Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #12

Érdekes módon az eheti Preview-nkba csak olyan meccsek kerültek, amire egyértelmű a szerkesztőség tippje, mindenhol konszenzus van (kivéve warwolf Jets vállalását). Ajánljuk Premium Selection rovatunkat is, ahol az eheti kiemelt meccseket harangoztuk be.

Cincinnati Bengals @ Baltimore Ravens (19:00)

 

A támadóoldalon ezer sebből vérzik a Bengals, ugyanis Green és Bernard kiesését követően gyakorlatilag csak Hill és Eifert maradt, mint megbízható támadójátékos, azonban a védelem akár még hozhatja is ezt a meccset, ugyanis a Ravens sem az ellenállhatatlan támadójátékáról híres idén.  Mégis a mérkőzés inkább ott dőlhet el, hogy az önmagában véve jó nevekből álló Ravens támadósort mennyire tudja limitálni a Bengals D.

 

Geno Atkins – a liga egyik legjobb belső pass rushere – idén már 4.5 sacknél jár (csapaton belül csak Carlos Dunlap szerzett eddig többet), ami az ő posztján kifejezetten jónak számít. Nagy gondot okozhat majd a Flacco vakoldalát védő újonc tackle-nek, Ronnie Stanley-nek.

 

Steve Smith és Dre Kirkpatrick tangója már sokkal rutinosabb játékosok egymás elleni párharca lesz. Kirkpatrick megsérült a Buffalo ellen, de szinte biztosan tudja vállalni a játékot, így hosszú idő után egy olyan ellenféllel nézhet szembe a 37 éves elkapó, aki nem csak fizikálisan, de trash talkban is képes lehet felvenni vele a harcot.

cinbal

 

Jacksonville Jaguars @ Buffalo Bills (19:00)

 

Újra pályára léphet egyszerre Shady McCoy és Sammy Watkins. Erre az idei szezon második hete óta nem volt példa. A Buffalonál a run heavy offense végig jól működött, a hosszú játékokkal azonban akadtak problémák Watkins hiányában.

 

A Jaguarsra ismét nehéz mérkőzés vár, hiszen futójátékuk ezúttal is nagyjából a nullával lesz egyenlő, de legalább Bortlesra is nagy nyomás nehezedik, hiszen ez a Bills pass rush már nem a tavalyi.

jaxbuf

 

Tennessee Titans @ Chicago Bears (19:00)

 

A Titans nagyon elkapta a fonalat, utóbbi 7 mérkőzésük közül 6-on is 26 pont fölött termeltek. Ebben oroszlánrészt vállalt a running back DeMarco Murray és az elkapó Rishard Matthews. Murray zsinórban hat mérkőzésen szerzett TD-t, ami a leghosszabb aktív sorozat jelenleg a ligában. Matthews pedig az utóbbi 7 meccsén 6 TD elkapást mutatott be, ami az ötödik játékhét óta holtversenyben a legtöbb.

 

A Bears kezdő irányítója Matt Barkley lesz ezen az estén, ugyanis Cutler játéka nem számíthat a csapat és Jeffery még mindig kényszerpihenőjét tölti, így a csapat támadósorának két legfontosabb tagja nélkül kénytelenek pályára lépni. Ráadásul a Bears védelme sem elég jó ahhoz, hogy egy ilyen komplex és jól menő támadósort kevés ponton tartson, így a tisztes helytállásnál pozitívabb végkimenetelű mérkőzést ezúttal sem tudunk jósolni nekik.

tenchi

 

New York Giants @ Cleveland Browns (19:00)

 

Amióta Odell Beckham a ligában van (2014) 31 TD elkapást mutatott be. A Browns összes elkapója, akik ez idő alatt megfordultak a csapatnál, 25-öt számlálhat. Nem mondok nagyot azzal, hogy nem most fogja megszerezni első idei győzelmét a Browns és még Beckham és a Browns elkapók közötti olló két vége sem lesz közelebb egymáshoz a meccs végére.

nygcle

 

San Francisco 49ers @ Miami Dolhpins (19:00)

 

Ha most úgy írok egymondatos beharangozót a Dolphinshoz, hogy az alapján őket hozom ki győztesnek, akkor vajon kikapnak? Nem.

sfmia

 

Los Angeles Rams @ New Orleans Saints (19:00)

 

Kiváló párosítás, hiszen egyszerre lesznek a pályán a csapatok erősségei és gyengeségei. A Saints passzjátéka ellen eddig sem lehetett túl sok kifogás, azonban most, hogy már a futójáték is beindult, tényleg egy sokoldalú és erős egységről beszélhetünk. Ugyanez a helyzet a Rams oldaláról, hiszen ott a védelem játéka adhat okot az örömködésre. Ugyanis a Rams támadójátékánál csak a 49ersé rosszabb. A vendégeknél csak egy csapat tesz meg kevesebb támadó yardot (299.9 yard/meccs). Tavaly is hasonlóan gyenge passzjáték volt jellemző a Ramsre, hiszen pass protectionben valami gyalázatos, amit művelnek, de akkor legalább a futójáték működött a berobbanó Gurley-vel. Idén azonban ez sem működik. Meccsenkénti futott yardokban a 29. helyen vannak, Gurley pedig 3.2 yardot átlagol futásonként, ami borzasztóan kevés. A Saints védelmét könnyen szét tudja bárki szedni, hogyha a játék valamelyik elemében hoz az átlagosnál egy kicsivel magasabb szintet, de jelen esetben nem is nagyon van kitől ilyenre számítani, úgyhogy a hazaiak életben tartják rájátszás reményeiket egy győzelemmel.

lano

 

New England Patriots @ New York Jets (22:25)

 

A csillagok együttállásának (és Roger Goodellnek) köszönhetően egyazon mérkőzésen szerezheti meg a Patriots fennállása 500., Tom Brady pedig pályafutása 200. győzelmét abban az esetben, ha sikerrel veszik a Jets elleni csoportrangadót. Ezzel a háromszoros SB MVP beérné a listavezető Peyton Manninget győzelmek számában, azonban nagy különbség kettejük között, hogy Manningnek ehhez 293 mérkőzésre volt szüksége, ellenben Brady már a 263. meccse után megszerezheti a kétszázadikat.

nenyj

 

Házi tippverseny

 

A múlt heti hatos holtversenyt hármas váltotta fel, de a Hálaadás-napi meccsek után katonadani adhat hálát a Lions tippjének, amivel jelen állás szerint vezet, ellenben egy Broncos siker visszaállítaná az egált.

 

15078785_10211589438158275_3869200279032697943_n

 

Bold predictions

 

balentin: 1951. november 25-én a Chicago Bears látogatott a Cleveland Browns otthonába és a két csapatra összesen 35-ször dobtak zászlót. Ez a rekord 65 év után megdől, a Ravens-Bengals meccsen legalább 36 alkalommal dobnak sárga zászlót a bírók a csapatokra.

 

chester: Osweiler tavaly mindkét Chargers elleni meccsen játszott a Broncosban, összesen 398 passzolt yardot, 2 TD-t és 3 INT-et osztott ki. Most a Texans irányítójaként ugyanezeket a számokat fogja produkálni

 

rowi: Jay Ajayi személyes (214) és franchise rekordot (228) dönt a 49ers ellen: legalább 229 yardot fog termelni a földön.

 

Leonidasz007: Rashad Jennings eddig 10 mérkőzés alatt 340 futottyardot szedett össze. Most hétvégén ezt legalább a felével megtoldja.

 

katonadani: DeMarco Murray több yardot szerez, mit amennyit a Bears passzol.

 

Renningan: Derek Carr és Cam Newton is 5-5 TD-t szereznek, interception nélkül.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!