kezdőből.

1/23 Minnesota Vikings
BJ Ojulari
Edge, LSU

Az LSU szezonja kicsit nehezen indult, de azóta folyamatosan felfele kapaszkodik a gárda (a heti vereség ellenére is) ez pedig főleg a védelmüknek köszönhető. Ennek a vezére pedig a fiatalabb Ojulari, aki az egyik leggyorsabb pass rusher az idei classban. A Vikings védelem idén meglepően jól teljesít, de kell fiatalítani és mélyíteni a passzsiettető poszton.

1/24 Baltimore Ravens
Andre Carter II
Edge, Army

A Ravens védelem meglepetésre a liga egyik legalulteljesítőbb egysége. A szezon előtt azt gondoltuk, hogy ennyi tehetséggel top5 közeli szinten lesznek, de aztán kiderült, hogy a front7-ben nagy hiányosságok vannak. Andre Carter az első Army játékos lenne a Super Bowl érában, akit az első körben draftoltak és összességében is csak a harmadik, aki elkel a börzén. Azonban ilyen erővel kevesen bírnak, főleg olyan mozgékonyság mellett, mint ami neki van. Kicsit még nyers, de a potenciál hatalmas.

1/25 Miami Dolphins (via 49ers
Andrew Vorhees
iOL, USC

Ugyan javított tavaly a Dolphins a támadófalán, de még mindig nem lehetnek teljesen elégedettek a helyzettel. Andrew Vorhees a legjobb belső támadófalember a drafton, sőt sokan odáig merészkednek, hogy a legjobb támadófalember a börzén. Nagyon mozgékony és technikás játékos, tökéletes fit a Shanahan féle rendszerbe.

1/26 Detroit Lions (via Rams)
Antonio Johnson
S, Texas A@M

Hutchinson egy nagyszerű figura, aki remek morállal van megáldva, de tisztán látszik, hogy nem egy vezér típus, aki különleges dolgokra képes. Ezzel szemben Johnson egy valódi sztár játékos a pályán, aki képes mérkőzéseket eldönteni. A safety posztot sokan szeretik lebecsülni, de szerencsére Johnson több mint egy szimpla safety. Ő egy sakk figura a védelem közepén.

1/27 Green Bay Packers
Josh Downs
WR, North Carolina

Tudom. Unalmas. Ellenben a Packers passzjáték nem működik. És egy elsőszámú elkapó nélkül nem is fog. Downs a sérülése miatt idén kevésbé tudott villogni, de alkatának ellenére ő abszolút egy WR sor vezére lehet. Ráadásul úgy meg tudja nyitni a pályát ahogy kevesen, plusz el is tudja kapni a labdát.

1/28 Tampa Bay Buccaneers
Zion Nelson
OT/OG, Miami

Nagyon úgy tűnik, hogy Bradynek nem kell sietnie jövőre haza meccsek után, ezért a QB választást nem látom jönni, esetleg ha fentebbi négy irányítóból valaki nagyon zuhanna. Ellenben a veterán QB nem lesz fiatalabb és a falat kicsit nem árt mélyíteni előtte, mert idén vannak gondok. Nelson messze a legjobb prospect a bent maradtak közül, aki bár tackle, de a profik között szerintem inkább belül fog játszani.

1/29 Kansas City Chiefs
Nolan Smith
Edge, Georgia

A Chiefs védelem idén eddig messze jobban mutat mint vártuk, de ez még mindig azt jelenti, hogy liga közepi egység. A secondary jelenleg az új igazolásokkal elég jól néz ki és Karlaftis is bevált a pass rusher szekcióban. Ellenben egy védőfalnak két széle van és Frank Clark lassan a nagy szerződése ellenére is kijátssza magát a kezdőből. Smith nem egy generációs tehetség, de egy jó csapatban jó edzőktől tanulva érkezik az NFL-be akinek magas a padlója, de alacsony a plafonja.

1/30 Philadelphia Eagles
Cam Smith
CB, South Carolina

Az Eagles cornerei idén pofásan teljesítenek, de Slay már nem fiatal, Bradberrynek pedig lejár a szerződése. Smith megítélése nagyon vegyes, mert nagyon jó playek és csúnya égetések jellemzik a játékát. Én azért amellett rakom le a voksom, hogy egy kemény, kezdő szintű CB lesz majd egyszer.

1/31 Buffalo Bills
Brandon Joseph
S, Notre Dame

A Bills safety sora a legütősebb a ligában, de mind Hyde, mind Poyer rengeteg sérülést beszedett már karrierje során. Joseph nem csak játékban, de vezérszerepben is átveheti valamelyikük helyét.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!