Connect with us

Hír

BREAKING: Elliott eltiltva

Ezekiel Elliott eltiltása megkezdődhet már a most vasárnapi Falcons elleni meccsel. Helyében Alfred Morris fog futni, viszont december elsejére van kiírva a következő meghallgatás, így az is megeshet, hogy csak négy meccset kell kihagynia, ha ott kedvező döntés születik.

A háromfős bírói tanács 15 perc alatt döntött az elutasításról és a korábbi ideiglenes felfüggesztés megszüntetéséről. A bírói tanács egy 1994-es ítéletre hivatkozva azzal érvelt, hogy amennyiben nem sikerül bizonyítani a későbbi eljárás megnyerésének magas valószínűségét, nincs helye a fellebbezésnek. A precedens szerint négy szempontot kell figyelembe venni, hogy helyt adjanak a fellebbezésnek:

  1. a fellebbezés elutasításával a felperes helyrehozhatatlan kárt szenved-e;
  2. lényeges kár éri-e az egyik felet a fellebbezésnek való helyt adással;
  3. a felperes jelentős valószínűséggel nyerhetne-e meg egy lefolytatott pert;
  4. a közérdek része-e az ügynek.

 

A szakszervezet (és Zeke csapata) még most is fellebbezhet, a döntés erről pedig gyorsan kell, hogy megszülessen a határozat szerint, ezidő alatt viszont folytatódik a felfüggesztés. Legvégső esetben a Legfelsőbb Bírósághoz is fordulhat, de ők sokára döntenek, és a meccseit nem kapja vissza, legfeljebb pénzbeli sérelemdíjat. (Mindkét lehetőség idegen lenne a pergyakorlattól, sokkal nagyobb és hosszabb ügyeknél szokott ez így menni.) Failla bíró határozata és indoklása – úgy látszik – mindent legyűrt végül. Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy a kollektív szerződés 2021-es újrakötése sztrájkkal fog végződni, Jerry Jones pedig simán totális háborút indít Goodell ellen.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!