Connect with us

Hír

Kiko Alonso csapata és posztja sem biztos jövőre

 

 

Kiko Alonso akármilyen tehetséges játékos, könnyen lehet, hogy három év alatt a harmadik csapatában találhatja magát. Év végén ugyanis restricted free agent lesz. Azonban, ha marad, akkor is változások elé nézhet, csak éppen csapaton belül posztját tekintve.

 

kiko

 

Matt Burke, a Dolphins friss defensive koordinátora, aki Alonso linebacker edzője volt tavaly, ugyanis azt nyilatkozta, hogy minden szabadügynök piaci defense tevékenységük Alonsotól függ. Ha Alonsot elmozgatják a middle linebacker pozícióból, akkor a helyére keresnek embert, ha azonban marad a helyén, akkor szélre fognak ember után nézni.

 

Meglehetősen fura, hogy egy viszonylag jól teljesítő és fontos játékost csak így átmozgassanak másik pozícióba, de nem példa nélküli. A Packers ugyanezt csinálta Clay Matthews esetében, ahol a középső linebacker poszt megszilárdítása (illetve ember hiány miatt) reményében tették többször is ILB pozícióba. Mindenesetre ezen a példán is látszik, hogy nem feltétlenül sikeres a váltás. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a Miami linebacker sorára ráfér az erősítés, ugyanis a védelem egyik gyenge pontja volt idén, Kiko pedig elég tehetséges játékos ahhoz, hogy új poszton is megállja a helyét. Szerintem ezeket a gondolatokat úgyis főleg az fogja hajtani, hogy a szabadügynök piacon, esetleg a drafton lát-e már most, olyan játékos a Miami, akit szeretne megszerezni és akkor már könnyen átlátják, hogy Kikora hol lehet nagyobb szükség, még ha most pont az ellenkezőjét is állítják.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!