Connect with us

Hír

Az NFL módosíthat az IR-szabályokon

Nem olyan rég, ha egy játékos sérültlistára (IR) került, akkor véget is ért a szezonja. Az NFL belátta, hogy ez nem túl jó, így előbb lehetővé tette, hogy egy, majd pedig két játékos is visszatérhessen IR-től. Most ez a szám bővülhet ki háromra, amennyiben jövő héten megszavazzák a tulajdonosok, állítja Albert Breer.

Ez egy jó kezdeményezés, amivel a csapat és a játékosok is jól járnak. Egyrészt előbbinek nem kell a rosteren tartani 8+ hétre kidőlt játékosát, ezzel egy helyet kvázi kidobva az ablakon, másrészt a játékosnak is jó, hisz van esélye legalább a rájátszásban részt venni: tavaly például ennek köszönhetően láthattuk JJ Wattot a playoffban.

Emellett a liga fontolgatja, hogy eltörli azt a szabályt, mely szerint IR-re csak az 53 fős rosterről lehet játékost tenni. Ha elfogadják a módosítást, akkor a keretszűkítés előtti napon is sérültlistára lehet tenni a játékosokat. Vagyis nem kell egy helyet fenntartani például a sérült Wattnak, és elküldeni valakit, akit amúgy megtartana a csapat.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!