Connect with us

Hír

Teljesen nevetséges szerződést ajánlott a Redskins Cousinsnak

Azt már sokszor mondtuk, hogy Washingtonban nem úgy mennek a dolgok, ahogy kéne. A Cousins-saga pedig ennek ékes bizonyítéka. Az a csapat, amelyik rekordösszeget ad Josh Normannek és Trent Williamsnek, az nem hajlandó hosszú távon lekötni és piaci értékének megfelelően megfizetni a franchise irányítóját, amelyik a legfontosabb poszt a csapatban. Ráadásul a legtöbb general manager a top15 legjobb QB közé helyezi Cousinst jelenleg.

 

 

A történet legnagyobb iróniája az, hogy amíg nem tudják eldönteni, hogy most megfizessék-e Cousinst vagy sem, degeszre tömik a pénztárcáját és teljesen garantált, már-már rekordnagyságú dollármilliókat adnak oda neki. A csapat közleménye szerint (ami már alapjáraton furcsa, ezzel csak rontanak a helyzetükön) a valaha volt egyik legnagyobb garantált tartalmat ajánlották Cousinsnak még májusban, amit a QB nem fogadott el. Ez így mind szép és jó, de ez hatalmas csúsztatás és hülye lett volna Cousins elfogadni ezt az ajánlatot. Nézzük miért.

 

 

A Redskins hat éves szerződést ajánlott Cousinsnak, vagyis valójában egy 5 éves hosszabbítást az idei franchise tagén felül. A kontraktus $53 millió garantáltat tartalmazott, ami tényleg elég pofásan néz ki. Itt viszont álljunk meg és gondoljunk a dolgok mögé egy kicsit. Az idei franchise tag értéke $23,94 millió, a jövő évi transition tag értéke pedig az esetükben jelenlegi kalkuláció alapján $28,72 millió lesz (a franchise tag pedig még körülbelül 5 millióval több). Szóval a Redskins megadta volna ezt Cousinsnak előre garantáltan és még egy kis aprót, hogy kerek legyen (340 ezer dollárt keményen). És azért cserébe, amit Cousins egyébként is megkapna, még plusz 4 évet szerettek volna a szerződés végére toldani, amiben semmi sem garantált. Tehát lekötötték volna Cousinst plusz 4 évre, ahol bármikor kivághatják, Cousins viszont nyilván nem dönthet úgy, hogy lelép. Ugye mindenki látja, mi itt a probléma?

 

A Redskins teljes mértékben lejáratja magát ezzel az egész történettel és nem csoda, hogy Cousins sem igazán akar maradni. Ez alatt a két éves huzavona alatt többet keresett, mint majdnem az összes irányító a ligában, ráadásul ezek mind garantált összegek voltak az év elején. Cousins végre megmutathatja, mennyit is ér egy irányító, vagy legalábbis mennyit kérhet el a szabad piacon. Ha okos, akkor rövid távú szerződéseket köt, ezzel tudja leginkább maximalizálni kereseteit a fizetési sapka ilyen mértékű növekedése mellett.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!