Connect with us

Hír

Elmagyarázzuk a Cowboys-Lions végjátékát

Őrült meccsen verte meg a Cowboys a Lionst, a mérkőzés végén pedig nagyon furcsa jelenetek játszódtak le. Most elmagyarázzuk, mi történt.

Szóval a játékszituáció az volt, hogy a Lions egy TD-vel feljött és egy extra ponttal kiegyenlíthetett volna. Dan Campbell viszont a kétpontost választotta és azonnal a győzelemre ment rá. Fel is rajzoltak egy gyönyörű trükkös játékot, a left tackle Taylor Decker kapta el a labdát és úgy tűnt, a Lions megnyeri a meccset. Azonban egész sokkal a játék vége után érkezett a zászló a játékvezetőktől, akik tanácskozás után bejelentették, hogy Decker nem jelentette be magát jogosult elkapónak, így nem érvényes a kétpontos. Végül nem tudta megoldani az újrapróbát a Lions és nyert a Cowboys.

Na de mi történt itt pontosan ezzel a bírói ítélettel?

A játékvezetők elmondása szerint a 68-as számmal játszó Decker nem jelentette be magát jogosult elkapónak, ellenben a 70-es Dan Skipper igen. A bírók ezt is mondták be a Cowboys védőinek és a stadion hangosbemondóján is. Így tehát Decker nem kaphatott el labdát és nem volt érvényes a játék. És ha Decker nem jogosult, akkor a felállás is hibás volt, erre is ment zászló egyébként.

Ez a bírói indoklás. De tényleg így történt?

Nagyon úgy néz ki, hogy nem. A felvételeken az látszik, hogy Decker odament a bíróhoz és valamit mondott neki. Minden bizonnyal nem kellemes ünnepeket akart kívánni, hanem bejelenteni magát jogosult elkapónak (erre persze nincs hangi bizonyítékunk).

A fenti videón az is látszik, hogy a 70-es Skipper bejön a pályára, de nincs is esélye odaérni a bíróhoz és mondani neki valamit. Ő a meccs után nyilatkozta is, hogy ő egy árva szót nem mondott a játékvezetőnek (sőt, meccs közben a felvételeken is látszik, hogy ezt mérgesen ordibálja). Decker viszont utólag is elmondta, hogy ő bizony szólt. Az alábbi videón is látszik, hogy Jared Goff odaküldi Deckert a bíróhoz, hogy szóljon neki – az irányító is beleállt a bírókba a meccs után elmondva, hogy ő csak annyit tud, hogy Decker bejelentette magát, Skipper meg nem.

Szóval gyakorlatilag biztosan az történt, hogy a bírók elrontották a mezszámot és annak bejelentését. Skipper egyébként többször is bejött meccs közben 6. támadófalembernek, amikor bejelentette magát, szóval lehet megszokásból gondolta a spori, hogy megint ő lesz a jogosult. És persze a Lions is csinálhatta volna egy fokkal egyértelműbben a dolgot, hogy csak Deckert küldi oda és Skipper még csak abba az irányba sem halad (vélhetően ezzel kicsit meg akarták zavarni a Cowboyst, ám végül a bírót sikerült összezavarni), de ez nem menti fel a játékvezetőt, hogy ne annak a számát mondja be, aki szólt neki, hogy jogosult lesz.

Főleg hogy egyébként Dan Campbell főedző a saját elmondása szerint (amit a falemberei is megerősítettek) a meccs előtt konkrétan elmagyarázta a bírónak ezt a játékot, hogy mi fog történni.

Szóval összefoglalva: Decker bejelentette magát, Skipper nem, a bíró rossz számot jegyzett fel és mondott be. Így persze a Cowboys védelme sem készült Deckerre, mint jogosult elkapóra, bár azt sosem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha…

Ami a szabálytalan felállást illeti: amennyiben Deckerre jogosulatlanként tekintünk, úgy tényleg szabálytalan volt a formáció. Azonban ha Decker jogosult lett volna, akkor ez egy teljesen szabályos felállás és nem jött volna ez a zászló sem.

Felmerülhet még a kérdés, hogy ha a Lions is hallotta, hogy rossz számot jelentettek be, akkor miért nem kértek időt vagy hívták át a játékot. Nos, időkérésük már nem volt a legvégén, hiszen el kellett használniuk, hogy legyen idejük eljutni idáig.

A játékvezető Brad Allen (aki egyébként a Chiefs-Packers Marquez Valdes-Scantling nem-DPI meccsen is a főbíró volt) természetesen kiállt amellett, hogy ő jól csinált mindent és nem Decker, hanem Skipper jelentette be magát (ami a felvételek alapján egyértelmű hazugság). Azt azért ő is furcsállta, hogy Skipper miért állt fel jogosulatlan pozícióban és Decker miért állt fel jogosultban, előbbinek így nem is kellett volna bejelentenie magát.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group