Connect with us

Draft

Draft-értékelő: toporgás egy helyben, kedves Buffalo?

Azért az poén, hogy a draft után ki is vágták a GM-et, és nem tudni ugyan, hogy ezért-e, de meglátszik a Buffalo draftján, hogy nem léptek előre. 

 

Választottak:

1/27 Tre’Davious White, CB, LSU
2/37 Zay Jones, WR, East Carolina
2/63 Dion Dawkins, G, Temple
5/163 Matt Milano, LB, Boston College
5/171 Nathan Peterman, QB, Pittsburgh
6/195 Tanner Vallejo, LB, Boise State

 

A draft egyértelműen jól indult. Tisztán látszott, mi fog kelleni: brutális erősítés a secondarybe, legalább egy életképes elkapó, foltozgatni a LB-sort, és gondolkodni Taylor jövőjén. Mindez megtörtént, de mégsincs jó érzésem. A Patriotsba igazolt Gilmore helyét próbálják meg feltölteni Tre’Davious White-tal, aki a draft egyik legjobb CB-je. White teljes értékű játékos, minden pozícióban és stílusban megállja a helyét, négy évig volt kezdő. A slotból viszont fizikálisan meg tudják verni nagyobb darab támadók, és ugyanitt kevésbé technikásan játszik, 4 év alatt 6 INT-je volt slotból csupán. A Chiefstől bezsebelt jövő évi első kör pedig sosem jön rosszul pluszban.

 

 

A második napon meg is próbálták oldani a támadóoldal legnagyobb hiányosságait, hoztak egy elkapót Zay Jones személyében, aki utolsó évében brutális teljesítményt mutatott, 158 elkapás 1746 yardért, ez mindenképpen ígéretes, hiszen az egyetemi foci legjobb prediktív mutatója az elkapók számára a mennyiség. Az apja 3 gyűrűt szerzett Cowboys LB-ként, a nagybátyja pedig száz meccsen kezdett irányítóként (igaz nem volt túl jó). Bírja a gyűrődést, viszont lassú és nem elég robbanékony. Dion Dawkins két ötödik kört ért a csapatnak, egy rendkívül fizikális guard, aki jó eséllyel RT-t fog játszani. Technika szempontjából is rendben van, de a fizikai erejéből nem sokat tud átadni a védők felé, így sokszor csak a helyét tartja, előre nem tud mozogni.

 

 

Ugyan Alexander aláírt a csapathoz újra, jött Matt Milano, aki egy elképesztően atletikus és technikás játékos. A fő gondok vele, hogy kicsit izmosabb is lehetne, és vannak berögzült rossz szokásai. Szerencsére a ligában mindkettőn tudnak segíteni, nem lennénk meglepve, ha kezdőként látnánk hamarosan, de minimum ST-ben el fog férni. LB-re mindenképpen szükség van, Alexanderen kívül gyakorlatilag nincs értékelhető játékos a poszton, tavaly Hughes is kifejezetten rossz szezont fogott ki. Nathan Peterman érkezett Taylor mögé, a Bills meghazudtolta a várakozásokat, hogy korán húznak irányítót. Szinte csak szuperlatívuszokban beszéltek róla, aki az egyik legjobb prospect volt még egyetem előtt. Minden megvan benne, ami kell egy profi irányítóhoz, csak fejlesztésre szorul. Nyomás alatt a második legjobb passer ratinget produkálta, érti a védelmeket (főleg a zónázást), jó a lábmunkája (nagyon fontos!), és lábon is veszélyes. Hátránként lehet hozni, hogy mély passzokon kifejezetten rossz, és sok olyan hibája van, amikkel egyetemen még elevickélt, de a profik széttépik értük. Végül Tanner Vallejo jött az utolsó húzással, aki utoljára 2014-ben volt életképes játékos, azóta sokat esett vissza. Kicsi az esélye, hogy megmarad az 53-ban, annak ellenére, hogy rettentő gyors.

 

Értékelés

Az a problémám ezzel a drafttal, hogy tök jók voltak a pickek, de valahogy nem lett jobb a csapat. Ha még Watkins is lelép jövőre, esetleg Taylor is, akkor megint kezdhetik elölről, és megint évek kérdése egy PO-részvétel, miközben elfecsérelték McCoy reneszánszát is (neki legjobb esetben egy jó éve lehet még hátra). Az egész Buffalo áll egy helyben, és pörgetik a kereket ész nélkül. B.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!