Connect with us

Beharangozó

A legutolsó szalmaszál – Cowboys@Raiders

Úgy tűnik, nekem csak ilyen “de jó lett volna ez tavaly” meccsek jutnak, hisz egy éve ez a két csapat szinte csodaszámba ment, most meg kaparhatnak a rájátszásért. Sőt, igazából ez a meccs már nekik igazi rájátszás, hisz gyakorlatilag nulla lesz az esély a PO-ra, ha most nem nyernek. A legutolsó szalmaszál. 

 

A Cowboysnak az idei szezon egy igazi hullámvasút, aminek jelenleg épp az egyik csúcsán vannak annak ellenére, hogy Zeke Elliott eltiltása még csak a jövő héten fog letelni. Két nagyon fontos csoportmeccset nyertek sorozatban, 7-6-tal még van némi esélyük a rájátszásra, de arra is csak akkor (legalábbis reálisan nézve), ha minden meccsüket behúzzák. A Raidersnek ezzel szemben nem hullámvasútja volt, hanem egyszerűen pocsék a csapat és néha kijött a lépés. A csoportmérlegük borzalmas, de még így is van esélyük a csoportgyőzelemre, hisz csak egy meccs hátrányuk van a Chargers-Chiefs duóval szemben és nem kizárt, hogy legyen annyi keresztbeverés, hogy valahogy kiszenvedjék a csoportgyőzelmet. Ám ahogy a Cowboys esetében mondtam: muszáj most nyerni.

 

Nagy hiányzó mindkét oldalon

 

Bár eddig úgy tűnt, hogy Amari Cooper tudja majd vállalni a játékot a Cowboys ellen, végül mégis ki kell hagynia a meccset. Ez azt jelenti, hogy a Raiders legjobb elkapója, a Cowboys pedig talán a legjobb támadójátékosa (az eltiltott Elliott) nélkül lesz kénytelen pályára lépni. Ez inkább Carr szempontjából lehet problémás, ugyanis eddig sem nagyon tudta hozni a tavalyi játékát, ráadásul meglepően jó a Cowboys CB-sora idén, nem lepődnék meg, ha limitálnák a fiatal irányítót. Ugyanis Crabtree sem élete szezonját hozza, Cooper helyén pedig a másodéves Johnny Holton fog kezdeni, és nem véletlenül nem egy ismerős név.

 

Ami a Cowboyst illeti, ők már annak örülnek, hogy Tyron Smith végre játékra alkalmas, így talán Dak Prescott is nyugodtabb lehet. Elliottot pedig végre tudják pótolni, legalábbis Rod Smith és Alfred Morris most már együtt kitesznek egy épkézláb futót. Egyébként érthetetlen, hogy Smitht miért nem vonták be eddig jobban a játékba, a Giants ellen például öt elkapásból 113 yardot és egy TD-t szerzett, pont abban volt nagyon jó, amiben Morris nem nagyon.

 

Lynch vs Bryant

 

Nem igazán várok sokat Carrtól, szerintem sokkal inkább Marshawn Lynché lesz a főszerep annak ellenére is, hogy Sean Lee kezdeni fog. A Cowboys engedi az egyik legtöbb yardot futásonként, Lynch pedig remek formában van, csak nincs kellő képen kihasználva. Pedig nem ártana, mert ha átmegy darálásba a meccs, abban a Cowboys sokkal jobb, a Giantst is felőrölték, jelen állapotok szerint pedig nem tartom sokkal jobb csapatnak a Raiderst, mint New York gyengébbik csapatát.

 

A másik oldalon Dez Bryanté lehet a főszerep, aki hirtelen elkezdte érezni a játékot Prescott-tal, legalábbis sikerült megszakítaniuk az öt meccs óta tartó TD-ínséget, ráadásul az utóbbi két meccs mindegyikén szerzett 1-1 TD-t. Igaz, a 100 yardos meccs eddig még nem jött össze neki, de ez jó alkalom lehet hozzá.

 

Boldok

 

1. Marshawn Lynch legalább 150 yardot és egy TD-t szerez.

2. Dez Bryantnek meglesz az első száz yardos meccse.

3. Khalil Mack és DeMarcus Lawrence összesen legalább 6 sacket szereznek.

4. Sean Leenek megint 15+ kombinált tackle-je lesz.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!