Connect with us

Összefoglaló

A Broncos átment Chargersbe

Izgalmas meccset játszott a Denver Broncos a San Diego Chargers otthonában, és hűen az előzetes beharangozónkhoz, nem  is volt sima a mérkőzés. Olyannyira, hogy a Chargers megverte a szerencsétlenkedő bajnokot, bár azért tegyük hozzá, ők még mindig Chokers. Értékeljünk!

 

Oct 13, 2016; San Diego, CA, USA; San Diego Chargers quarterback Philip Rivers (17) throws a pass during the first quarter of the game against the Denver Broncos at Qualcomm Stadium. Mandatory Credit: Orlando Ramirez-USA TODAY Sports ORG XMIT: USATSI-268378 ORIG FILE ID: 20161013_pjc_rb5_068.JPG

 

A mérkőzés legjobbja: Joey Bosa és Jatavis Brown

 

Nálam abszolút a két újonc védő vitte a prímet. Bosa csak egy szerelést mutatott be hivatalosan, bár az egy kulcsfontosságú harmadik kísérletnél történt. Ha azonban a számoktól eltekintünk megállapíthatjuk, hogy elképesztően jól terrorizálta a Broncos támadófalát, egyszerűen öröm nézni a játékát. Az újonc szerződése körüli hercehurca miatt nagyon nem volt számomra szimpatikus, de látva a teljesítményét és a játékra gyakorolt hatását, nagy luft volt a Chargerstől, hogy eddig harcoltak vele.

 

A másik remek újonc teljesítmény pedig az ILB Jatavis Browné, aki elit szinten játszott. Brutális, 14 tackle-je volt a mérkőzésen, amiből 13-at egyedül hajtott végre, volt egy sackje és egy kiharcolt fumble-je. A védelem motorja az 5. körben draftolt játékos.

 

Bosán és Brownon kívül egyébként az egész védelem remekül játszott, ez a futás elleni védelem nem a 2015-ös futás elleni védelem volt. Melvin Ingram remek, a harmadéves ILB Korey Toomer szintén fantasztikusan játszott, ahogy az idén a Seahawkstól leigazolt NT, Brandon Mebane is. Jó ez az egység és jó a Chargers is, nem 2-4-gyel kellene állniuk.

 

A mérkőzés legrosszabbja: Demaryius Thomas

 

Több cikkemben írtam már, hogy nem vagyok Thomas nagy rajongója, és hogy szerintem messze túl van értékélve. A liga negyedik legjobban fizetett elkapóját ugyanis 53 passzjáték (50 passz, 2 sack, egy QB menekülés) alatt csak tízszer vették célba, ebből pedig csak öt lett elkapás 35 yardért a nem túl acélos Chargers secondary ellen, ráadásul volt egy orbitális dropja és az övé volt a game ending fumble is. Nem mondom, hogy érik a pad, de legutoljára akkor játszott jól, amikor Peyton Manning.

 

Denver Bronocs vs San Diego Cahrgers

 

Persze nem szabad csak ráverni a dolgot, az offense-ből igazából senki nem játszott jól. Siemian rengeteg homály passzt eresztett el, amikből könnyen TD lehetett volna. A negyedik negyed végén ahelyett, hogy egyből megfutja a first downt a harmadik kísérletre, időt húzott, majd túl korán kimenekült. A támadófal rengeteg holding szabálytalanságot csinált (egy safetyt ért), amivel több remek futást is annuláltak. A védők továbbra is képesek fegyelmezetlenül viselkedve gyűjteni a 15 yardos büntetéseket, a Broncosnak összesen 12 elfogadott büntetése volt 103 yardért, míg a Chargersnek csak három 20 yardért. Ja, a Broncos csütörtöki mezéről nekem egyből a Browns jutott az eszembe…

 

A mérkőzés csalódása: a Chargers

 

Nyertek igen, de ez megint mi volt? Megint összehoztak két turnovert két puntból, amiből a Broncos 10 pontot tett fel a táblára. Ráadásul a második fumble-jük egy safety után jött közvetlenül. Az előny birtokában nem próbáltak meg first downt elérni, beálltak futni, pedig a Broncos 11 emberrel védekezett gyakorlatilag a futás ellen. Semmi kreativitás, semmi tökösség, legalább a látszata meglehetett volna annak, hogy akarnak magukkal kezdeni valamit. A speciális egység edzőjét pedig ki kell rúgni, az az onside kick elképesztően nevetséges volt, fel nem bírom fogni, mi lehetett a Chargers koncepciója. Egyetlen szerencséjük volt, hogy a Broncos most többet hibázott náluk.

 

A mérkőzés tanulsága: jó Broncos védelem, de nem eléggé

 

Azon túl, hogy néha elszállnak fejben a védők, összességében még mindig egy top10-es védelemről beszélünk, de szerintem ennél nem többek. Futás ellen eléggé kiegyensúlyozatlanok, sőt, inkább gyengék (még ha Gordonnak csak a 48 yardos futása dobta is meg az átlagát). Nincs a fal közepén nyomás, hajlamosak nagy játékot engedni, de még mindig van annyira remek az egység, hogy ne engedjen TD-t és megcsinálják a játékokat, viszont ez kevés lesz a boldogsághoz. Amit ma láttunk Siemiantól, szerintem az a valós arca (30/50, 230 yard 1 TD), nem a négy TD-s alázások. Nem hiszem, hogy nagy veszélyben lenne a rájátszás, de ez a védelem nem a tavalyi védelem, az offense pedig ezt hosszú távon nem tudja ellensúlyozni.

 

San Diego Chargers running back Melvin Gordon #28 gaining yards against the Denver Broncos at Qualcomm Stadium, San Diego, CA October 13, 2016.Joe Amon, The Denver Post

 

Fantasy értékelés:

 

A mérkőzés sztárja Jatavis Brown, aki 17,5 pontot hozott a tulajdonosainak. Ha esetleg még szabad, mindenképp be kell húzni, az utóbbi négy meccsen 30 tackle-t, 3 sacket és két fumble-t jegyzett.

 

Úgy néz ki, hogy Antonio Gateset el lehet felejteni. Nem játszott jól, volt dropja is és mindössze 16 yardot ért el, ellenben az újonc Hunter Henry hozza a remek formát, 83 yard és egy TD volt most a mérlege.

 

Thomast én a tulajdonosai helyében megpróbálnám elcserélni. Van benne potenciál, tehát akinek nagyon nincs elkapója, az kockáztathat vele, de nem látszik rajta, hogy nagyon sok örömet fog okozni. Ellenben CJ Anderson megint korrekt volt, még ha csak 37 futott yardot sikerült is hoznia. Egyrészt több futását visszafújták, másrészt elkapásokból szerzett még 34 yardot. Nem sok, de még mindig messze ő a legjobb és legbiztosabb Broncos támadó, bár az újonc Devontae Booker ellopott tőle pár snapet.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!