Connect with us

Hír

Pete Carrollnak elege lett Ifediből

A Seattle Seahawks háza táján mindenki tisztában van azzal, hogy a támadófal helyrepofozása kulcsfontosságú feladat a csapat számára. Nem is tétlenkedtek ezügyben John Schneiderék, ám úgy tűnik valamin ők sem tudnak változtatni.

 

 

A 2016-os draft első körében kiválasztott Germain Ifedi nagy reményekkel érkezett Seattle-be, miután a már akkor sem épp ligaelit támadófal egy elsőkörös tehetségű játékossal erősödött – papíron. A hol guard, hol tackle poszton szerepet kapó fiatal azonban semelyik poszton nem tudott még abban a gyenge falban sem kiemelkedni, a 2017-es szezonban a Pro Football Focus 79 általuk értékelt OT-ből az “előkelő” 73. helyet szerezte meg magának. Az idei év az újításról szólt, leigazolták előbb a Giants által elengedett RG-t, D.J. Flukert, majd egy korábbi játékosukat, a Bucstól kivágott J.R. Sweezyt is, aki mélyíteni érkezett guard posztra. Mindennek tetejében a tavalyi alapszakasz során megszerzett Duane Brownnal is hosszabbítottak, ezzel kívántak egy alapot adni az épülő egységnek.

 

Ennek a részese volt Ifedi is, egészen a tegnapi edzés végéig. Ugyanis amíg a gyakorlatok elején ő állt RT poszton, a végén már az ötödik körös újonc Jamarco Jones töltötte be ezt a szerepet. Mint kiderült, Carroll megunta azt, hogy játékosa képtelen fejlődni és tanulni a sorozatosan elkövetett hibáiból, amiért sorra nyelte a büntetéseket, és olyan pocsékul teljesített, hogy inkább egy rookie-ra bízná a feladatait. A döntés ugyan még nem végleges, de ezzel nyíltnak tekinthetjük a versenyt a kezdőért, ami a soron következő négy előszezon meccsen dőlhet majd el.

 

Ifedit egyébként korábbi csapattársa, Cliff Avril is erősen kritizálta, hogy megragadt a fejlődésben, és most már edzője is elengedte kegyeiből. A 24 éves játékos újoncként még RG-ként játszott, ahol 7 büntetést szedett össze, míg tavaly, immáron RT-ként ez a szám 20-ra emelkedett – ez héttel több, mint az utána lévő legtöbb büntetést szerző játékosé a ligában.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!