Connect with us

Draft

A megváltó? – Broncos draftértékelő

A Broncos úgy érkezett a draftra, hogy az irányító sort a következő nevek alkották: Jarrett Stidham, Zach Wilson és Ben DiNucci. A QB need tehát egyértemű volt, de a 12. cetlivel nem voltak jó pozícióban. Ellenben Sean Payton nem azért érkezett, hogy akár csak egy évet is elvesztegessen főedzői karrierjéből. Ez a két erő feszült egymásnak és az utóbbi bizonyult erősebbnek.

Alapvetően nagyon nehéz helyzetből várta a draftot a Broncos, mert amellett, hogy a QB szituáció a legrosszabb volt a ligában, a keret többi része is tele volt lyukakkal. Így nem tehették meg, hogy minden erőforrást bevetve cserélgessenek felfelé vagy akár jövő évi pickeket dobjanak be, hanem nagyjából a meglévő eszközökkel kellett főzniük.

1/12 Bo Nix, QB, Oregon

Attól a pillanattól kezdve, hogy a Falcons kiválasztotta Michael Penixet, benne volt a levegőben, hogy Bo Nix is első körös játékos lesz. Már csak az volt a kérdés, hogy pontosan melyik pickkel. Amikor pedig a Broncos került az órára bekövetkezett az elkerülhetetlen, Sean Payton kapott egy újonc irányítót.

Bo Nix a legtöbb szakértő boardján nem volt top30-ban, de sokaknál top50-ben sem. Ő volt a QB6 a classban és hatodiknak is ment el a drafton annak ellenére, hogy a 12. választással már csapatot talált magának. A hírek szerint a Broncoson kívül senki nem adott elsőkörös osztályzatot neki. Ezeket figyelembe véve nem kell szépíteni. Tisztán a tehetséget és a boardokat tekintve óriási reach volt.

Ennek ellenére volt racionalitása a kiválasztásának ilyen magasan. A fő gondot az jelentette, hogy második körös pickje nem volt a csapatnak, így még ha lett is volna bátorságuk várni, hogy esetleg az első kör második felébe csússzon (vagy még tovább), tőke nem lett volna megszerezni, csak a jövő évi első kör oltárán. Azonban az offseason egyértelműen arra mutat, hogy a csapat meg akar újulni, filozófiát akar váltani, így jövő évi cetliket nem akartak elszórni.

A másik ok, amiért valószínűleg ilyen gyorsan lecsapott a Broncos Nixre az az volt, hogy közte és Spencer Rattler között (aki a következő kiválasztott QB volt) 137 játékos talált gazdára. Ez pedig rekord két irányító kiválasztása között. Ezek szerint pedig óriási volt a megítélésbeli különbség a ligában a legjobb hat irányító és az őket üldözők között (még ha el is fogadjuk, hogy a második körig senki nem választotta volna Nixet).

Nix egyébként nem hiába nem volt top prospect a drafton. Egyrészt a szezon kezdetekor már 24 és fél éves lesz, tehát kimondottan idősnek számít, másrészt első három egyetemi szezonjában borzasztón nézett ki. Az Auburn egyetemen rögtön freshmanként megkapta a lehetőséget, de tehetséges játszótársak nélkül nem sokra jutott. A legtöbbet a nyomás alatti játékát kritizálták, sok sacket nyelt be és rendre rossz döntéseket hozott, amikor a közelébe kerültek. Ehhez járult hozzá az, hogy lassan ment végig az olvasásain, így legtöbbször elkésett. Nem is a legpontosabb irányító és szereti beerőltetni a labdát szoros helyekre. Ha improvizálnia kell és nem az első két olvasását kell dobni, ami ritmuson kívül van, akkor nehéz bízni benne.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x