Connect with us

Draft

Draft értékelő – Már Elway se az igazi

Elway élete egyik leggyengébb szabadügynökpiaci tevékenysége után tisztán kirajzolódó hiányposztok és mélyítésre váró csapatrészek voltak a Denver Broncos rosterén a draftot megelőzően. Azt lehetett sejteni, hogy nem vár könnyű feladat a csapatra, ugyanis a legfontosabb need az offensive tackle volt, ebben pedig rég nem látott módon gyenge volt a class. Nem is sikerült maradéktalanul beváltani a reményeket.

 

A hiányposztok tehát adottak voltak, mégsem lehetett biztosra menni Elway első választásával, ugyanis a kiváló GM ritkán szokott reachelni és nem rest behúzni az általa vélt legjobb játékost, még akkor sem, ha egyébként telített posztra érkezik. A left tackle viszont egy olyan fontos csapatrész a mai NFL-ben, hogy végül Elway se tehetett mást, így az első választás az OT Garett Bollesre esett. Ez több okból is indokolható döntés volt, viszont rengeteg kritika is megfogalmazható vele kapcsolatban. Először is Bolles lett az első támadófal játékos, aki kiválasztásra került, így feltehetőleg a csapat boardján is a legmagasabban jegyzett játékos volt, ami mindenképp pozitív, ráadásul LT konkrétan nem is volt a csapat rosterén, így semmiképp nem marasztalható el Elway a döntésért. Ellenben Bolles már 25 éves, tehát nem az a játékos, aki a leggyorsabban és a legtöbbet tud fejlődni. A Wonderlic-tesztje borzalmasan sikerült, az egyik „legbutább” játékos, ha tisztán csak a teszteket nézzük, ráadásul főleg zone-blocking scheme-be elképzelhető a mozgékony játéka, amiről a csapat éppen készül átállni egy másikra, tehát nem igazán illik a képbe. A poszt tehát teljesen indokolható és Bolles az egyik legmagasabban jegyzett tackle is volt a drafton, mégse tudok teljes szívvel örülni, főleg hogy Howard egyetlen hellyel ment ki előbb, mint kellett volna.

 

 

A második napon aztán, először DeMarcus Walker érkezett, aki a sebzett defensive line-t fogja erősíteni. Mindenképpen need volt egy jó védőfal játékos és Walkerben nagy is a potenciál, de megint nem lehet teljes az öröm. Walker ugyanis elsősorban 4-3-as defensive end, a csapat pedig 3-4-et játszott és egyelőre nem jött hivatalos információ arról, hogy át szeretnének állni. Utána Carlos Henderson elkapó csatlakozott a csapathoz és végre egy olyan pick, ami minden nemében örömre adhat okot. Egy harmadik számú wide receiver már évek óta hiánycikk a Broncosnál, ráadásul Henderson az egyik legjobb returner volt a classban, ami szintén csak visszatérő probléma volt Denverben. Ha ez nem lenne elég, akkor kiemelhető az is, hogy sok elemző boardján a top5 elkapó tehetség között volt számon tartva, így a harmadik körben már meglehetősen jó értéket képvisel. A nap utolsó választása pedig egy cornerback lett, Brendan Langley személyében, aki ugyan nem hiányposztra érkezett, de eleinte úgyis a special teamet fogja erősíteni, returnerként pedig ő sem lesz rossz. Játékstílusa egyébként nagyon hasonlít a Broncos két elsőszámú CB-jének stílusához.

 

 

Az utolsó napon aztán végre egy olyan pick is érkezett, ami végre Elway igazi önmagát idézte. Egyrészt Jake Butt sérülése miatt rengeteget csúszott és az ötödik körben már hatalmas steal, másrészt tight end poszton ráfért bőven az erősítés a csapatra, harmadrészt pedig Butt egy rendkívül intelligens és elkötelezett játékos. Egyedül a sérülése adhat okot a szomorúságra, de lesz egy éve felvenni a ritmust. Az utolsó három választás aztán egyaránt skill posztokra ment el. Előbb jött egy újabb WR, Isaias McKenzie személyében, aki a slot pozícióért lehet majd harcban, persze miután a special team ranglétrát ő is megjárta. Őt követte egy futó, De’Angelo Henderson, majd az egész draft utolsó választásaként az Ole Miss sérült quarterbackje, Chad Kelly is a csapathoz került. Kelly egyértelmű, hogy eleinte nem lesz harcban a kezdő posztért, de tehetsége alapján nem hetedik körös tehetség és ha ezt be is tudja bizonyítani, idővel tekintgethet hátrafelé a másik két fiatal.

 

Összességében a Broncos draftja elég csalódást keltő és nagy kettősséget hagyott a szurkolókban. A csapat igyekezett a hiányposztokat nagyrészt orvosolni, de talán nem a megfelelő emberek érkeztek és ki lehetett volna jobban is használni az első kör csúszásait. A borzasztótól csak azért van messze, mert a tátongó lyukakat egyszerűen el kellett kezdeni betömni, ami a linebacker poszt kivételével mennyiségileg sikerült is, de a minőségre bőven lehet panasz. Ez nálam még úgy sem jobb egy C- osztályzatnál, hogy bízni kell Elway-ben.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!