Connect with us

Beharangozó

FK! Premium Selection #7

Kivételes kínálatot hoztunk el Nektek az NFL 2017-es alapszakaszának hetedik fordulójából! Mindkét sávban van egy papíron sima és egy szoros találkozó is, ám amíg a szorosak tényleg szorosnak ígérkeznek, a simák eddig elég gyakran döntötték meg a papírformát. Hogy most is így lesz-e, azt nem tudjuk, de a TNF-ből kiindulva nem vagyok már biztos a saját tippjeinkben. Vasárnap tehát irány a Kandalló, most pedig nézzük milyen meccsekkel várunk Benneteket!

 

 

Carolina Panthers (4-2) @ Chicago Bears (2-4), 19:00, Game Pass

 

Mivel még Bears meccset nem adtunk idén a Kandallóban, úgy döntöttük, hogy a Macik Panthers elleni összecsapását szurkolhatjátok végig az emeleten. A választásunk nem csak emiatt esett erre a meccsre, hanem mert a szerkesztőségünk nagy része imádja az újonc játékosokat, márpedig itt két idei első körös játékos is parádézhat!

 

 

Kezdjük a hazai csapattal és egyben Mitchell Trubiskyvel, aki az 5. fordulós bemutatkozása óta lázban tartja egész Chicagót, és mindössze a második meccsén sikerült győzelemre vezetnie a Bearst. Na jó, ez enyhe túlzás, de ami tény az tény, egyelőre 1-1-es mérleggel áll vele a Bears, plusz sokkal jobb kilátásokat látok a játékukban vele a kezdőben, mintsem Mike Glennonnal. Nincs egyszerű dolga, hiszen a Bears elkapófronton erősen megtizedelődött (nem is nagyon dob feléjük), de az “ismeretlenségét” alaposan kihasználhatja John Fox. Turbisky ellen ugyanis nehéz készülni, hiszen mindössze egy szezonban volt a North Carolina irányítója, és pár preseason-meccs és az elmúlt két forduló felvételein kívül nem nagyon találni róla meccsfelvételeket.

 

A túloldalon szintén egy támadó játékos okozhat szép pillanatokat, méghozzá a futó Christian McCaffrey. Sokan, köztük én is kicsit szkeptikusan fogadtuk őt a nagy dirrel-durral beharangozott tehetsége ellenére (nem, nem azért, mert fehér), hiszen egy kvázi izomból építkező Panthers offense-ből nagyon kilóg, de ehhez képes alaposan pofán vágta a kritikusokat. Az első pillanattól kezdve meghatározó eleme lett a Panthers támadásainak, Newton passzkísérleteinek 24,5%-a szállt felé, ami elképesztő. Hogy szemléltessük mennyire, utoljára egy bizonyos LaDainian Tomlinson mutatott be ehhez hasonlót target mutatót futóként anno a Chargersben – ennek már 14 éve!

 

A hazai csapattól irányítót, a vendégből futót emeltünk ki, mégis inkább a Bearstől számíthatunk futásokra, míg a Panthers a passzaiban bízhat. A Jordan Howard – Tarik Cohen kettős ugyanis rendületlenül szállítja a yardokat a földön, a múlt heti 54 futókísérletre pedig 1988 óta nem volt példa a Medvéktől. Ha nem is ennyiszer, de most is láthatjuk majd bearses futásokat a pályán, akár trükkös játékokat is bemutatva. A túloldalon Cam Newton még mindig az egyik legkiszámíthatatlanabb és egyben leglevédekezhetetlenebb fegyver az egész ligában, hiszen mind passzokkal, mind futásokkal képes veszélyt jelenteni. Az Eagles ellen láthattuk, hogy mennyi option játékra van lehetősége a Panthersnek ha ő, McCaffrey és Jonathan Stewart/Curtis Samuel is ott van mellette a backfielden, a két szélen meg a Kelvin Benjamin – Devin Funchess ikertorony várja a labdákat.

 

 

Hiába a múlt heti győzelem a hazaiaktól, illetve vereség a vendégektől, mi a Panthers sikerét várjuk, bár idén a konszenzusos pickjeink nem sokat jelentettek… Luke Kuechly nem lesz bevethető, ami nagyban megkönnyíti Trubisky dolgát, hiszen a slot elkapók és tight endek így lubickolhatnak majd, ahogy azt Nelson Agholor is megtette Riveráék ellen. Ám ha a Panthers komolyan gondolja a csoportelsőséget, amire még mindig bőven reális esélyük van, akkor nem engedhetnek meg egy nyerhető meccsen történő vereséget.

 

Arizona Cardinals (3-3) vs Los Angeles Rams (4-2), 19:00, Sport TV (Twickenham Stadium)

 

Jól kicseszett velünk az NFL, hiszen ahelyett, hogy négy meccsnek is örülhettünk volna egymás után, ezúttal a londoni meccs is a 7 órás sávban lesz látható. Hivatalosan a Rams van hazai pályán, de ez ne tévesszen meg senkit, ugyanis a Twickenham Stadium is bemutatkozik 2017-ben.

 

 

Az angol rögbi válogatott meccseinek otthont adó létesítmény tavaly debütált NFL meccsel, méghozzá akkor is a Los Angeles Rams aktuális találkozójával, akik ott is a hazai csapat voltak hivatalosan, még hogy nem hazai pálya a Twickenham számukra… Akkor 17-10-es Giants győzelem született, ami után nem sokkal megszületett az a döntés, ami nagyban befolyásolja a mostani meccset is: Ryan Gosling Jared Goff nem sokkal ezután került a Rams kezdőjébe, ahol azóta is töretlenül ottragadt. Ám amíg tavaly szenvedett, idén Sean McVay vezetésével megtáltosodott, mint ahogy az egész offense is, és joggal pályáznak a csoport első helyére.

 

Csakhogy ehhez a Cardinalsnak is lesz egy-két szava, akik mint kiderült, egy új fegyverrel gazdagodtak a múlt héten. Adrian Peterson ugyanis az utóbbi évek szenvedései után végre egy igazi All Day performansszal ejtette ámulatba a közönséget, 134 futott yardot és 2 TD-t is szerzett a Bucs ellen. A Cards eddig is a liga legöregebb csapata volt, de az a tény, hogy a három skill player a 37 éves Carson Palmer, a 34 éves Larry Fitzgerald és a 32 éves Adrian Peterson, sokakban nosztalgikus gondolatokat ébresztenek fel. Ám a koruk egyelőre nem látszik meg a pályán, Palmer nem győzi hajigálni a labdákat az elkapóinak, Fitz még mindig elit, és Peterson érkezésével végre a futójáték is visszatérhet a fegyvertárba David Johnson felépüléséig – már ha nem egy meccses csoda volt Peterson múlt heti produktuma.

 

Futójátékra a túloldalon is lehet számolni, hiszen Todd Gurley élete formájában játszik idén, pechére a Cardinals futás elleni védelme is, izgalmas kérdés lesz, hogy vajon neki sikerül-e feltörni majd azt a reteszt. Patrick Peterson még mindig fontos láncszeme a Cardinals secondaryjének (Sammy Watkins bánatára), viszont a túloldal botrány. Eddig Justin Bethel látta el a másik oldal levédekezését, de friss hírek szerint inkább játszik ott a 34 éves Tramon Williams mint ő, annyira pocsékul végezte eddig a munkáját. A védőfal viszont a Ramsnél sem gyenge, a Brockers – Donald kettős hatalmas hatékonysággal pusztít az ellenfél támadófalában, a guard poszton megfogyatkozott Cardinalsnak ez nem sok jót jelent.

 

 

Hiába kezdte jól a szezont a Rams, a Seahawks elleni és egy esetleges mostani vereséggel alaposan megnehezítenék saját sorsukat a csoporton belüli helyezést illetően, így mindenképp teperniük kell a győzelemért, ahogy a Cardinalsnak is, ha méltó búcsút szeretnének veteránjaiknak a szezon végén. Apropó, egy rekord is megszülethet a meccsen! Jerry Rice-tól nagyon kevés rekordot lehet elvenni az elkövetkezendő 1000000000 évben, de egyet már most magáénak tudhat Larry Fitzgerald: ha 4 elkapást szerez, akkor a Rams ellen ő kapta el a legtöbb elkapást valaha karrierje során, jelenleg 166-tal tartja a rekordot Rice.

 

Cincinnati Bengals (2-3) @ Pittsburgh Steelers (4-2), 22:25, Game Pass

 

A pihenőhétről érkező Bengals feltámadt hamvaiból, és bejelentkezett az AFC North első helyére. Csakhogy ehhez a Steelersnek is lesz egy-két szava, bár nem tudni, hogy ezúttal melyik arcukat mutatják majd az ellenfelüknek.

 

 

Marvin Lewis egy hatalmas túlélő, ezt eddig is tudtuk, de jelenleg most is olyan szériában van, amivel ismét megmentheti a kirúgás szélére sodródó hátsóját. A 0-3-as kezdést követően ugyanis sikerült két, papíron kötelezőnek mondható meccset is nyerniük (bár az idei szezonban nem dobálóznánk a “kötelező győzelem” jelzővel), de a Packers ellen is csak hosszabbításban kaptak ki a Lambeau Fielden, ebből a szempontból nem jött nekik jól a bye week. Az OC cserét követően megtáltosodott a támadósor, ismét elővették A.J. Greent, akiről hiába tudja mindenki, hogy felé fog menni a labda, lehetetlen megállítani, Joe Mixon is egyre jobban belendül a játékba, a végső pálfordulást azonban Andy Dalton teljesítményében kell keresni. Amíg az első két meccsén 0 TD-t és 4 INT-et dobott alig 54,35%-os passzpontossággal, az új támadókoordinátorral ezek a számok 7 TD-vé, 2 INT-vé, 74%-os passzpontossággá fejlődtek.

 

Apropó, mit gondoltok, ki az az irányító az AFC North-ban, akinek több TD passza van, mint interceptionje? Bizony, Andy Daltonnak. Egyedül! Ha a második fordulóban azt mondjuk a 0-4-es TD-INT mutatója után, hogy hat fordulót követően egyedül ő fog több TD passzt dobni, mint INT-t, valószínűleg vittek volna minket Zacher doktorhoz, de ez egy ilyen szezon. Ez egyben a csoport, jelen esetben Ben Roethlisberger kritikája is, aki még Dalton Ravens elleni 0-4-es teljesítményét is felülmúlta, és a Jaguars ellen 0-5-tel zárt. Annál a vereségnél már rá kellett számolni a Steelersre, de a Chiefs elleni győzelemmel úgy tűnik felálltak a padlóról. A Steelers is hasonló problémával szenvedett, mint soron következő ellenfele: ott volt a kezükben a kulcs, amit használni kéne a győzelmekhez vezető kapuk kinyitásához, mégsem történt meg, ez pedig Le’Veon Bell. Azóta egyre többször etetik labdával, és láss csodát, fellendült az offense játéka, Antonio Brown hozza a már-már szokásosat, és a fiatal elkapók is tudnak villantani néha az endzone-ban, ez lehet most is a titok nyitja.

 

Hogy miért is fog mégis a védelmekről szólni a meccs? Mert az utóbbi években még csoportrangadókhoz mérten is elszabadultak az indulatok, ha ez a két csapat volt a pályán. Első sorban a Bengals volt a ludas, akiknek a védelme tele van, politikai korrekten mondva nem egyszerű esetekkel, élükön a Vontaze Burfict – Adam Jones vezette cserkészekkel, akikben bármikor benne van, hogy egy szempillantás alatt megtekerik a mellbimbókat, vagy rálépnek a földön fekvő játékosra, csak úgy, szeretetből. Provokációból vélhetően ezúttal sem lesz hiány, így aki szereti a sok bunyót és a pattanásig feszült indulatokat egy találkozón, annak ezt a meccset bátran ajánljuk!

 

 

Jómagam úgy vélem, hogy a bye week ellenére a Bengals lendülete nem törik meg, a Steelers meg olyan kétarcú csapat idén, hogy simán benne van, hogy most megint lefekszenek és elagyabugyálják őket. Viszont a Steelers ha valamiben konzisztens mostanában, az a csoportmeccsek behúzása. Idén eddig 2-0-lal állnak csoporton belül, tavaly pedig 5-1-gyel hozták le az AFC North-t, így joggal gondolhatják a többiek, hogy a sorminta nem fog megváltozni ezúttal sem.

 

Denver Broncos (3-2) @ Los Angeles Chargers (2-4), 22:25, Sport TV

 

A Raiders péntek hajnalban aratott győzelmével összerázódhat az AFC West, csak a kérdés, hogy hol. Ha a Broncos nyer, akkor egy meccsel lesznek csak a Chiefs mögött, jövő héten pedig pont ellenük játszanak, míg ha a Chargers nyer, akkor győzelmek számában beérheti mostani ellenfelét, és visszaveheti a csoport 3. helyét a Raiderstől.

 

 

Ennyi lett volna a denveri csoda? Miután a Trevor Siemian vezette támadósor úgy mutatkozott be, mintha teljesen kicserélték volna az egységet, de azóta egyre gyakrabban mutatja a tavalyi arcát a Broncos irányítója. Az első két fordulóban aratott győzelem során 6 TD-t és 2 INT-et osztott ki, azóta viszont 2 TD és 4 INT szerepelt a neve mellett a többi találkozója során. Elvesztette Emmanuel Sanderst, egyik legjobb fegyverét, ami szintén nem könnyíti meg a dolgát, hiába javult fel a futójáték C.J. Anderson felépülésével és Jamaal Charles leigazolásával. Úgy tűnik a Broncosnak ismét a védelmére kell számítania, ha meccseket akar nyerni, ami a korai bye week miatt a szezon vége felé nem fog túl jól kinézni.

 

A Chargers viszont a Broncosszal ellentétben szárnyal, legutóbbi két meccsüket egyaránt megnyerték, és újra reménykedhetnek egy wild card helyben a borzasztóan kiegyenlített AFC miatt. A Rivers vezette offense ezúttal is hibátlan, és szerencsére nem sújtja őket olyan sérüléshullám, mint tavaly, sőt. Mike Williams múlt géten végre debütálhatott, de Rajta kívül is lesz kiből válogatnia Riversnek. Keenan Allen elég sok TD-t termelt eddigi karrierje során a Broncos ellen, No Fly Zone ide vagy oda, Melvin Gordon pedig a földön látja el a yardszerzéshez szükséges feladatokat. Gordon adhatja majd a meccs kulcspárharcát is, hiszen elképesztő hatékonysággal dolgozik a red zone-ban, a Broncos viszont egyedüli csapatként még nem engedett idén futott TD-t az ellenfeleknek.

 

A csoport sajátossága azonban a ligaelit neveket felsorakoztató passzsiettetés, amik a szezon előtti pozíciós rangsorainkban rendre fejtörést okoznak számunkra. Talán Von Miller dolga lesz a nehezebb, hiszen Joe Barksdale, a Chargers RT-je nem engedett még idén sem sacket, sem QB hitet a pass rushereknek (ellenben sok siettetést igen, ami elég lehet Rivers kizökkentésére), míg Siemian előtt a fal a tavalyi állapotokra kezd hajazni, amit a Joey Bosa és Melvin Ingram vezette Los Angeles-i passzsiettetést elevenen felfalhat. Ez a tény talán már inkább a Chargers felé billenti a mérleg nyelvét, de elképesztő szoros találkozóra van kilátás.

 

 

Mi sem bizonyítja jobban ezt az állítást, minthogy 5-5 szavazatra megoszlanak a győztes tippjeink. A pillanatnyi forma ugyanis gyakran döntő fontossággal bír egy találkozón, márpedig a pihenőről visszatérő Broncosnak nem éppen egy kis zsibbasztó volt az addig Giants elleni vereség, hanem egy kemény tökön rúgás. Az ebből való szédelgést használhatja ki a Chargers, ráadásul a Denver ellen hazai pályán könnyebb játszani, mint Coloradóban.

 

Ezzel a kínálattal várunk Titeket szeretettel a Kandalló Kézműves Pubba, ahol remek kézműves burgerek és italok fogyasztása mellett pikáns találkozókra van tehát kilátás. Ne felejtsétek el a tippjátékunkat is kitölteni mind a zsetonos, mind a survivor játékot, valamint a fantasy csapataitokra is vessetek legalább egy nap egyszer pillantást, illetve közvetlen a meccsek előtt!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!