Connect with us

Hír

Wagner szerint a football leginkább a mentális képességeken múlik

Sok sporttal foglalkozó szakember állítja, hogy a profi sportokban a szellemi skilleknek sokkal nagyobb szerepe van a győzelemben, mint a fizikális vagy technikai tudásnak. Gyakran hallani, hogy egyes játékosok vagy nemzetek azért nem érnek fel a csúcsra, mert fejben gyengébbek, mint az ellenfeleik. Most Bobby Wagner az NFL kapcsán erősítette meg ezt saját tapasztalatai alapján.

 

 

„A játék sokkal inkább a mentális képességeken múlik, mint a fizikai paramétereken. Vannak olyan játékosok, akik 6 másodperc alatt futnak 40 yardot, mégis olyanokat vernek meg, akik 4.20 alatt teszik ezt. Ők sokkal többet filmeznek, tudják hova kell érniük és teljesen kontrollálják a mozdulataikat. Minél többet játszol a ligában annál inkább tudatában vagy ennek.”

 

Ez csak egy kis szelete a dolognak, amiről Wagner beszél. Sokan, sokszor tették például fel a kérdést, hogy a Patriots pár szupersztárral és viszonylag gyengébb képességű játékosokkal, hogy képes mindig a liga előtt járni. Pont azért, mert fejben és felkészítésben messze a liga előtt járnak. A tavalyi döntős fordítás sem jöhetett volna létre, ha nem lennének fejben erősebbek a játékosok, mint az ellenfeleik. Egyrészt hinni kell magadban és erősnek kell lenned mentálisan, másrészt teljes koncentrációval kell tudnod fokuszálni az egész mérkőzés alatt, amire nem soka képesek.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!