Connect with us

Szabadügynök

Top10 szabadügynök guard

 

Te jóságos ég, mekkora választék lesz elit guardokból. Talán az idei piac legerősebb posztja lesz, ráadásul olcsón is lehet majd minőségi játékost találni.

 

2013 NFL Draft

 

10. Chance Warmack, Tennessee Titans

Warmack volt a legjobb belső falember prospect a 2013-as drafton és nem is volt rossz. Igaz, nem is volt annyira jó, hogy lehívják az ötödik éves opcióját, így az egykori 1/10-es kikerül a piacra. A 2016-os szezont IR-en végezte és amikor játszott, akkor is borzalmas volt, de még csak 25 éves és rengeteg benne a potenciál, egy jobb támadófaledzővel nem csak korrekt kezdő, de egy jó játékos is lehet belőle. A potenciál adott.

 

9. Tim Lelito, New Orleans Saints

 

A Saints támadófala mindig is jó volt, legalábbis passzblokkolásban. Ez igaz a 28 éves Lelitóra is, ha nem kellene futáshoz is blokkolnia egy elég jó kis guard lenne. Épp ezért nem is egy felkapott név, viszont bőven kezdő potenciálja és ha mást nem, akkor legalább az irányítót nem miatta ölik majd meg.

 

8. John Jerry, New York Giants

 

Jerry meglepően jó volt idén a Giantsben, konkrétan élete szezonját hozta. Futásblokkolásban borzalmas volt ugyan, de Eli Manninget becsületesen megvédte, csak két sacket engedett. 31 éves, nem ő a jövő, de rövid távon korrekt befektetés és talán a legolcsóbb jelölt a tízes listán.

 

John Jerry

 

7. Luke Joeckel, Jacksonville Jaguars

 

A változatosság kedvéért a hetedik helyen egy olyan guard van, aki kiválóan tud futáshoz blokkolni, viszont az irányító megvédésében pocsék. Ez már csak azért is szomorú, mert Joeckel alapból left tackle lenne, csak kiszorult onnan. Mindössze négy meccsen játszott sérülés miatt, ami szinten nem mellette szól, de 25 éves, 1/2-es volt elvileg még tackle is lehetne belőle. Az elméletileg benne lévő potenciál és sokoldalúság miatt van ilyen elől.

 

6 Patrick Omameh, Jacksonville Jaguars

 

Ő volt az, aki beállt Joeckel helyére és jól is játszott. A futásokat ő sem tudta igazán segíteni, de tíz meccsen csak egy sacket engedett, kár hogy megsérült a szezon végére. Ha valakit mondani kellene, akkor ő lenne az, akit megtarthat a Jaguars.

 

5. Ronald Leary, Dallas Cowboys

 

Leary a Cowboys támadófalának legalulértékeltebb tagja, legalábbis önmagához. Nem kezdőként indult neki a szezonnak, azonban La’el Collins sérülése miatt a kezdőbe került és olyan jól játszott, hogy vélhetően akkor is maradt volna az alapcsapatban, ha a kollégája visszatér. Ő az első guard, aki amellett, hogy passzblokkolásban jó, futásblokkolásban is képes remekelni. 28 éves, kinéz neki egy nagyobb szerződés.

 

4. Larry Warford, Detroit Lions

 

A Lions támadófalának a legjobbja, Learyhez hasonlóan futás és passzblokkolásban is kiváló. Még mindig csak 26 éves a korábbi harmadik körös játékos, egyedül a kisebb sérülései aggasztóak vele kapcsolatban, prioritás a megtartása Detroitban. 7-8 millió lesz alsó hangon.

 

ll

 

3. TJ Lang, Green Bay Packers

 

Lang a liga legjobb passzblokkoló guardja, aki futásokhoz is teljesen vállalhatót tud nyújtani. A 29 éves kora sem vészes, bár emiatt neki is a 7-8 millió dollár a reális, pont ahogyan Josh Sittonnak volt tavaly, miután kivágta a Packers. Érdekes lesz látni, hogy mi lesz a Packers álláspontja a hasonló korban lévő és hasonlóan elit Langgel.

 

2. Andrew Norwell (RFA), Carolina Panthers

 

Norwell az eddigi legkiegyensúlyozottabb guard a listán, aki minden téren közel elit, miközben csak 25 éves, tehát jó sok van még a tankjában. Normális esetben 9-10 millió körül mozogna az értéke, viszont RFA, így lehet, hogy 2-3 millióval lesz kénytelen még egy évig beérni. Viszont rá legalább lehet licitálni, így ha csak második körös tendert kap, könnyen elbukhatja a Panthers.

 

1. Kevin Zeitler, Cincinnati Bengals

 

A 27 éves Zeitler a legjobb guard a piacon, passzblokkolásban elit, futásblokkolásban kiváló, olyan szintet képvisel, ami rekordnagyságú fizetést eredményezhet a guardok között (10+ millió). Öt éve van a ligában, soha nem volt rosszabb a jónál, az utóbbi három évben pedig elit teljesítményt nyújt, ráadásul két éve nem volt semmilyen sérülése. Ő biztos bankot fog robbantani.

 

Akik kimaradtak: Jahri Evans (Saints), Louis Vasquez

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!