Connect with us

Hír

Payton: Rossz pickek miatt borzalmas a védelem

A Saints védelme még a tavalyihoz képest is romlott, Sam Bradford Hall of Famer számokat hozott ellenük. A támadósor pedig most már egyáltalán nem tudja kompenzálni a védelem gyengeségét, így sorra jönnek a vereségek. Ezúttal azonban Sean Payton is megszólalt ezügyben.

Payton szerint a védelem utóbbi években mutatott játékát komolyan befolyásolta a drafton hozott játékosok minősége, amiben most fejlődést vél felfedezni.

Jó pár kiemelkedő védőt szalasztottunk el, de ez a folyamat most javulni látszik

nyilatkota Payton, aki ezzel egyrészt megvédte védőkoordinátorát, Dennis Allent, másrészt kemény kritikát fogalmazott meg a GM, Mickey Loomisszal szemben. Rob Ryan távozása után egyértelmű lett, hogy nem csak ő volt a probléma a védelemben.

Sosem a koordinátor védelme lesz, mindig a Saints védelme lesz

védte koordinátorát Payton. Egy biztos: ha a Saint folytatja a szenvedést, az mindenképpen valaki(k)nek az állásába fog kerülni, legkésőbb a szezon végén, de akár már a bye-weeken is. Jelenleg a védőkoordinátor Dennis Allen mellett Sean Payton és a GM Mickey Loomis is veszélyben van.

Amellett, hogy Payton magát és az edzői stábot is védte, a szavai nem teljesen alaptalanok. A Saints az elmúlt években több kulcs támadóját is draft-pickekre értékesítette (Cooks, Graham), igyekezve felturbózni a védelmét (bár a Cooks-pickből támadófalembert draftoltak). Minden esetre az elmúlt években számos rosszul teljesítő védőt húztak a draft magasabb köreiben:

  • Stephone Anthony (2015, első kör) azóta Miamiba került egy ötödik körös pickért
  • Hau’oli Kikaha(2015, második kör) bár újonc évében jól játszott, több térdszalagszakadása is volt, így bármikor kieshet a védelemből
  • Stanley Jean-Baptiste (2014, második kör) hatalmas bust lett, érdemileg pályára sem került az NFL-ben
  • Kenny Vaccaro (2013, első kör) elcseréléséről is szólnak már hírek, 1/15-ös létére legfeljebb közepesnek mondható játékot hozott

A Saints utoljára 2011-ben hozott jónak mondható védőt a drafton, akkor az első körben Cam Jordan került a csapathoz. Ez siralmas teljesítmény, látva, hogy ezekkel a pickekkel választhatták volna például Landon Collinst, Marcus Peterst, Xavier Rhodes-t vagy Desmond Trufantot is. Ezek alapján tehát nem feltétlenül Payton hibája, hogy nem tudja működőképessé tenni a védelmet, hiszen ilyen pickek nehezítik a dolgát, amellett, hogy a csapattól rengeteg pénzt vitt el Drew Brees, vagy a hatalmas csalódást keltő Jarius Byrd is.

A Saints idén ugyan névleg erősített a védelmén, a draftról az első körös, és a classban legjobbnak tartott cornerback, Lattimore, illetve a safety Marcus Williams, linebacker Alex Anzelone és hátsó körös edge-rusher Al-Quaddin Muhammad érkeztek, míg a szabadügynökök közül Manti Te’o és A.J. Klein került a szentekhez. A kérdés tehát adott a Saints vezetősége felé: a rosszul draftoló Loomis-t, vagy az alapanyagból dolgozni képtelen Paytont hibáztatják majd a védelem szenvedéséért? Egy biztos: ha a helyzet nem változik, legalább az egyik pozíció hamarosan megüresedik New Orleansban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!