Connect with us

Draft

Draft-értékelő: nem csak fejben kellett erősíteni a Panthers osztagait

Ron Rivera lehet akármekkora tehetség edzői poszton, ha nem kaparja össze a csapatot, akkor gondok lesznek. A védelem összeállt, és a secondary is elkezd szépen beérni. Ahol nagy hiány van, az a támadófal, és a playmaker támadók.

 

Választottak:

1/8 Christian McCaffrey, RB, Stanford
2/40 Curtis Samuel, WR, Ohio State
2/64 Taylor Moton, OG, Western Michigan
3/77 Daeshon Hall, Edge, Texas A&M
5/152 Corn Elder, CB, Miami (Fla.) 
6/192 Alex Armah, FB, West Georgia
7 /233 Harrison Butker, K, Georgia Tech

 

 

Az első pick teljesen egyértelmű volt, Christian McCaffrey utazik a csapathoz. Agilis passzelkapó back, aki ST feladatokat is elláthat. A széles eszköztárával a pálya minden pontján veszélyes, gyors, agilis, jól látja maga előtt a pályát, és nehéz szerelni. Döbbentes mértékben volt használva, részben emiatt van egy apró aggodalom azért a sérülések terén. Két dologra kell figyelni nála: passzokat sokszor ejt el és a passzblokkon javítani kell, illetve kreatívan használni magát az egész játékost.

 

 

A második napon még egy lehetséges playmaker érkezett, Curtis Samuel személyében. Samuel McCaffrey-hez hasonlóan inkább egy RB/WR hibrid, és egyértelműen Ted Ginn helyére érkezett. Teljesen ugyanazt lehet elmondani róla, mint az első nap húzásáról: gyors, agilis, de vannak azért gondjai az elkapással, és nehéz teljesen kihasználni a képességeit. A hatvannegyedik cetlivel végre hoztak a támadófalba is embert. Taylor Moton tackle/guard hibrid, aki egyből kezdhet, jó eséllyel RT-helyen. Erős és robbanékony játékos, és amíg kitanulja a szakmát a tapasztalt pass rusherek ellen, addig guardban is megállja a helyét. A védelem is kapott azért megerősítést, Daeshon Hall érkezett Texasból. Hall méretében tökéletes a pozícióra, amit jól ki is használ, viszont ezekkel próbálja leplezni a hiányosságait. Nagyon sokat kell még fejlődnie, ezen a ponton még nem is biztos, hogy ő volt a legjobb edge-játékos, itt eléggé reachnek tűnik a pick.

 

 

A harmadik napon is vegyesen jöttek a fiatalok. Corn Elder a secondaryt célozta meg, azon belül is a slot corner pozíciót, ahol biztos nem lesz kezdő Munnerlyn előtt, viszont jó kontingenciaterv a 29 éves játékos mögött. Amúgy remek játékos, futás- és zónavédelem esetén is parádézik, igaz nagy játékokat nem csinál. Fizikálisan meg lehet őt verni, de ezekkel együtt is értékelhető a csapat választása. Tolbert helyére érkezett Alexander Armah, de sokan magasra húzzák a szemöldöküket, mivel volt nála jobb FB a drafton még. Ennek ellenére bizakodóak is lehetünk, mivel illik a Panthers futássémájához, és így talán jobban tud fejlődni – erre szüksége is lesz. Utolsóként egy ST-tag érkezett, Harrison Butker. A Panthers soha nem húzott még rúgót a drafton, ezzel akarják motiválni a relatíve rossz szezont letudó, és szerződése utolsó évébe lépő Graham Gano-t.

 

Értékelés

A Panthers ott erősített, ahol kellett, megvan Stewart utódja, Newtonnak a fegyverek, és inkább utóbbira helyezik a hangsúlyt az erős fal ellenében. Minden adott hozzá, hogy a csapat működjön, fejben kellene összeszedni magukat. Volt pár fura pick, és McCaffrey kivételével mindegyik játékosnál van valami erős negatívum, vagy komoly feltétel. Erre óvatosan egy B+-t adnék, de a szezon közben lehet, hogy megkövetem magam, ebben az esetben értsétek A--nak.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!