Connect with us

Hír

Williamson és a rendőrök megcsinálták

A Titans linebacker Avery Williamson ígéretéhez híven piros-fehér-kék stoplist viselt vasárnap a Vikings ellen, a szeptember 11-i katasztrófa áldozatainak tiszteletére. Pedig az NFL előre jelezte neki, hogy amennyiben eltér az előírt viselettől, akkor pénzbüntetést kap, de miután két rendőrszervezet is felajánlotta, hogy kifizetik az esetleges büntetését, nem volt kérdés, megteszi-e:

 

Úgy éreztem, rengeteg támogatást kaptam az egész országból. Különösen sokat jelentett nekem, amikor megtudtam, hogy New York és New Jersey rendőri egységei kifizetnék a büntetésemet” – mondta Williamson. “Meg kellett tennem, magamért és azért, hogy képviseljem azokat az embereket, akik veszteséget szenvedtek és az azokat, akik minden nap azon dolgoznak, hogy mi biztonságban legyünk.”

 

usatsi_9535545_1473619971987_5996735_ver1-0

 

Williamson rákérdezett a dologra Mike Mularkey mestertől és a GM Jon Robinsontól, mindkettő leokézta az akcióját. A cipőt elárverezi majd és a befolyt összeget a veteránoknak ajánlja majd. Az NFL pedig gondolkozhat, hogy most mi legyen. Williamson egy nemzeti ügyért állt ki, az Egyesült Államok történetének egyik legnagyobb tragédiájának áldozatai előtt tisztelgett, amit elég kellemetlen lenne büntetéssel honorálni. Másrészt, a liga nem engedheti meg magának, hogy precedenst teremtve mindenki kénye-kedve szerint demonstráljon vagy reklámozzon szervezeteket, akciókat, vagy bármit. Bár azért tegyük hozzá, hogy a liga a büntetésekből befolyó pénzeket jótékony célra ajánlja fel. Nem lepne meg, ha megbüntetnék Williamsont és büntetésből befolyó összeget például a 9/11-es áldozatok családjainak, vagy Williamsonhoz hasonlóan a veteránoknak juttatná el (persze nyilvánosan, nagy médiafelhajtással).

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!