Connect with us

Magyar foci

Farkaséhség Budapesten, csúcsra tör a Wolves

 

A tavalyi szezon korántsem úgy alakult a Budapest Wolves számára, ahogyan azt korábban szerették volna, fontos játékosok sérültek le ideje korán és a HFL-ben messze alulteljesítve, a bajnokság utolsó helyén végeztek 1-4-es mutatóval. Viszont ha valami, akkor ez biztosan nem fog újra előfordulni a Farkasokkal, akiknek a tavalyi gyengébb szereplése nem azt jelentette, hogy veszítettek játékerejükből. A 2017-es HFL szezonnak újult erővel vágnak neki és nem titkolt céljuk, hogy újra felfalják az egész mezőnyt.

 

Fotó: Bratincsák Péter (Photopium)

 

 

Szemben a többi magyar csapattal, a Budapest Wolves felkészülése egyáltalán nem a külföldi játékosok toborzásáról és leigazolásáról szólt, ezzel egyedüli csapatként teljes mértékben belföldi játékosokból álló kerettel vágnak neki az idei próbatételnek. Azt vallják, hogy a magyar amerikai foci ereje a magyar játékosok tehetségében és tudásában rejlik, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a válogatottnak adott kimagaslóan nagy játékosszám. Ebben a kategóriában élen járnak hazánk egyesületei között, hiszen mind a felnőtt, mind pedig a junior válogatottba a Wolves adja a legtöbb embert. De ahogy a magyar futball fejlődik, úgy az import játékosok jelentősége is egyre nő, így a csapatnak fel kell kötnie azt a bizonyos nadrágot, hogy ha az ellenfelek rutinos és sokat látott külföldi játékosait akarják majd hatástalanítani.

 

A Kovács István vezette legények hatalmas erőfeszítéseket tettek a holtszezon során, rengeteg edzéssel és különleges eseményekkel hívták fel magukra a figyelmet az elmúlt hónapok során. Az egyik ilyen volt a Draftjuk, ahol egy piros és egy fekete színű csapatba választottak embereket, hogy egy edzőmérkőzés keretein belül szimulálják a rájuk váró feladatokat, de megemlíthetjük a try outot is, ahol száznál is több lelkes résztvevő próbálta ki magát ebben a sportban.

 

Annak ellenére, hogy nem érkeztek import játékosok, a keret erősítése, erősödése nem maradt el. Érdemes kiemelni, hogy Danku Dávid, Oláh Richárd és Wágner Olivér is Wolves mezben fog kifutni a pályára, mely igencsak potens névsornak mondható és egyaránt jelent fejlődést a labda támadó és védő oldalán. De nem csak a keret minőségi fejlesztése ment végbe, hanem igyekeztek mélyíteni is azt, így több fiatal játékos juthat majd szerephez a szezon során. Tehát nem szabad leírni a Wolvest csak amiatt, mert nem hoztak külföldi játékost, az eddig is erősnek mondható keretük 2016-ról 2017-re tovább fejlődött, mondta el Kovács István, a csapat vezetőedzője.

 

Fotó: Bratincsák Péter (Photopium)

 

A cél ezúttal sem titkolt, a Farkasok hihetetlenül éhesek és szeretnék feledtetni a tavalyi félresikerült szezont és 2015 után újra elhódítani a HFL bajnoki trófeáját. Ehhez minden adott, egy bombaerős keret, egy szakmailag igen magasan képzett edzői stáb, megfelelő mennyiségű forrás és nem utolsó sorban, a szurkolókról se feledkezzünk meg. Ha egészséges tud maradni a Bencics Márk vezette alakulat, akkor az offense brillírozni fog, védelem legyen a talpán, aki megállítja a magyar válogatott egyik legnagyobb sztárjának támadásait. És ha a defense is masszív lábakon fog állni, akkor az sem elképzelhető, hogy mindenkit megelőzve, az első helyen masíroznak be a HFL 2017-es rájátszásába. A magyar bajnokság mellett pedig idén az osztrák Divízió I-ben próbálnak még szerencsét, ahol céljuk, hogy rájátszásba kerüljenek és méltó módon helyt álljanak.

 

Ahhoz hogy az éhségüket győzelmekkel tudják csillapítani, komoly erőfeszítések várnak rájuk, hiszen a magyar bajnokság krémje sosem látott erősödésen ment át, a többi öt csapat mindegyike igen tehetséges és rutinos importokkal vág neki a szezonnak, így egyik mérkőzés sem lesz sétagalopp, elég csak a fővárosi rangadóra gondolni, mely tavaly is igen magas színvonalon zajlott le. Az első próbatételük Dunaújvárosban lesz, ahol a frissen feljutó DAK Acél Dunaújváros Gorillaz lesz a vendéglátójuk, akiket nem kisebb név, mint Grátz Vilmos készített fel a szezonra. Tehát nem szabad egyből elkönyvelni a W-t a Farkasok neve mellé, nem lesz sétagalopp ez a mérkőzés sem. A további menetrendjükben pedig először Egerbe látogatnak, majd otthon fogadják a regnáló bajnokot, aztán következik a budapesti rangadó a Cowbells pályaválasztásával, végül pedig a Győrt látják vendégül az alapszakasz lezárásaként.

 

A mérkőzések látogatására mindenkit bátorítunk, a hangulat valamennyi stadionban fergeteges lesz, érdemes mindegyik csapat mérkőzését legalább egyszer a helyszínen megtekinteni. Akinek viszont nem adatik meg a lehetőség, az se búslakodjon, 2017-től a Digi Sport kitüntetett figyelmet szentel a HFL-nek és valamennyi fordulóban elő TV-s közvetítést biztosít egy-egy mérkőzésről. Aki pedig erről is lemaradna, az a HFL magazinműsorában zárkózhat fel, melyben számos interjú, érdekesség és belső információ fog majd napvilágra kerülni.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!