Connect with us

Minden ami NFL

Mi lesz veled, Andrew Luck?

A Colts edzői egy rózsaszínű ködben élnek jelenleg. Sokan a szurkolók közül sem látják, hogy miután hetekkel az alapszakasz előtt sincs semmi hír Luckról, csak egyszerű hümmögés, nem valószínű, hogy el tudja testben és fejben száz százalékosan kezdeni az irányító a dobálást pár hét kihagyás nélkül. A legfrissebb hírek szerint még mindig nincs dátum, de rehabon már meg tudott dobni egy 30 yardos passzt. Ez viszont nem jelenti azt, hogy több ilyen passzra is képes egymás után, vagy hogy tudna annyira dobni, hogy edzésen vele gyakoroljanak az elkapók. Az alábbiakban végigvesszük Luck sérülésének teljes történetét.

2015

Szeptember 27: a Colts a Titans legyőzésével 1-2-vel nyitja a szezont. Luck örül, az öltözőben azonban már nehezen tudja felvenni a pólóját és alig kap levegőt. Három sack és négy QB-ütés, aminek eredményeképp egy személyzetis segít összecsomagolni neki és beülni a kocsijába.

Szeptember 30: Luck válla fáj. Három nappal a Titans elleni után még inkább videózik, mint gyakorol. Pagano szinte semmit nem mond, Luck állapota napról-napra frissül.

Október 2: “Ha valaki kezd, akkor Luck az” – mondja Pagano.

Október 4: Luck inaktív a Jaguars ellen. Matt Hasselbeck hasmenéssel ugyan, de beugrik játszani, és megszakítja Luck 57 meccses kezdési szériáját.

Október 5-6: Luck gyakorol, készül a következő mérkőzésre, le is nyilatkozza, hogy kezdeni tervez. Közben Chris Hagan helyi sporttudósító szerint három, nem helyi orvos is megvizsgálta Luck vállát, a helyzet aggasztó. Írása szerint a jobb vállízülete komolyan megsérült. Pagano szerint azonban csak “húzódik a válla”.

Október 8: Luck inaktív a Texans elleni győzelem során. 10 nap hátra a Patriots elleni rangadóig.

Október 12: egy neves helyi újságíró nagycikkben támad a csapatra, hogy felelőtlenül elhallgatják Luck gondjait, és megbízhatatlan információkat közölnek.

Október 16: Luck teljes értékű edzésmunkát végez, három hete először.

Október 18: a hírhedt fake punt-meccsen Luck szép teljesítményt mutat, 300 yard fölé passzol, 30/50, 3TD-vel.

Október 25: az interceptionök visszatérnek, Luck szenved a Saints ellen. Olyan playeket nem bír megdobni, amiket amúgy álmából felriadva is kéne.

November 2: Luck nagyon nem érzi a játékot a Panthers ellen, kis túlzással nem volt dobása anélkül, hogy ne csimpaszkodott volna rajta két linebacker. Később nem válaszol a törött bordákkal kapcsolatos kérdésekre, de valamit jelez, hogy senki nem tagadja.

November 8: kemény győzelem a Broncos ellen, ahol Trevathan nagyon csúnyán szereli őt egy játék során.

 

 

November 9: Luck véreset vizel reggel. A safety Mike Adams meglátja az öltözőben a kosárlabda méretű véraláfutást, de Luck megnyugtatja. “Jól vagyok.”

November 10: Luck nincs jól. Felszakadt a veséje és részleges izomszakadás van a hasában. Egy orvos szerint ilyet motorbalesetekben látni. Kettő-hat hét a felépülés, miután amúgy is kihagyott két meccset a karja miatt. Amit még senki nem tud, hogy nem tölt az évben még egy snapet a pályán.

November 11: Luck hazautazik a szüleihez, ahol a tesójával egész nap videójátékoznak.

November 22: Hasselbeck kezd a Falcons ellen.

November 29: Hasselbeck kezd a Buccaneers ellen.

December 2: Luck azt nyilatkozza, hogy már valamennyit dob, egészen intenzíven.

December 31: csak hogy kellemes legyen az új évre való várakozás, kiderül, hogy a szezon eleji vállsérülés sokkal súlyosabb, mint hitték. Luck kihagyja az újévi meccset is, a bordasérüléséről pedig megtudjuk, hogy komoly belső szakadásokkal járt. Az október végi négy meccse ronthatott a helyzeten, egy NFL-es forrás szerint fájdalomcsillapító injekciókkal volt ekkor teletömve.

2016

Luck a szezon során több egyéni rekordját is megdönti, például passzkísérletenkénti yardban és passzpontosságban. Ennek ellenére a Colts 8-8 marad. Luck neve mind a 16 sérülésjelentésen rajta van. Minden héten ugyanaz a menet: csütörtökön kevés snap, inkább csak handoff a futóknak. Vasárnap agyonverik. A fal 44 sacket és 128 QB ütést engedett neki, előbbi az ötödik legrosszabb, utóbbi a második legrosszabb volt az adott évben. Meccsenként átlagosan 11 alkalommal kap valamilyen ütést.

Luck kihagyja a Hálaadás-mérkőzést agyrázkódás miatt.

Június 29-én Luck aláír hat évre, 140 millióért. Ez volt az NFL addigi legnagyobb szerződése.

2017

Január 29: a szurkolók megtudják, hogy Luck január közepi vállműtétje még mindig a 2015-ös szezon harmadik meccsén elszenvedett sérülésből származik. 6-9 hónapos rehabilitációval számolnak, ami jó esetben a július végi edzőtáborra esik. Irsay újságírói nyomásra elismeri, hogy a sérülés Luckkal volt egész 2015-ben. A helyi sporttudósítók cikkekben támadják meg a csapat edzőit és menedzsmentjét a titkolózás miatt.

Április 17: Luck elmondja, hogy saját döntése volt a műtét. A 2016-os szezonjáról elmondja, hogy “mindenki sérülten és fájdalommal játszik, nem csak én”.

Május 22 – Június 8: Luck részt vesz a csapat programjain, foglalkozásain. Ugyan nem játszik, de folyamatosan segíti az irányítókat és az elkapókat az oldalvonalról.

Június 8: “Jól érzem magam, jól halad a rehabilitációm.”

Június 16: a minicamp vége jelzi a holtszezonbeli felkészülés végét, Luck egy snapet sem játszott újév óta.

Július 19: tíz nap van hátra az edzőtáborig, egy forrás szerint “minden maradt a régiben” a sérülés kapcsán.

Július 24: Luck végre dobál, de nem az edzésen. A GM szerint PUP-listán fogja kezdeni a szezont, addig nem is edzhet, de valamikor az előszezonban leszedik róla.

Július 29: Luck ott van az edzőtáborban, de elmondása szerint de elmondása szerint még csak teniszlabdákat tud dobni.

Augusztus 13: Scott Tolzien kezd az előszezon első meccsén, az újságírók aggasztónak tartják, hogy nyolc hónappal a sérülésre meghatározott 6-9 hónapos felépülésben még mindig nincs semmi pontos. Irsay szerint Luck már focilabdát dobál, de még mindig folyamatos a ködösítés.

[divide]

Szörnyű helyzetben van a Colts. Folyamatosan hazudnak Luck sérüléséről, minden egyes válaszuk ködösítés. Épp a legjobb éveit pazarolják el egy hatalmas tehetségnek, mivel Pagano nem tudja kivárni, hogy felgyógyuljon. Ne legyenek kétségeink: a főedző idő előtt fogja Luckot a mélyvízbe dobni, ha a munkája múlik rajta. Ilyen ívvel nincs túl sok ideje hátra Indianapolisban, a kérdés viszont az, hogy mellé Luckot is hazavágja-e. Reménykedjünk, hogy nem fogja.

(Indystar)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!