Connect with us

Hír

Sam Bradford évi 18 milliót kap

A Philadelphia Eagles megegyezett Sam Bradforddal, az irányító két évre írt alá $36 millióért, a garantált tartalom $26 millió, ez a 14. legmagasabb szerződés az irányítók között. A részletek is kiderültek reggelre, Bradford $11 milliót kap aláíráskor, illetve a 2016-os, $7 milliós alapfizetése is teljes mértékben, minden esetre garantált. 2017-es alapfizetése $13 millió, amiből $4 millió teljesen garantált. Van egy roster bónusza is 2017. március 17-én, ami $4 millió és nem garantált, tehát ez az a pont, amikor ki lehet vágni nagyobb halott pénzt keletkezése nélkül. Na és mit is jelent ez igazán?

 

bradford2

 

Ez azt jelenti, hogy Bradford igazából egy 1+1 éves szerződést írt alá, tehát a második év egy opció a csapat számára. Saját számításaim szerint $9,5 millió halott pénz keletkezik utána jövőre, idén azonban csak $12,5 milliót könyvel el utána a csapat. Egy esetleges jövő évi márciusi 17 előtti kivágással ugyan ez a $9,5 millió ott lenne a sapkában, megspórolnának $14 milliót.

 

Miért jó ez az Eaglesnek? Jelenleg nincs még a csapatnak franchise irányítója, Bradford sem az, nem véletlenül csak két éves kontraktust kapott. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy az idei 1/13-as pickkel (vagy a harmadik körben) kiválasszanak egy irányítót, aki padozhat egy évet és ha készen áll, akkor Bradford kivágásával be lehet dobni a kezdőbe. Ez ideális scenárió lehet Paxton Lynch számára, aki maga is utalgatott arra, hogy nem feltétlen ártana neki egy évet még tanulnia (ezt így persze nem mondta ki, de lehetett ilyen következtetést levonni 1-2 félmondata alapján), így a gyors reakciókkal ellentétben én továbbra is irányító-draftot várok a csapattól, ráadásul az első körben, amennyiben Paxton Lynch (vagy még ideálisabb esetben Carson Wentz vagy Jared Goff) még bent lesz az Eagles választásánál.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!